Lawinekunde


Pistepaaltjes geven de scheiding tussen de veilige, gecontroleerde pistes en de off-piste aan. De off-piste is een alomvattende term die zowel kleine stroken verse sneeuw onder de lift omvat, als grote poedervelden met zware rotspartijen die loodrecht naar beneden lopen. In wat voor terrein je je ook bevindt, buiten de paaltjes gelden er andere regels.

Wil je dit avontuur aangaan, dan helpen we je graag veilig op weg. De Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) werkt samen met twee Nederlandse organisaties (WePowder Safety Academy en Snow Safety Center) die expert zijn op het gebied van lawinekunde. Bij hen ben je bij het juiste adres wanneer je de ins en outs van het off-piste skiën te weten wilt komen.

Online academie

WePowder Safety Academy is een uitgebreide online cursus waarin je essentiële snow safety skills leert, zodat je buiten de piste doordachte beslissingen kunt nemen. De Safety Academy biedt cursisten onder andere duidelijke illustraties, verhelderende video’s en toetsen om de kennis en voortgang te testen.

Theorie- en praktijkbijeenkomsten

Bij het Snow Safety Center kun je terecht wanneer je jouw kennis over veiligheid buiten de geprepareerde pistes wilt verdiepen. Dit kun je doen door de theoretische en praktijkcursussen en -opleidingen bij te wonen.

Wintersporters off-piste begeleiden

Zou jij graag wintersporters op een veilige manier begeleiden bij het off-piste skiën? De Snow Safety module van het Snow Safety Center is onderdeel van de opleidingen Ski- en snowboardinstructeur niveau 4 van de NSkiV. Hier leer je alles over sneeuw- en lawinekunde en reddingstechnieken. De eerste twee theoriedagen kunnen op verschillende locaties in Nederland gevolgd worden tijdens de reguliere theoriecursussen Lawine I. Je kunt je hier aanmelden.