Kids Cup baan

De Kids Cup baan is de top seriewedstrijd voor jeugdige skiers op de borstelbaan. De Kids Cup baan bestaat uit drie wedstrijddagen, waarbij de racers punten kunnen verdienen voor het eindklassement Kids Cup baan 20-21.


Wedstrijdserie

De volgende 3 wedstrijddagen zijn onderdeel van de Kids Cup baan-serie:

Datum Evenement Locatie
AFGELAST 14/11/2020 Kids Cup baan 1 & 2 De Schans, Uden
AFGELAST 09/01/2021 Kids Cup baan 3 & 4 Skicentrum Moser (Skiteam Twente)
AFGELAST 20/03/2021 Kids Cup baan 5 & 6 FINALE Skipiste Nieuwegein

Deelname

Voor deelname aan de Kids Cup dien je lid te zijn van de NSkiV en in het bezit te zijn van een geldige nationale wedstrijdlicentie. Daarnaast dien je voor deelname te voldoen aan de volgende puntenlimiet:

Deelname vanaf geboortejaar 2012 t/m 2005

  • Aspiranten 1: < 450 NSkiV-punten baan
  • Aspiranten 2: < 380 NSkiV-punten baan
  • Scholieren 1: < 330 NSkiV-punten baan
  • Scholieren 2: < 280 NSkiV-punten baan

Op het moment van inschrijving geldige puntenlijst OF voorafgaande aan de betreffende kids cup baan wedstrijd twee wedstrijdresultaten behalen (op twee verschillende banen) waarvan het gemiddelde aan de bovenstaande limiet voldoet.

Deelname leeftijdsgroepen: Aspiranten 1 en 2, Scholieren 1 en 2.
(De kunstbaanwedstrijden staan los van de Kids Cup-sneeuwwedstrijden.)


Format

Op de baan worden twee manches per wedstrijd geskied. Een wedstrijddag bestaat uit twee wedstrijden. Het systeem AB/BA wordt gehanteerd.


Prijzen

Per wedstrijd top 3 meisjes en top 3 jongens per categorie. Bij de eindranking over de gehele serie worden er prijzen uitgereikt aan de top 5 meisjes en top 5 jongens per categorie.

Voor meer informatie: zie reglement alpineskiën


Inschrijfprocedure wedstrijden

  • Stap 1: Lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Zonder lidmaatschap kan je niet deelnemen aan de wedstrijd. Ben je geen lid (meer)? Word dan hier lid.
  • Stap 2: Beschikken over een nationale licentie alpineskiën. Zonder nationale licentie alpineskiën kan je niet deelnemen aan de wedstrijd. Heb je geen licentie? Vraag hier je licentie aan. Bij de eerste aanvraag dien je een kopie van je paspoort of ID in te sturen naar sportsecretariaat@wintersport.nl.
    LET OP! Je dient de nationale wedstrijdlicentie alpineskiën (per seizoen) opnieuw aan te vragen. Het aanvragen van een nationale wedstrijdlicentie kan tot 10 dagen voor de wedstrijd. De kosten voor de aanschaf van een nationale wedstrijdlicentie zijn 23 euro (voor 1 oktober) of 28 euro (na 1 oktober) voor het seizoen 2020/2021.
  • Stap 3: Registreren voor de gewenste wedstrijd. Klik op een van de bovenstaande wedstrijden waaraan jij wilt deelnemen.
  • Stap 4: Door het invullen van het formulier en het afronden van de betaling geef je aan dat je deel neemt aan de desbetreffende wedstrijd. De deadline voor de voorinschrijving is uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd.Let op! Bij een foutieve aanmelding wordt 5 euro administratie kosten in rekening gebracht.

Bevestiging van de aanmelding

Per e-mail ontvang je na de online aanmelding een automatische bevestiging. Dit is je bewijs van inschrijving.

Let op het volgende:

• Deelname vindt plaats op eigen risico.

• Op wedstrijden die vallen onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging is (voor je eigen veiligheid) het dragen van een helm verplicht.

• Minimale leeftijd voor deelname: jaargang 2012 en ouder.

• Op basis van weersomstandigheden of overmacht kan de wedstrijdorganisatie beslissen de wedstrijden af te lassen. Restitutie van deelnamegeld is in dat geval niet mogelijk.

Afmeldprocedure NSkiV-wedstrijden

Voor de deadline van inschrijving afmelden:
Per email via het sportsecretariaat (sportsecretariaat@wintersport.nl)
Deze e-mail voorzien van:

• Naam en lidnummer

• Begunstigende rekening en IBAN-rekeningnummer

• Vermelden om welke wedstrijd het gaat.

Na de deadline van inschrijving afmelden:
Per email via het sportsecretariaat. (sportsecretariaat@wintersport.nl). Teruggave van inschrijfgeld is mogelijk door middel van het sturen van een doktersverklaring naar het sportsecretariaat van de NSkiV. Het inschrijfgeld wordt zo spoedig mogelijk teruggestort.


Fotogalerij


Contact

Paco Krom

Afdeling wedstrijdzaken & evenementen

p.krom@wintersport.nl