Zomerskiën

Hoewel de meeste onder ons in de zomer heerlijk op het strand liggen, zijn er ook genoeg wintersporters die ook graag in de zomer de sneeuw opzoeken. Zomerskiën kan in een aantal gletsjerskigebieden. Helaas nemen de gletsjers over de hele wereld af en zijn de mogelijkheden voor zomerskiën hierdoor ook beperkter dan vroeger.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Op de gletsjer skiën

Midden in de winter is het op de gletsjers vaak erg koud en extreem winderig. Hierdoor blijft verse sneeuw slecht liggen en zijn de pistes vaak ijzig. In de zomer daarentegen zijn de omstandigheden veel aantrekkelijker. Er is vaak minder gure wind en de zon warmt de sneeuw lekker op, waardoor de pistes zachter zijn.

Anders dan in de winter is het niet aan te raden om de hele dag de berg op te gaan. De dag begint vaak vroeg (de liften gaan soms al om 7.00 uur 's ochtends open) en eindigt vaak rond een uurtje of 14.00. De zon is in de zomer veel sterker, hierdoor veranderen de pistes later in de middag in een groot slagveld van papsneeuw. 's Ochtends zijn de pistes wel in uitstekende conditie en dus ook een geliefde trainingslocatie voor (semi-)professionele skiërs en snowboarders.

Bekijk onze selectie van skigebieden die geschikt zijn om in de zomer te skiën.

TIP: in de zomer kun je vaak goedkope aanbiedingen in wintersportdorpen vinden!