Lidmaatschap

Als wintersportorganisatie lid worden van de Nederlandse Ski Vereniging

Een miljoen wintersporters in Nederland bereiken we natuurlijk alleen samen met de ruim 160 wintersportorganisaties. Om onze ambitie ten aanzien van sportontwikkeling te realiseren werken we intensief met hen samen. Wij kunnen vooral het verschil maken door hen te helpen zichtbaar & vindbaar te zijn voor de wintersporter en hen te helpen met het versterken van de kwaliteit van het kader. Dat doen we door wintersportorganisaties via onze kanalen bij de wintersporter onder de aandacht te brengen, door de ontwikkeling van opleidingen en toetsingscriteria, door het verkrijgen van certificering en (internationale) erkenning van het opleidingsprogramma en het versterken van het netwerk van trainers.

Om de relevantie van onze inbreng te versterken zullen we ons in de ontwikkeling van programma’s naast preventie meer gaan richten op een hoge kwaliteit voorbereiding om meer wintersporters fitter en technisch vaardiger op de piste te krijgen. Op die manier stellen we steeds meer wintersporters in staat meer van het gevoel van avontuur en vrijheid dat wintersport in onze visie is te ervaren.

Wintersportorganisaties richten zich net als wij op wintersporters. Wij zullen ons (lokale) netwerk openstellen en er voor zorgen dat onze kennis toegankelijk is. Alleen op die manier staat de Nederlandse Ski Vereniging echt náást wintersportorganisaties en kunnen wij ook voor hen onze eigen rol in het domein wintersport vervullen.

Lees meer in ons meerjarenbeleidsplan 2018-2022 ‘De unieke wintersportervaring!’.

Vormen van lidmaatschap

De NSkiV kent voor wintersportorganisaties twee vormen van lidmaatschappen: een lidmaatschap als lidrechtspersoon (een vereniging) of als institutioneel lid (elke andere rechtsvorm). In algemene zin spreken we over wintersportorganisaties.

Wat biedt de NSkiV?

De NSkiV biedt producten, diensten en ondersteuning aan wintersportorganisaties om hen op wintersportspecifieke thema’s te helpen. Zo organiseren we diverse platformbijeenkomsten voor verschillende disciplines en type accommodaties. Maar ook organiseren we in samenwerking met wintersportorgansiaties diverse opleidingen tot ski- en snowboardinstructeur, organiseren we samen wedstrijden in diverse disciplines en brengen we organisaties in kaart middels ‘wintersport in de buurt’.

Aangesloten bij logo

Daarnaast mag een aangesloten wintersportorganisatie gebruik maken van het ‘aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging’-logo en kan er promotiemateriaal worden verkregen om dit uit te stralen.

Ontwerp clubcommunicatie met de ‘Clubdesigns tool’

Heeft jouw wintersportorganisatie geen vormgever, maar wil je wel gebruikmaken van aansprekende posters, flyers, online visuals en andere communicatie-uitingen? Dan kun je als aangesloten organisatie tientallen designs voor jouw wintersportorganisatie maken in de tool ‘Clubdesigns’. In de tool staan templates voor posters, flyers, visuals voor social media, narrowcasting en roll-up banieren. De templates zijn zo opgebouwd dat elke organisatie deze op maat kan maken met eigen inhoud en uitstraling. Zo kunnen de kleuren, foto’s en teksten naar wens worden ingesteld. Ook kunnen het clublogo of de logo’s van sponsoren in diverse middelen verwerkt worden. Mocht je nog geen account hebben ontvangen, laat dit even weten via een mailtje aan communicatie@wintersport.nl.

Verenigingen

Door onze verenigingsstructuur hebben we speciale aandacht voor aangesloten wintersportverenigingen. Deze verenigingen ontvangen naast eerder genoemde ondersteuning ook een financiële bijdragen op basis van hun ledental, kunnen ze een aanvraag doen uit het sportstimuleringsfonds en hebben stemrecht tijdens de algemene vergadering. Hier kan je meer informatie vinden over de verenigingstructuur van de NSkiV.

Sportstimuleringsfonds

De NSkiV biedt jaarlijks aan alle aangesloten verenigingen (lidrechtspersonen) de mogelijkheid om gebruik te maken van het sportstimuleringsfonds. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de wintersportbeleving. Ga je aan de slag met deskundigheidbevordering, samenwerking, wintersportaanbod of ledenwerving en -behoud? Dan kun je hiervoor financiële ondersteuning ontvangen tot 5.000 euro per aanvraag.
Lees verder

Download hier diverse documenten voor wintersportorganisaties over: