Nieuws

Zestal wintersportorganisaties genomineerd voor 'Club van het jaar'
op 12 mei 2021

Een zestal wintersportorganisaties is genomineerd voor de verkiezing Club van het jaar. Tot 24 mei kan er op deze organisaties gestemd worden.

Adriana Jelinkova positief gestemd over haar revalidatie, resultaten en de Olympische Spelen
op 11 mei 2021

Adriana Jelinkova is al jarenlang de beste vrouwelijke skiër van Nederland en brak afgelopen seizoen ook bij het grote publiek door.

Bijscholingen: 'betrokkenheid en ontwikkeling van de senior leraar' en 'core stability'
op 10 mei 2021

Op dinsdag 25 mei organiseren SnowPros.NL en de Nederlandse Ski Vereniging een online bijscholing over de betrokkenheid en ontwikkeling van de senior leraar.

Hart van Nederland en Trouw besteden aandacht aan het verloren seizoen van de skibanen
op 30 april 2021

Het Tv-programma Hart van Nederland en nieuwskrant Trouw besteedden onlangs aandacht aan het verloren seizoen van de Nederlandse skibanen.

In de schijnwerpers: Actief Fit Arnhem
op 29 april 2021

Actief Fit Arnhem is een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten vereniging. Ze organiseren trainingen op het gebied van SneeuwFit, binnentraining, looptraining, nordic walking en sportief wandelen.

Presentatie van uitkomsten behoefteonderzoek wedstrijdsport
op 22 april 2021

De afgelopen maanden heeft de Nederlandse Ski Vereniging een behoefteonderzoek uitgevoerd onder wedstrijdskiërs in Nederland.

Nomineer nu jouw vereniging voor de verkiezing 'Club van het jaar'
op 21 april 2021

Ben je trots op de veerkracht die jouw club het afgelopen jaar getoond heeft? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2021!

OSR komt in actie voor De Schans na verwoestende brand
op 20 april 2021

Heel wintersportend Nederland schrok van de grote brand bij De Schans in Uden, waardoor een groot gedeelte van de skibaan is verwoest.

Melissa Peperkamp wint Europa Cup overall 2020/2021
op 20 april 2021

Melissa Peperkamp is erin geslaagd om het overall Europa Cup-klassement over 2020/2021 te winnen. In het Zwitserse Corvatsch won ze zowel de Big Air als de slopestyle en daarmee stelde ze ook de eindoverwinning veilig.

Doneeractie na brand op de skibaan De Schans
op 19 april 2021

Op vrijdag 16 april is er een grote brand uitgebroken op de skibaan van De Schans. De brand heeft een groot gedeelte van de baan, welke is gemaakt van kunststof matten, verwoest.

Noorse langlaufer verbaast met een tocht van 700 kilometer voor het goede doel
op 17 april 2021

Ongeacht wat dit seizoen of je levenslange afstandsrecord is, je kan er zeker van zijn dat het in het niet valt in vergelijking met wat Anders Aukland uit Noorwegen onlangs heeft bereikt.

Ontwikkel je in 2021/2022 van begeleider tot volwaardig skileraar
op 16 april 2021

Na een vreemd seizoen met een beperkt aantal opleidingen, kijken we graag alvast vooruit naar het volgende wintersportseizoen.

Zondag 18 april informatieve meeting van RS Skiteam
op 14 april 2021

Komende zondag, 18 april 2021, organiseert RS Skiteam digitaal een informatieve meeting over de mogelijkheden van het team.

Lowlanders Ski Racing Team zoekt een nieuwe coach
op 13 april 2021

Het Lowlanders Ski Racing Team biedt een geweldige kans voor een teamcoach om het Lowlanders-programma naar een hoger niveau te tillen.

Kom in beweging voor de toekomst tijdens de Cruyff Legacy 14K!
op 12 april 2021

Samen met de Johan Cruyff Foundation vergroten we het aanbod op het gebied van aangepast wintersporten. Binnenkort organiseert onze partner een mooi evenement.

Veel blije gezichten bij de Wintersport Experience in Doorn, Leersum en Driebergen
op 08 april 2021

In samenwerking met Jongerenwerk op de Heuvelrug en Heuvelrug Sportief en Gezond is de Wintersport Experience vorige week ingezet in Doorn, Leersum en Driebergen.

Ereplaatsen voor Van Beek, Bunschoten en Vos bij World Cup snowboardcross in Colere
op 06 april 2021

Op donderdag (1 april) en vrijdag (2 april) kwamen Renske van Beek, Lisa Bunschoten en Chris Vos in actie bij de World Cup snowboardcross in het Italiaanse Colere.

Ga met Pasen skiën, snowboarden of langlaufen in eigen land!
op 01 april 2021

Dit winterseizoen kent vele uitdagingen. Reisbeperkingen zorgden ervoor dat afreizen naar de Alpen niet mogelijk was deze winter.

Indoorrolbanen schrijven Tweede Kamer nogmaals aan
op 30 maart 2021

De B.I.S. (Bond Indoor Skischolen) luidt wederom de noodklok. De huidige lockdown maatregelen van de afgelopen periode en de beperkte aanpassing van de maatregelen verkondigd in de persconferenties van 8 en 22 maart bieden voor seizoensbedrijven in de wintersport geen soelaas.

Update met betrekking tot het wedstrijdseizoen 2020/2021
op 29 maart 2021

Na verschillende overleggen met NOC*NSF en aangesloten organisaties heeft de Nederlandse Ski Vereniging besloten dat er in het seizoen 2020/2021 geen wedstrijden onder auspiciën van de bond meer worden georganiseerd.

Melissa Peperkamp vijfde op World Cup slopestyle in Silvaplana
op 29 maart 2021

Bij de laatste World Cup snowboard freestyle in het Zwitserse Silvaplana heeft Melissa Peperkamp een vijfde plaats behaald.

Ook Nienke Poll en Youri Zorge ervaring rijker na deelname JWK in Krasnoyarsk
op 27 maart 2021

Afgelopen week kwamen Nienke Poll en Youri Zorge deel aan het JWK in het Russische Krasnoyarsk. Poll kwam uit op het onderdeel snowboardcross, terwijl Zorge in actie kwam op zowel de parallelslalom als de parallelreuzenslalom.

Parasnowboarders kunnen gratis deelnemen aan pumptracktraining
op 26 maart 2021

Op zondag 11 april is het voor parasnowboarders mogelijk om gratis deel te nemen aan een pumptracktraining. Onder begeleiding van coaches Hendrik-Jan Cassee, Susanne Cassee en Remon de Kwant is het vrijblijvend en gratis mogelijk om aan te sluiten bij de talentherkenningstraining van de Nederlandse Ski Vereniging.

UP Adaptive Sports organiseert Surf’s UP op 19 juni
op 24 maart 2021

Ook in de zomermaanden zitten wintersportorganisaties niet stil. Op zaterdag 19 juni organiseert UP Adaptive Sports, een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten organisatie, een surfclinic voor mensen met een fysieke beperking.

Berghuis, Groeneveld en Vermaat ervaring rijker na deelname aan JWK in Krasnoyarsk
op 22 maart 2021

Afgelopen week kwamen de freestyle snowboarders Sam Vermaat, Kai Groeneveld en mogulskiester Laura Berghuis in actie op het JWK in Krasnoyarsk.

Overzicht: Bédier de Prairie, De Blois, Dekker, Hanssen, Peperkamp en Wolf in actie op World Cups
op 22 maart 2021

Afgelopen weekend kwamen veel Nederlanders in actie op de verschillende World Cups. We zetten hun prestaties op een rijtje.

Sam Vermaat wint brons op slopestyle bij JWK snowboard freestyle
op 19 maart 2021

Sam Vermaat heeft op vrijdag brons gewonnen op het onderdeel slopestyle bij het junioren wereldkampioenschap snowboard freestyle in het Siberische Kransnoyarsk.

Wolfskamer Wintersport en Epique Mountain Adventures intensiveren samenwerking
op 18 maart 2021

Vereniging Wolfskamer Wintersport en reisorganisatie Epique Mountain Adventures, beiden aangesloten bij de Nederlandse Ski Vereniging, intensiveren hun samenwerking.

Deelname aan JWK leerzame ervaring voor Noa Rabou
op 16 maart 2021

Afgelopen week kwam Noa Rabou uit op de reuzenslalom en de slalom bij het JWK in het Bulgaarse Bansko. De deelname aan het JWK was een leerzame ervaring voor de 16-jarige Nederlandse met haar grote doel, de Olympische Spelen, voor ogen.

Online bijscholing over 'core stability' goed bezocht
op 16 maart 2021

Vanaf heden zal de Nederlandse Ski Vereniging in samenwerking met SnowPros.NL met enige regelmaat bijscholingen organiseren voor sneeuwsportleraren.

Deze week op Eurosport: Bédier de Prairie, De Blois, Dekker, Peperkamp & Wolf
op 16 maart 2021

Dinsdag 16 maart: Finales Big Air op WK snowboard freestyle Vandaag staan de finales Big Air op het programma bij het WK snowboard freestyle in Aspen.

Geen punten voor Maarten Meiners op World Cup reuzenslalom in Kranjska Gora
op 15 maart 2021

Marco Odermatt heeft de leiding in het World Cup-klassement op de reuzenslalom genomen na een spectaculaire overwinning op zaterdag in het Sloveense Kranjska Gora.

Wolf en Peperkamp zetten knappe prestaties neer op slopestyle en Big Air bij WK snowboard
op 15 maart 2021

Casper Wolf en Melissa Peperkamp hebben afgelopen week goed gepresteerd op het wereldkampioenschap snowboard freestyle. Casper Wolf haalde verrassend de finale op het onderdeel slopestyle.

Casper Wolf plaatst zich voor finale slopestyle, Melissa Peperkamp tiende
op 11 maart 2021

Casper Wolf is er op het WK in Aspen in geslaagd om zich te plaatsen voor de slopestyle-finale. De 19-jarige Delftenaar eindigde in zijn heat knap als vierde, ruimschoots voldoende voor een plek bij de laatste zestien aangezien de beste acht per heat zich plaatsten voor de finale.

Meiners, Peperkamp en Wolf in actie deze week
op 09 maart 2021

Overzichtelijk weergegeven wanneer en waar onze wintersporten live te zien zijn bij Eurosport. Deze week komen onder andere de Nederlanders Maarten Meiners, Melissa Peperkamp en Casper Wolf in actie.

Glenn de Blois behaalt twee zesde plekken in Bakuriani
op 05 maart 2021

Glenn de Blois heeft op zowel donderdag als op vrijdag een zesde plek behaald bij de World Cup snowboardcross in het Georgische Bakuriani.

Kleine Zeitung: Succes in rood-wit-rood met een Nederlands tintje
op 04 maart 2021

Er is nu aantal sporters met een Nederlandse achtergrond dat momenteel in verschillende sporten succesvol is voor Oostenrijk.

Podcastserie ‘DeWeerelt van Sport & Politiek’
op 03 maart 2021

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart a.s. organiseert de Nederlandse Ski Vereniging samen met KNHB, Nevobo, NGF en het Watersportverbond de podcastserie ‘DeWeerelt van Sport en Politiek’.

Online bijscholing voor sneeuwsportleraren: 'core stability'
op 03 maart 2021

Op maandag 15 maart organiseren SnowPros.NL en de Nederlandse Ski Vereniging een online bijscholing over het belang van ‘core stability’.

Geen stunt op WK snowboard voor Bédier de Prairie en Dekker
op 02 maart 2021

Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie kwamen op maandag en dinsdag uit op het wereldkampioenschap snowboarden in het Sloveense Rogla.

Kinderen genieten volop en in grote getale bij outdoorbanen in krokusvakantie
op 02 maart 2021

De krokusvakantie was voor veel kinderen het moment om volop te genieten van de mogelijkheden om te wintersporten in eigen land.

Vooruitblik: Bédier de Prairie, De Blois en Dekker in actie deze week
op 02 maart 2021

Overzichtelijk weergegeven wanneer en waar onze wintersporten live te zien zijn bij Eurosport. Deze week komen onder andere de Nederlanders Kiki Bédier de Prairie, Glenn de Blois en Michelle Dekker in actie.

Ongelukkig weekend voor Maarten Meiners in Bansko
op 01 maart 2021

Afgelopen weekend stonden er twee reuzenslaloms op het programma bij de World Cup in het Bulgaarse Bansko. Op zaterdag ging de winst naar de Kroaat Filip Zubcic, terwijl op zondag de Fransman Mathieu Faivre de snelste bleek.

Renske van Beek droomt al van de Paralympische Spelen
op 27 februari 2021

Renske van Beek beleeft een vreemd seizoen. Twee weken geleden deed ze in het Finse Pyhä mee aan de eerste, en gelijk ook de laatste, World Cup van het seizoen voor de parasnowboarders.

Oostenrijkse wereldtitel met een Nederlands tintje dankzij Sara Marita Kramer
op 26 februari 2021

Sara Marita Kramer was op vrijdag onderdeel van het Oostenrijkse team bij de landenwedstrijd op de kleine schans. Met 102,5 en 104 meter katapulteerde de 19-jarige, geboren in Apeldoorn, haar team naar de eerste plaats als laatste springster.

Knappe prestatie met een Nederlands tintje: Sara Marita Kramer vierde op WK schansspringen
op 25 februari 2021

De Nederlandse Sara Marita Kramer is donderdagavond vierde bij het WK schansspringen (HS106) geworden. De negentienjarige Kramer, die uitkomt voor Oostenrijk, won dit seizoen al drie World Cups.

Vanaf 1 maart kunnen verenigingen weer een aanvraag doen binnen het Sportstimuleringsfonds!
op 25 februari 2021

Vanaf 1 maart 2021 is het weer mogelijk om een aanvraag te doen binnen het Sportstimuleringsfonds. Dit fonds is er om de aangesloten wintersportverenigingen te ondersteunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij een unieke wintersportbeleving.

Coronaspreekuur op donderdag 25 februari
op 24 februari 2021

Sinds de uitbraak van COVID-19 organiseert de Nederlandse Ski Vereniging op regelmatige basis ‘coronaspreekuren’ om de relevante ontwikkelingen voor wintersportorganisaties te behandelen.

Geen SnowFest in 2021
op 24 februari 2021

De Nederlandse Ski Vereniging, Sneeuwsport Vlaanderen en Crans Montana hebben gezamenlijk met pijn in het hart besloten om SnowFest 2021 af te gelasten.

Vooruitblik: WK's in Oberstdorf & Maarten Meiners in Bansko
op 23 februari 2021

Het wereldkampioenschap alpineskiën is achter de rug, maar ook deze week wordt er om wereldtitels gestreden. De wereldkampioenschappen langlaufen en schannspringen vinden plaats in het Duitse Oberstdorf.

Succesvolle week voor paraskiërs bij World Cups in Leogang
op 22 februari 2021

In het Oostenrijkse Leogang kreeg de selectie para ski afgelopen week vier World Cups voorgeschoteld: twee reuzenslaloms en twee slaloms.

Maarten Meiners weet geen goede uitslag neer te zetten op het WK
op 20 februari 2021

Afgelopen vrijdag is Maarten Meiners er niet in geslaagd om zijn goede vorm te verzilveren met een mooie uitslag op de reuzenslalom bij het wereldkampioenschap alpineskiën.

Glenn de Blois veertiende in Reiteralm
op 18 februari 2021

Snowboardcrosser Glenn de Blois is donderdag bij de World Cup in het Oostenrijkse Reiteralm veertiende geworden. Hij kwalificeerde zich afgelopen dinsdag als tiende voor de knock-outfase.

Op de Nederlandse sneeuw laat EGO Indoorski 100 schoolkinderen kennismaken met de wintersport
op 17 februari 2021

De sneeuw in Nederland is inmiddels verdwenen, maar wat heeft iedereen ervan genoten. Nu we deze winter niet kunnen afreizen naar de Alpen, was het winterweer meer dan welkom.

Bekijk onze wintersporten live bij Eurosport
op 16 februari 2021

Maarten Meiners komt deze week in actie op het WK in Cortina d’Ampezzo op de parallelslalom (dinsdag) en de reuzenslalom (vrijdag).

Pyhä toneel van enige World Cup van het seizoen voor Bunschoten, Van Beek en Vos
op 15 februari 2021

Afgelopen zaterdag en zondag vond de eerste, en gelijk ook de laatste, World Cup van het seizoen voor de parasnowboarders plaats in het Finse Pyhä.

Volg een opleiding bij SkiDiscovery of Ski-Mere
op 12 februari 2021

In de maanden maart en april hebben SkiDiscovery en Ski-Mere een opleiding tot skileraar niveau 2 gepland staan. Wil jij aan de slag als skileraar?

Glenn de Blois tiende op WK snowboardcross
op 11 februari 2021

Snowboardcrosser Glenn de Blois is donderdag op het WK snowboardcross in het Zweedse Idre Fjäll tiende geworden. Hij kwalificeerde zich afgelopen dinsdag als twaalfde voor de knock-outfase.

Nederlandse wintersportorganisaties genieten van de sneeuw
op 11 februari 2021

Nu we dit seizoen niet kunnen afreizen naar de Alpen, is het huidige winterweer in Nederland natuurlijk meer dan welkom! De Nederlandse Ski Vereniging heeft de mooiste foto’s en video’s van onze aangesloten organisaties geselecteerd.

Melissa Peperkamp & Red Bull in de Nederlandse sneeuw
op 10 februari 2021

Melissa Peperkamp is een zestienjarige freestyle snowboardster en selectielid van de Nederlandse Ski Vereniging. Ze is actief op het allerhoogste internationale niveau en won al een zilveren en een bronzen medaille op de Youth Olympic Games (YOG) van 2020.

Na goede kwalificatie strijdt Glenn de Blois op donderdag om de wereldtitel
op 09 februari 2021

Vandaag (dinsdag) vonden de kwalificaties van het wereldkampioenschap snowboardcross plaats. Glenn de Blois, die twee weken geleden de World Cup in Chiesa in Valmalenco won, presteerde naar behoren en zette een twaalfde tijd neer.

Europa Cup Berchtesgaden: Wederom goede resultaten Maarten Meiners
op 08 februari 2021

Afgelopen weekend heeft Maarten Meiners wederom twee goede races geskied. Deze keer werd hij vierde en zevende bij de Europa Cup-wedstrijden in het Duitse Berchtesgaden, nadat hij vorige week al vijfde en achtste werd bij de Europa Cup-wedstrijden in het Italiaanse Folgaria.

Dubbele World Cup afgelopen weekend voor Dekker en Bédier de Prairie in Bannoye
op 08 februari 2021

Na het spectaculaire stadsevenement in Moskou van vorige week, kwamen Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie weer in actie op een andere Russische locatie, dit keer in Bannoye.

Bekijk onze wintersporten live bij Eurosport
op 08 februari 2021

Overzichtelijk weergegeven wanneer en waar onze wintersporten live te zien zijn bij Eurosport. Donderdag 11 februari Glenn de Blois strijdt vandaag om de wereldtitel snowboardcross.

Wintersport in Nederland de komende dagen
op 06 februari 2021

Het is je vast niet ontgaan dat we de komende dagen een periode met echt winterweer in Nederland krijgen. Onze weerman Roel brengt jullie op onze website op de hoogte van de nieuwste vooruitzichten.

Goede resultaten bezorgen Maarten Meiners een goed gevoel richting WK
op 05 februari 2021

Maarten Meiners behaalde afgelopen week een vijfde en een achtste plek bij de Europa Cup-wedstrijden in het Italiaanse Folgaria.

Outdoorbanen en rolbanen werken samen: Skicentrum Hoofddorp en SkiDiscovery
op 04 februari 2021

Nu het sporten in binnenlocaties niet mogelijk is hebben de indoorrolbanen en de sneeuwhallen van Nederland hun deuren moeten sluiten.

Snowboardcrosser Nienke Poll kwalificeert zich voor WK Junioren
op 03 februari 2021

Met een plek in de top acht van de Europa Cup snowboardcross afgelopen weekend in Isola 2000, heeft Nienke Poll een ticket voor deelname aan het wereldkampioenschap junioren (JWK) behaald.

Verenigde indoorrolbanen schrijven een brandbrief aan de politiek
op 02 februari 2021

De Bond Indoor Skischolen (BIS) heeft in een brandbrief aan de politiek aandacht gevraagd voor de situatie van indoorrolbanen, welke hard getroffen worden door de coronamaatregelen.

Bekijk onze wintersporten live bij Eurosport
op 02 februari 2021

Overzichtelijk weergegeven wanneer en waar onze wintersporten live te zien zijn bij Eurosport. Donderdag 4 februari Janneke Berghuis komt niet in actie bij de World Cup moguls in Deer Valley.

Bédier de Prairie en Dekker kwamen in actie op spectaculaire World Cup in Moskou
op 01 februari 2021

De World Cup parallelslalom snowboarden in de Russische hoofdstad Moskou is normaliter gegarandeerd een van de hoogtepunten van het World Cup-seizoen en stelde ook deze keer niet teleur.

Janneke Berghuis was op zondag te zien in Zappsport
op 30 januari 2021

Janneke Berghuis was zondag 31 januari te zien bij Zappsport. De uitzending begon om 8:40 bij ZAPP op NPO 3. In de aflevering zal Janneke tips geven aan Maud om zo goed mogelijk moguls te skiën.

Wil jij een bijdrage leveren aan het langlaufmagazine?
op 29 januari 2021

Ieder jaar in oktober verschijnt LanglaufMAG, het blad voor langlaufend Nederland. Enthousiaste verhalen over techniek, materiaaltips en de uitslagen van de marathoncup vind je in het blad dat gemaakt wordt door vrijwilligers met ondersteuning van verenigingen, de Nederlandse Ski Vereniging en Vasa Sport.

Definitief geen wedstrijd in Maria Alm dit jaar, data NK 2022 bekend
op 28 januari 2021

Op 13 januari communiceerden we over de afgelasting van het Nederlands (jeugd)kampioenschappen alpine dat gepland stond voor 21 tot en met 26 februari in het Oostenrijkse Maria Alm.

Outdoorbanen en rolbanen werken samen: Outdoor Valley Wintersport en S2X
op 28 januari 2021

Nu het sporten in binnenlocaties niet mogelijk is hebben de indoorrolbanen en de sneeuwhallen van Nederland hun deuren moeten sluiten.

Nog geen duidelijkheid over NK snowboard & freestyle skiën
op 26 januari 2021

Afgelopen week hebben Sneeuwsport Vlaanderen, Crans Montana en de Nederlandse Ski Vereniging overleg gevoerd over het NK & BK snowboard & freestyle skiën.

Bekijk onze wintersporten live bij Eurosport
op 26 januari 2021

Alle uitzendingen van Eurosport deze week op een rij. Deze week zie je onder andere Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie op de parallelslalom in Moskou live bij Eurosport.

Halve finale eindstation voor Van der Velden en Peperkamp bij debuut Vermaat
op 26 januari 2021

Afgelopen week werd in het Zwitserse Laax een World Cup slopestyle en halfpipe georganiseerd. Op de slopestyle was Nederland met vier snowboarders goed vertegenwoordigd.

Glenn de Blois behoudt de leiding in het klassement na tweede World Cup
op 25 januari 2021

Glenn de Blois staat ook na de tweede World Cup nog aan de leiding in het klassement. Na zijn overwinning op zaterdag werd de snowboardcrosser op zondag negende.

Flinke medaille-oogst voor paraskiërs bij World Cups in Veysonnaz
op 25 januari 2021

Bij de World Cups in het Zwitserse Veysonnaz is een flink aantal medailles binnengehaald door de Nederlandse paraskiërs. In Zwitserland stonden zowel twee World Cups reuzenslalom als twee World Cups slalom op het programma.

Glenn de Blois wint World Cup en voldoet aan kwalificatie-eis voor de Olympische Spelen
op 23 januari 2021

Glenn de Blois heeft op zaterdag een knappe zege behaald bij de World Cup snowboardcross in het Italiaanse Chiesa in Valmalenco.

In de schijnwerpers: Snowboard Team Xtreme
op 21 januari 2021

Het doel van Snowboard Team Xtreme is snowboarders het plezier van freestyle snowboarden te laten ervaren. Het team begeleidt, traint en coacht snowboarders die zich willen toeleggen op het freestylen.

Michelle Dekker (Europa Cup) en Glenn de Blois (FIS) winnen hun wedstrijden
op 19 januari 2021

Afgelopen weekend hadden zowel Michelle Dekker als Glenn de Blois reden tot juichen. Michelle Dekker won in het Oostenrijkse Simonhöhe op zondag de Europa Cup parallelreuzenslalom, terwijl ze een dag eerder ook al vierde werd.

Jelinkova scheurt kruisband dag na kwalificatie voor de Olympische Spelen
op 18 januari 2021

Het was op zaterdag groot nieuws: Adriana Jelinkova had voldaan aan de kwalificatie-eisen voor de Olympische Spelen van Beijing in 2022.

Jelinkova voldoet met nieuwe topprestatie aan kwalificatie-eisen Olympische Spelen
op 16 januari 2021

Adriana Jelinkova heeft in het Slovenische Kransjka Gora met een nieuwe topprestatie voldaan aan de informele kwalificatie-eisen voor de Olympische Spelen van Beijing in 2022.

Besproken onderwerpen coronaspreekuur 14 januari
op 15 januari 2021

Op donderdag 14 januari organiseerde de Nederlandse Ski Vereniging wederom een coronaspreekuur om de vragen van en actuele stand van zaken bij de Nederlandse wintersportorganisaties te behandelen.

Update: Overzicht van de afgelaste en verplaatste wedstrijden
op 13 januari 2021

Op dinsdagavond 12 januari werd bekend dat de huidige coronamaatregelen verlengd worden tot en met 9 februari. Bovendien is er het dringende advies: blijf in Nederland.

Michelle Dekker behaalt met zesde plek haar beste resultaat van het seizoen
op 13 januari 2021

Op dinsdag kwamen Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie in actie bij de World Cup parallelslalom in het Oostenrijkse Bad Gastein.

Coronaspreekuur op donderdag 14 januari
op 13 januari 2021

Sinds de uitbraak van COVID-19 organiseert de Nederlandse Ski Vereniging op regelmatige basis ‘coronaspreekuren’ om de relevante ontwikkelingen voor wintersportorganisaties te behandelen.

NOS Studio Sport interviewt Maarten Meiners: na zeldzaam succes geen 'exoot' meer in het skiën
op 12 januari 2021

“In het verleden ben ik weleens als exoot aangeduid op de internationale televisie. Zo voel ik me eigenlijk niet”, laat Maarten Meiners weten in een interview met NOS Studio Sport.

Eindelijk weer een World Cup voor Peperkamp en Van der Velden
op 12 januari 2021

Voor de freestyle snowboarders ging afgelopen weekend eindelijk de World Cup van start. Na mooie wedstrijden onder goede omstandigheden wonnen de Canadees Max Parrot en de Nieuw-Zeelandse Zoi Sadowski Synott de World Cup in het Oostenrijkse Kreischberg.

Dekker en Bédier de Prairie boeken vooruitgang, winst voor Nadyrshina in Scuol
op 11 januari 2021

De World Cup op de parallelreuzenslalom snowboarden in Scuol is gewonnen door de Russin Sofia Nadyrshina. In de finale was ze te sterk voor Ramona Hofmeister.

Twee keer winst Pinturault op de reuzenslalom, Meiners teleurgesteld maar optimistisch
op 11 januari 2021

Op vrijdag 8 januari en zaterdag 9 januari werden in het Zwitserse Adelboden twee World Cups reuzenslalom georganiseerd. De Fransman Alexis Pinturault won beide World Cups.

Krijg de juiste tools om ook mensen met een beperking het wintersportplezier te geven
op 08 januari 2021

Op 10 en 17 januari organiseert SNOW+, een aangesloten organisatie van de Nederlandse Ski Vereniging, webinars. Op 10 januari is het onderwerp ‘mindset en fysiologie’, terwijl er op 17 januari aandacht is voor ervaringen uit de praktijk.

Volg dit weekend de ontknoping van de Tour de Ski
op 07 januari 2021

Het begin van een nieuw kalenderjaar wordt traditioneel gemarkeerd door de Tour de Ski. Deze langlaufwedstrijdserie wordt georganiseerd van 1 tot en met 10 januari.

Ook in 2021 zet Vlhova de toon, DNF voor Adriana Jelinkova
op 04 januari 2021

Petra Vlhova heeft de World Cup slalom in het Kroatische Zagreb gewonnen. Ze bleef Katharina Liensberger en Michelle Gisin voor.

Eindejaarssurprise op de slalom: Gisin verslaat Shiffrin en Vlhova
op 30 december 2020

Michelle Gisin heeft haar eerste wereldbeker alpineskiën gewonnen na een boeiende strijd op dinsdag in Semmering. Sinds januari 2017 werd elke World Cup slalom voor vrouwen gewonnen door Mikaela Shiffrin of Petra Vlhova.

Hevige wind gooit roet in het eten bij World Cup reuzenslalom in Semmering
op 28 december 2020

Op maandag was het Oostenrijkse Semmering het toneel van een World Cup reuzenslalom bij de vrouwen. Ook Adriana Jelinkova stond aan de start van deze World Cup.

In de schijnwerpers: Epique Mountain Adventures
op 23 december 2020

Epique - Mountain Adventures is een bij de Nederlandse Ski Vereniging aangesloten wintersport- en reisorganisatie. Zij bieden trainingen aan op verschillende locaties in Nederland, waaronder Wolfskamer Wintersport en SnowWorld Zoetermeer, maar organiseren vooral trainingen en reizen aan in het buitenland.

Jarna Mennens debuteert op WK Junioren
op 22 december 2020

Het WK Junioren van vorig seizoen werd geannuleerd vanwege het opkomende coronavirus, maar het Oostenrijkse resort Lachtal was afgelopen zondag alsnog de locatie voor de WK Junioren.

Net geen World Cup-punten voor Meiners, winst voor Pinturault
op 21 december 2020

Alexis Pinturault hield de Noorse skiër Atle Lie McGrath met een minimaal verschil achter zich, om zo de klassieke reuzenslalom van de wereldbeker op de Gran Risa-baan in Alta Badia op zondag te winnen.

Bijzondere claim: Fiets en fietsendrager vliegen de lucht in
op 18 december 2020

Wat als je je fiets en fietsdrager de lucht in ziet vliegen en tegen het asfalt van de snelweg ziet smakken? Dit overkwam een van onze verzekerde leden tijdens zijn terugreis vanuit Frankrijk.

World Cup Carezza: Hofmeister beste van deelnemersveld met Dekker en Bédier de Prairie
op 17 december 2020

Nadat afgelopen weekend het seizoen voor Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie begon met een World Cup in Cortina d’Ampezzo, kwamen ze op donderdag alweer in actie in het eveneens Italiaanse gebied Carezza.

Skileraren ronden na lang traject hun opleiding niveau 3 af
op 17 december 2020

Onlangs hebben negen skileraren hun opleiding tot ski-instructeur niveau 3 afgerond. We zijn erg blij dat de afronding van de opleiding is gelukt, ondanks het feit dat de coronamaatregelen vele uitdagingen met zich meebrachten.

Wat betekent jouw club voor jou?
op 16 december 2020

Onze clubs vormen het hart van sportend Nederland. Laten we dat in deze tijd meer koesteren dan ooit. Want ze zijn én blijven stuk voor stuk van onschatbare waarde.

Per direct strengere coronamaatregelen: coronaspreekuur op donderdag
op 15 december 2020

Met ingang van vandaag sluiten alle indoor wintersportorganisaties weer hun deuren. Dit is het gevolg van de coronamaatregelen die op maandagavond door de minister-president zijn aangekondigd.

Nederlandse dames volop in actie bij World Cups
op 14 december 2020

Adriana Jelinkova, Michelle Dekker, Kiki Bédier de Prairie en Janneke Berghuis zorgden er afgelopen weekend voor dat Nederland goed vertegenwoordigd was op de World Cups.

Wintersport gaat door! Deze week de 'Tail Press Challenge'
op 11 december 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

‘Wintersport gaat door’: Wolfskamer Wintersport laat zien wat er mogelijk is
op 11 december 2020

De mogelijkheid om te sporten wordt door de geldende coronamaatregelen helaas nog altijd beperkt. Ook kunnen we in de kerstvakantie niet afreizen naar de Alpen.

Opleiding CIOS Sittard-Venlo levert 26 nieuwe leraren op
op 10 december 2020

Afgelopen week is de opleiding tot ski-/snowboardleraar niveau 2 bij CIOS Sittard-Venlo afgerond. De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert alle cursisten met het behalen van hun diploma!

Nederlandse Ski Vereniging verwelkomt een bijzonder nieuw lid!
op 10 december 2020

De Nederlandse Ski Vereniging heeft een bijzonder nieuw lid mogen verwelkomen. Het is een rendier afkomstig uit Lapland. Lapland ligt dicht bij de Noordpool en in de winter ligt er veel sneeuw.

Janneke Berghuis debuteert op de World Cup moguls
op 08 december 2020

Afgelopen zaterdag was het dan eindelijk zover voor Janneke Berghuis: ze mocht debuteren op de World Cup moguls in het Finse Ruka.

Beknopt verslag van de online Algemene Vergadering op 28 november 2020
op 08 december 2020

De voorzitter opent met een woord van welkom de Algemene Vergadering. Hij staat kort stil bij de actualiteit waarin de wereld verkeert als gevolg van het coronavirus.

Maarten Meiners boekt zijn beste prestaties op de World Cup en mooie klasseringen op de Europa Cup
op 07 december 2020

Afgelopen week kwam Maarten Meiners bij verschillende wedstrijden in actie, en met succes. Op woensdag en donderdag deed hij eerst in het Oostenrijkse Gurgl mee aan twee Europa Cup-wedstrijden om vervolgens op zaterdag en maandag in actie te komen op de World Cup in het Italiaanse Santa Catarina Valfurva.

Challenges: Wintersport gaat door! Deze week de 'Pole Assisted Butter Challenge'
op 04 december 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

Wintersport Experience ondergaat metamorfose!
op 03 december 2020

De Wintersport Experience is een product van de Nederlandse Ski Vereniging om kinderen kennis te laten maken met en te enthousiasmeren voor de wintersport.

Besturen met Impact: kosteloze opleiding voor bestuurders van wintersportverenigingen
op 02 december 2020

De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken.

Maarten Meiners kwam in actie op parallelreuzenslalom, winst voor Pinturault
op 30 november 2020

Een dag na de historische prestatie van Adriana Jelinkova kwam ook Maarten Meiners in actie op de parallelreuzenslalom bij de World Cup in Lech/Zürs.

Historisch moment: Skiester Adriana Jelinkova behaalt een 10e plek bij World Cup
op 26 november 2020

Op donderdag werd er voor het eerst sinds 1994 weer een wereldbeker georganiseerd in het Oostenrijkse Lech/Zürs. Het betrof de parallelreuzenslalom voor vrouwen.

Op wintersportvakantie in eigen land
op 23 november 2020

Dit winterseizoen kent vele uitdagingen. Reisbeperkingen zorgen ervoor dat afreizen naar de Alpen minder vanzelfsprekend is deze winter en maatregelen in de skigebieden zorgen voor een andere wintersport dan normaal.

Dubbelslag voor Vlhova bij wereldbeker in Levi, Jelinkova wil meer
op 23 november 2020

Afgelopen weekend ging de internationale top van de vrouwelijke skiërs twee keer met elkaar de strijd aan op de slalom tijdens het wereldbekerweekend in Levi.

Challenges: Wintersport gaat door! Deze week de 'Skispring Challenge Noords'
op 20 november 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

Vasa Sport biedt digitale langlauftraining met videoanalyse aan
op 19 november 2020

Nu de coronamaatregelen ons dwingt om anders te sporten dan we gewend zijn, komt langlauforganisatie Vasa Sport met een nieuwigheid.

UPDATE: Terug naar soepelere coronamaatregelen
op 18 november 2020

Het kabinet heeft in de persconferentie van dinsdag 17 november bekend gemaakt dat de strenge maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus niet worden verlengd.

Zusjes Berghuis bereiden zich momenteel in Zweden voor op nieuw seizoen op moguls
op 16 november 2020

De zussen Janneke en Laura Berghuis trainen momenteel in het Zweedse Idre Fjäll. Dit zijn de laatste weken in de voorbereidingsfase voordat het wedstrijdseizoen voor beide mogulskiesters begint.

Donderdag 19 november wederom een corona-spreekuur
op 16 november 2020

Nu de winter in aantocht is en we helaas nog niet van de uitdagingen rondom het coronavirus af zijn, nemen de zorgen bij onze aangesloten organisaties en leden toe.

Challenges: Wintersport gaat door! Deze week de 'Walser challenge'
op 13 november 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

Uitnodiging interactieve webinars vanuit het Sportakkoord voor wintersportorganisaties
op 12 november 2020

De (winter)sportwereld begeeft zich in vreemde, onvoorspelbare tijden die vragen om een groot aanpassingsvermogen en andere kennis.

Ski- en snowboardopleidingen niveau 2 leveren 18 nieuwe leraren op
op 11 november 2020

Eind oktober hebben drie verschillende wintersportorganisaties een opleiding tot ski- of snowboardleraar niveau 2 afgerond: SnowWorld Rucphen, De Schans en Skicentrum Hoofddorp.

Mees Clausing zet in Oostenrijk de volgende stap in zijn sportcarrière
op 09 november 2020

Afgelopen seizoen werden de overwinningen en podiumplaatsen aaneengeregen door Mees Clausing. Om zich verder te ontwikkelen heeft Mees zich sinds enige tijd in Oostenrijk gevestigd.

Corona-spreekuur wederom druk bezocht door wintersportorganisaties
op 06 november 2020

Op donderdag 5 november organiseerden we voor de vijfde keer het digitale corona-spreekuur. De wintersportorganisaties kunnen hier, samen met de Nederlandse Ski Vereniging en elkaar, ervaringen, problemen en vragen delen.

Challenges: Wintersport gaat door! Deze week de 'Switch challenge'
op 06 november 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

Wintersport gaat door: Borstelbanen, rolbanen en skihallen blijven open
op 05 november 2020

Hoewel het kabinet op 3 november nieuwe en strengere maatregelen afkondigde, blijven de wintersportorganisaties in Nederland open.

UPDATE: Geen wedstrijden meer in het kalenderjaar 2020
op 04 november 2020

Op dinsdagavond 3 november hebben minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge wederom een persconferentie gegeven omtrent de verspreiding van het coronavirus en welke beperkende maatregelen daarbij horen.

Challenges: Wintersport gaat door! Deze week de 'One-ski challenge'
op 30 oktober 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

LanglaufMAG nr. 11: de Dolomitenlauf, langlaufen in Scandinavië & Tsjechië en meer!
op 29 oktober 2020

Er is weer een nieuwe uitgave van het LanglaufMAG, het tijdschrift voor de actieve langlaufer. Het tijdschrift wordt samengesteld door een redactie onder leiding van Do Witteman met ondersteuning van de Nederlandse Ski Vereniging, VASA Sport en de langlaufverenigingen.

De FIS en Longines nodigen je uit voor een interactief spel: Predictor Challenge!
op 27 oktober 2020

Onlangs is het World Cup-seizoen alpineskiën gestart in Sölden. Namens Nederland namen Adriana Jelinkova en Maarten Meiners deel aan deze World Cup.

Parasnowboarders trainen op de pumptrack van Papendal
op 26 oktober 2020

Op de pumptrack van Papendal, welke afgelopen zomer is opgeleverd, wordt regelmatig getraind door onze parasnowboard-selectieleden: Chris Vos, Lisa Bunschoten en Renske van Beek.

Challenges: Wintersport gaat door! Deze week met Dean van Kooij en Zilan Gijsen
op 23 oktober 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

Nederlandse Ski Vereniging introduceert corona-spreekuur
op 23 oktober 2020

Nu de winter in aantocht is en we helaas nog niet van de uitdagingen rondom het coronavirus af zijn, nemen de zorgen bij onze aangesloten organisaties en leden toe.

World Cup-seizoen alpine gestart in Sölden
op 20 oktober 2020

Op zaterdag 17 en zondag 18 oktober opende het ski wereldbekercircuit met de reuzenslalom voor dames en heren in Sölden. Dankzij een beperkt publiek en andere FIS Covid-19 maatregelen kon deze World Cup-opening traditiegetrouw plaatsvinden op de Rettenbach gletsjer.

Melissa Peperkamp vanaf nu officieel een Red Bull-atleet
op 20 oktober 2020

Melissa Peperkamp maakte afgelopen weekend op Instagram bekend dat ze vanaf heden officieel een Red Bull-atleet is. Ze werd op de piste verrast door een andere RedBull-atleet: Anna Gasser, de Oostenrijkse Olympische kampioen op de Big Air.

Challenges: Wintersport gaat door! Deze week met Melissa Peperkamp
op 16 oktober 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

Bijzondere claim: Hond bijt AirPods kapot
op 16 oktober 2020

Wat als een onbekende hond jouw oordoppen aanziet voor een snoepje? Ben je hiervoor verzekerd? Dit overkwam een van onze verzekerde tijdens zijn vakantie.

Opleidingen niveau 2 afgerond bij De Uithof, Alpine Sports en Delphindoorski
op 15 oktober 2020

Afgelopen week hebben maar liefst drie verschillende wintersportorganisaties een opleiding tot ski- of snowboardleraar niveau 2 afgerond: De Uithof, Alpine Sports en Delphindoorski.

Corona-update: Wedstrijden afgelast, trainen beperkt mogelijk
op 14 oktober 2020

Het kabinet heeft extra maatregelen aangekondigd om de snelle stijging van het aantal coronabesmettingen een halt toe te roepen.

Twee nieuwe snowboarders voegen zich bij het Rookie Team
op 12 oktober 2020

Het Rookie Team, de jeugdselectie van de Nederlandse Ski Vereniging voor het freestyle snowboarden, heeft er twee nieuwe leden bij: Katja Dutu en Pim Wiesen.

Challenges: Wintersport gaat door!
op 09 oktober 2020

Vanwege de huidige maatregelen rondom het coronavirus ziet wintersport in Nederland er dit jaar anders uit. Daarom komt de Nederlandse Ski Vereniging nu met challenges via Instagram, want wintersport gaat door!

Belgisch tv-programma ‘Op de man af’ bezoekt RW Rottemeren
op 09 oktober 2020

In het Vlaamse televisieprogramma ‘Op de man af’ neemt presentatrice Saartje Vandendriessche het iedere week op tegen een mannelijke uitdager.

Platformbijeenkomsten alpine en wintersportaccommodaties waren online te volgen
op 08 oktober 2020

Verschillende plaatselijke wedstrijdsecretarissen (PWS’ers) en wintersportaccommodaties hebben dinsdag 29 september samen met de Nederlandse Ski Vereniging gesproken over recente ontwikkelingen binnen de georganiseerde wintersport.