Nieuws

Doe mee aan de sportactie van NOC*NSF en werf nieuwe leden!
op 31 juli 2020

Namens NOCNSF brengen we alle wintersportorganisaties graag op de hoogte van de sportactie die NOCNSF in september en oktober organiseert om meer mensen te laten sporten.

We hebben er 11 nieuwe skileraren en 4 nieuwe snowboardleraren bij!
op 30 juli 2020

De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert 15 cursisten met het afronden van hun ski- of snowboardlerarenopleiding! Op 8 juli hebben leerlingen van de opleiding ‘Sport en Bewegen’ aan het Curio te Breda hun opleiding tot ski- of snowboardleraar niveau 2 afgerond.

Het Rookie Snowboard Team zoekt talent!
op 23 juli 2020

*Voor het Rookie Team van de Nederlandse Ski Vereniging zijn wij op zoek naar getalenteerde snowboarders uit de jaargangen; Man: 2008, 2009 en 2010 en dames uit de jaren: 2007, 2008, 2009 en 2010.

Veelgestelde vragen over het coronavirus en de reisverzekering (update juni 2020)
op 22 juli 2020

In december 2019 werd het coronavirus (COVID-19) voor het eerst vastgesteld in China. Het aantal besmettingsgevallen loopt wereldwijd op.

Nicky Broos neemt meerderheidsbelang in EGO Indoorski
op 10 juli 2020

Vanaf 1 juli 2020 betreedt Nicky Broos de wintersportwereld weer via een meerderheidsparticipatie in EGO Indoorski in Bergen op Zoom.

Uitnodiging tweede webinar wintersportorganisaties
op 10 juli 2020

Na het succes van de eerste webinar organiseren we op donderdag 16 juli a.s. om 20.30 uur een nieuwe webinar waarin we als Nederlandse Ski Vereniging een gesprek voor alle wintersportorganisaties faciliteren om elkaar te vinden en gedachten uit te wisselen over de heropening.

Webinar heropening wintersportorganisaties
op 29 juni 2020

Door de coronacrisis zoekt iedere wintersportorganisatie naar manieren om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op komend seizoen.

Heropening wintersport in Nederland
op 26 juni 2020

Heel goed nieuws voor alle wintersportorganisaties! Vanaf 1 juli mogen we weer binnen wintersporten in Nederland! De Rijksoverheid heeft aangegeven dat we van een ‘intelligente lockdown’ naar ‘ruimte met regels’ gaan, met algemene regels voor binnen en buiten en specifiek gericht op sport.

Vanavond: Webinar - Financieel gezond de crisis door!
op 02 juni 2020

Vanavond organiseren we alweer de laatste webinar voor jou als wintersportorganisatie. Door de Coronacrisis zoekt iedere sportaanbieder naar manieren om haar leden betrokken te houden, hoe je goed communiceert binnen de organisatie en wat de financiële gevolgen van de crisis zijn.

Studentensporttoernooi Winter Universiade 2021 opent inschrijvingen
op 28 mei 2020

Begin volgend jaar vindt in Luzern, Zwitserland voor de 30ste keer de Winter Universiade plaats. Na de ‘gewone’ Olympische Winter Spelen is dit het grootste wintersportevenement.

Webinar: Communiceren, juist nu! Maar hoe?
op 26 mei 2020

Vanavond is het weer zover! De tweede webinar voor jou als wintersportorganisatie. Door de Coronacrisis zoekt iedere sportaanbieder naar manieren om haar leden betrokken te houden, hoe je goed communiceert binnen de organisatie en wat de financiële gevolgen van de crisis zijn.

Sporticonen roepen op: Bewegen als 'het nieuwe normaal'
op 23 mei 2020

Zeven sporticonen roepen zaterdag in een landelijke advertentie de regering en ‘de Nederlander’ op werk te maken van een vitale samenleving, met daarin een cruciale rol voor sport en bewegen.

Beknopt verslag van de online Algemene Vergadering gehouden op 16 mei 2020
op 19 mei 2020

De voorzitter opent met een woord van welkom de eerste online Algemene Vergadering in de geschiedenis van de Nederlandse Ski Vereniging.

Vanavond: Webinar Ledenbinding
op 19 mei 2020

Vanavond is het zover! De eerste webinar voor jou als wintersportorganisatie. Door de Coronacrisis zoekt iedere sportaanbieder naar manieren om haar leden betrokken te houden, hoe je goed communiceert binnen de organisatie en wat de financiële gevolgen van de crisis zijn.

Ramsau nieuwe thuishaven voor Noords Festival 2021
op 11 mei 2020

Ondanks de huidige situatie hopen we komend seizoen in januari het Noords Festival plaats te laten vinden. In samenwerking met Vasa Sport organiseren we dit jaarlijkse evenement met lessen, clinics, tochten en de strijd om de Nederlandse titels voor langlaufers van alle leeftijden en niveaus.

Beperkte heropening van wintersportactiviteiten
op 08 mei 2020

De Nederlandse regering heeft op 6 mei de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus voor een deel versoepeld.

Webinars voor wintersportorganisaties
op 07 mei 2020

Door de Coronacrisis zoekt iedere sportaanbieder naar manieren om haar leden betrokken te houden, hoe je goed communiceert binnen de organisatie en wat de financiële gevolgen van de crisis zijn.

Protocol verantwoord sporten kinderen en jeugd
op 28 april 2020

Vanaf 29 april mogen kinderen t/m 12 jaar en jeugd van 13 t/m 18 jaar, onder begeleiding, weer samen trainen in de buitenlucht.

Kinderen mogen weer buiten sporten
op 22 april 2020

Op dinsdag 21 april heeft de overheid een update gegeven over de beperkingen omtrent het Coronavirus. Bij kinderen en jongeren is het risico op verspreiding van het Coronavirus klein.

Stellenangebot: Mitarbeiter Redaktion Skiportal.de / Medewerker redactie skiportal.de
op 20 april 2020

Was wirst Du tun? Für die neue, deutschsprachige Webseite von MILQ Media rund um das Thema Skifahren suchen wir ab sofort in Vollzeit eine(n) Text Specialist (m/f) für den Standort Rotterdam.

Doet jouw wintersportorganisatie een aanvraag voor het sportstimuleringsfonds?
op 06 april 2020

Momenteel is het weer mogelijk om een aanvraag te doen binnen het sportstimuleringsfonds. Dit fonds is er om de aangesloten wintersportorganisaties te ondersteunen om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de wintersport beleving.

Coronacrisis - checklist voor wintersportorganisaties
op 06 april 2020

Checklist Corona heeft veel gevolgen voor wintersportorganisaties. Maar waar moet je als wintersportorganisaties dan aan denken?

Verenigingsonderzoek: impact van de coronacrisis
op 03 april 2020

Wat is de impact van de coronacrisis op de sportwereld en dan met name de sportverenigingen? NOC-NSF, Vereniging Sport en Gemeenten (VSG) en het ministerie van VWS willen graag de vinger aan de pols houden bij de sportverenigingen om te kijken of en zo ja welke ondersteuning nodig is.

Blijf fit met TeamNL kids en ons Sneeuwfit programma
op 01 april 2020

Voorlopig zijn we nog wel even aan huis gekluisterd. Maar dat betekent niet dat we de hele dag stil hoeven te zitten. Juist nu moet je lekker blijven bewegen!

Coronavirus en wintersportorganisaties
op 26 maart 2020

Update 1 april maatregelen verlengd Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan en een onhoudbare druk op de zorg te voorkomen heeft het kabinet vanavond de bestaande maatregelen verlengd.

Doe mee aan de FIS Alpine World Cup E-Finals Cortina 2020
op 16 maart 2020

De enorme impact van het Coronavirus treft alle sectoren van de samenleving. Bij ons maar natuurlijk al helemaal in Italië en andere wintersportlanden.

Overzicht en informatie over geannuleerde wedstrijden & evenementen
op 11 maart 2020

Alle wedstrijden die onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging in de maand maart worden afgelast in verband met de uitbraak van het Coronavirus.

NSkiV: alle wedstrijden in maart afgelast vanwege Coronavirus (COVID-19)
op 11 maart 2020

UTRECHT - Alle wedstrijden die onder auspiciën staan van de Nederlandse Ski Vereniging in de maand maart worden afgelast in verband met de uitbraak van het Coronavirus.

Update: Coronavirus en uw reisverzekering
op 06 maart 2020

Heeft u al een reis geboekt of heeft u het voornemen om een reis te boeken? En heeft u een reisverzekering (eventueel aangevuld met een module annulering) bij ons afgesloten?

Evenementen, het coronavirus en deelname aan (internationale) wedstrijden
op 04 maart 2020

De Nederlandse Ski Vereniging volgt de ontwikkelingen op het gebied van het coronavirus op de voet. Komende periode staan er veel nationale en internationale wedstrijden op de planning.

Dekker NorAm goud in Canada en Bedier de Prairie Europa Cup zilver in Georgië
op 03 maart 2020

De Nederlandse snowboard dames doen het goed over heel de wereld blijkt dit weekend. Een gouden medaille in Canada voor Michelle Dekker, Kiki Bedier de Prairie pakt zilver in Georgië en Jarna Mennens behaalt haar kwalificatie voor de jeugd wereldkampioenschappen snowboarden in Tjechië.

BNG duurzaamheidsfonds introduceert sportlening voor sportverenigingen
op 02 maart 2020

Sinds eind januari kunnen sportverenigingen een sportlening aanvragen bij het BNG Duurzaamheidsfonds voor de verduurzaming van hun accommodatie.

Help jij aangepast wintersport op het rollerbaan-event op de Supportbeurs 2020?
op 02 maart 2020

Tijdens de Supportbeurs in Utrecht wordt dit jaar de aangepaste skisport in het zonnetje gezet! Van woensdag 13 mei tot en met zaterdag 16 mei 2020 zal daar een rollerbaan aanwezig zijn waarop kan worden geskied, geboard en demo’s en clinics in het aangepast skiën worden gegeven.

Noa Rabou en Mees Clausing veroveren Nederlands Jeugd Kampioen Slalom titel
op 28 februari 2020

MARIA ALM, 28 februari Vandaag vond alweer de laatste wedstrijddag plaats van het N(J)K Alpine in het Oostenrijkse Maria Alm.

Janneke Berghuis eindigt als tweede overall in Europa Cup Moguls
op 27 februari 2020

Met een vierde plaats op de dual moguls in Taivalkoski Finland eindigt Janneke Berghuis uiteindelijk als tweede overall in de Europa cup dit seizoen.

Jongste skitalenten strijden om de gouden bekers op de SnowStar Race in Maria Alm
op 27 februari 2020

MARIA ALM, 27 februari 2019 Vandaag stond de SnowStar Race op het programma van de N(J)K Alpine week in het Oostenrijkse Maria Alm.

Valentina Rings–Wanner en Mees Clausing bekroond tot Nederlands Jeugd Kampioen Reuzenslalom 2020
op 26 februari 2020

Meer dan honderdvijfentwintig skitalenten zijn vandaag de strijd met elkaar aangegaan op de Reuzenslalom tijdens het Nederlands Jeugd Kampioenschap Alpine in Maria Alm.

Het leven van skilerares Kim Schepens
op 26 februari 2020

**Kim Schepens (20) ** Enthousiast, gedreven, creatief, nauwkeurig, sociaal, tweeling, reizen en sportief…Ja, dat ben ik zo’n beetje!

Adriana Jelinkova en Max van Rossum pakken tweede titel op rij
op 25 februari 2020

MARIA ALM, 25 februari Adriana Jelinkova en Max van Rossum hebben in het Oostenrijkse Maria Alm - Höchkoenig de tweede dag op rij de Nederlandse titels veroverd en ditmaal op het Nederlands Kampioenschap Reuzenslalom.

Goud voor Adriana Jelinkova en Max van Rossum op het NK Slalom 2020
op 24 februari 2020

MARIA ALM, 24 februari 2020 Adriana Jelinkova en Max van Rossum hebben op dag 2 van het N(J)K Alpine 2020 de Nederlandse titels op de Slalom veroverd.

N(J)K Alpine 2020 van start met Kids Cup Profi Run
op 23 februari 2020

MARIA ALM, 23 februari 2020 Vandaag is het N(J)K Alpine 2020 in het Oostenrijkse Maria Alm van start gegaan. Honderdachtenveertig Nederlandse skitalenten zijn de strijd met elkaar aangegaan tijdens de Kids Cup Profi Run.

11 t/m 15 maart HISWA Sport Xperience
op 21 februari 2020

Van 11 tot en met 15 maart vindt de Hiswa Amsterdam Boat Show plaats in de RAI Amsterdam. Onderdeel van de HISWA is de Sport Xperience.

Maria Alm - Hochkönig maakt zich op voor het N(J)K Alpine 2020
op 20 februari 2020

In het gebied Maria Alm – Hochkönig wordt vanaf komend weekend gestreden om de Nederlandse titels alpineskiën. Naast de junioren en senioren nemen tijdens deze week ook de jonge talenten het tegen elkaar op tijdens de nationale jeugdkampioenschappen.

Bijzondere claim #3
op 18 februari 2020

Benieuwd wat voor claims er bij ons binnen komen? Lees mee met onze rubriek bijzondere claims. Kerst vieren in de sneeuw, dat is toch het ultieme kerstgevoel!

Verzekering: wist u dat.. #3
op 18 februari 2020

Heeft u een reisverzekering via de Nederlandse Ski Vereniging? Wij nemen u mee in de wereld van verzekeringen en schades.

Adriana Jelinkova skiet naar de top!
op 18 februari 2020

Adriana Jelinkova is geboren in Tsjechië en opgegroeid in Nederland. Al op zeer jonge leeftijd gold ze als een groot skitalent.

Het leven van skilerares Kim
op 17 februari 2020

Deze week vertelt Kim Louwaard haar verhaal als skilerares. Kim zag de oproep “Deel jouw ervaring als skileraar” voorbijkomen op onze Facebook pagina en vond het leuk om haar verhaal te delen.

Lindsey Vonn gaat van podium naar catwalk
op 11 februari 2020

Op zaterdag nog vol in de spotlights tijdens de Hahnenkamm World Cup-afdaling in Kitzbühel, vervolgens zondagochtend een signeersessie op de ISPO in München, de grootste wintersportvakbeurs van Europa, en deze middag een heerlijk ontspannen interview met Wintersport.

Eerste Europa Cup winst voor Janneke Berghuis
op 10 februari 2020

Afgelopen weekend wist Janneke Berghuis haar eerste freestyle ski moguls Europa Cup zege te boeken in Are. Ze bleef daarbij de Zweedse Bjerkman en concurrent Gorodko voor.

Kiara stormt door naar het JWK alpine in Narvik
op 06 februari 2020

Dat Kiara Derks in vorm is, bewijst ze door ookt ook dit seizoen haar kwalificatie te behalen voor de junioren wereldkampioenschappen alpine in Narvik.

Succesvolle slopestyle World Cup van der Velden en debutante Peperkamp in Mammoth Mountain USA
op 02 februari 2020

Met een zesde plaats voor debutante Melissa Peperkamp en een vijfde plaats voor Olympiër Niek van der Velden op de zonovergoten slopestyle World Cup afgelopen zaterdag in Mammoth Mountain USA laten de freestyle snowboarders zien tot de wereldtop te behoren.

Nederland in actie op Alpe Cimbra FIS Children Cup
op 02 februari 2020

De Nederlandse Ski Vereniging is afgelopen week afgereisd met tien geselecteerde jonge atleten naar de Alpe Cimbra FIS Children Cup in het Italiaanse Folgaria , waar meer dan dertig landen voor de 49ste keer deelnamen aan een internationale kinderwedstrijden.

Rick Hoenderop en Tosca de Wit Nederlands kampioen marathon
op 01 februari 2020

Op de afsluitende afstand van het NK langlauf zijn Rick Hoenderop en Tosca de Wit wederom Nederlands kampioen geworden. Rick Hoenderop legde de 25 KM in een nieuw kampioenschapsrecord af.

Tosca de Wit en Rick Hoenderop Nederlands Kampioen langlauf op de 10 km klassiek
op 30 januari 2020

ST ULRICH AM PILLERSEE, 30 januari 2020 Vandaag was de tweede wedstrijddag tijdens het Noords Festival met de 10 kilometer klassieke stijl.

Femke Kramer en Rick Hoenderop wederom Nederlands Kampioen op het NK langlauf 7,5 km vrije stijl
op 29 januari 2020

ST ULRICH AM PILLERSEE, 29 januari 2020 Dit jaar zijn Femke Kramer en Rick Hoenderop er wederom in geslaagd om de Nederlandse titel op het NK langlauf 7,5 kilometer vrije stijl te pakken.

Gaat jouw sporthart kloppen bij Nederlands succes?
op 28 januari 2020

Sta je als eerste in de rij om kaartjes te kopen om jouw sporthelden live in actie te zien? Dan hebben we goed nieuws voor jou!

Komende wedstrijden: NK Alpine, NK Baan, NK Schoolteams en meer!
op 28 januari 2020

Komende maanden hebben we nog een groot aantal evenementen op de planning staan. Zowel op de Nederlandse sneeuw- en borstelbanen als in de Alpen.

Noords Festival & NK langlauf van start!
op 25 januari 2020

Vanaf vandaag is het Noords Festival & NK langlauf in St.Ulrich am Pillersee (Oostenrijk) van start! Benieuwd naar de weersverwachtingen?

Eerste voorronde van het NK schoolteams groot succes
op 22 januari 2020

Afgelopen weekend was de eerste voorronde van het NK schoolteams. Daarmee is inmiddels al weer de 36e editie van start gegaan.

Big Air brons voor Melissa Peperkamp op YOG Lausanne
op 22 januari 2020

Opnieuw een medaille voor snowboardster Melissa Peperkamp op de YOG snowboard Big Air wedstrijden en dit keer de bronzen plak in Leysin, Zwitserland.

Nieuwe parasnowboard talentengroep gestart
op 21 januari 2020

Afgelopen weekend heeft de Nederlandse Ski Vereniging de eerste training verzorgd van een nieuwe parasnowboard talentgroep onder leiding van trainers Hendrik Jan Cassee en Susanne Cassee.

Berghuis, Poll en Moerman hebben JWK kwalificatie behaald
op 21 januari 2020

Op basis van de reeds behaalde resultaten dit seizoen hebben mogulskiester Janneke Berghuis, snowboardcrosser Nienke Poll en snowboardracer Matthijs Moerman de JWK kwalificatie bevestiging gekregen van de Nederlandse Ski Vereniging.

Melissa Peperkamp wint slopestyle zilver op jeugd Olympische Spelen in Lausanne
op 18 januari 2020

Selectielid snowboard freestyle Melissa Peperkamp wint zilver op de YOG, de jeugd Olympische Spelen in Lausanne achter de Belgische Evy Poppe.

Europa Cup succes mogul skier Janneke Berghuis
op 17 januari 2020

![](https://cdn.wintersport.nl/weblog/3/56841.jpg?w=800 “Een “Truckdriver” gesprongen door Janneke Berghuis”) Tijdens een serie van vier Europa Cups in het Zwitserse Airolo wist Janneke Berghuis twee keer een zilveren medaille te skiën op de dual moguls.

Freestyle snowboarder Niek van der Velden uitgenodigd voor prestigieuze US Open
op 16 januari 2020

Olympisch freestyle snowboarder Niek van der Velden is zojuist uitgenodigd voor de 38ste editie van het Burton US Open eind februari in Vail, Colorado.

Aanstaande zondag is het World Snow Day 2020!
op 15 januari 2020

*Op zondag 19 januari 2020 vindt de negende editie van World Snow Day met 363 evenementen en acties in 45 landen plaats. Een mooie kans om wintersport nog maar weer eens extra op de kaart te zetten.

World Cup goud voor Barbara van Bergen en Kampschreur zilver in Zwitserland
op 14 januari 2020

Tijdens een reeks World Cup wedstrijden in Veysonnaz, Zwitserland heeft zitskiester Barbara van Bergen onder andere een gouden plak op de Super G behaald.

Voorbereid de voorjaarsvakantie in!
op 13 januari 2020

Vanaf 15 februari heeft Regio Noord Vakantie voorjaarsvakantie. Regio Midden en Zuid sluiten 22 februari aan. Om maximaal te kunnen genieten, is het een perfecte voorbereiding om in Nederland de ski’s al aan te trekken en de skitechniek te leren, of te verbeteren.

Het verhaal van skilerares Fenna
op 13 januari 2020

*Deze week vertelt Fenna Fleer-v.d. Berg, 71 jaar en al meer dan 20 jaar secretaris van de Skivereniging Gelderse Vallei in Ede haar verhaal als skileraar.

Het Ski & Music Festival in Kirchberg is gestart en DAKA is erbij!
op 10 januari 2020

Momenteel is er in Kirchberg het Double Dutch Ski & Music Festival, dit is het moment om te genieten van de pistes van Kirchberg en heerlijke (live) muziek.

Adriana Jelinkova wint twee reuzenslalom Nor-Am Cups in Burke
op 04 januari 2020

Adriana Jelinkova wint in de Verenigde Staten twee reuzenslalom Nor-Am Cups en tweede plaats op de slalom. De Nederlandse wist met bijna drie seconden voorsprong een reuzenslalom op haar naam te schrijven.

Snowboardcrossers Glenn de Blois en Nienke Poll in top 10
op 21 december 2019

In Cervinia haalt Glenn de Blois zijn eerste top 10 snowboardcross World Cup klassering dit seizoen. Nienke Poll kwam in actie op de Europa Cup in Isola 2000 en werd zesde.

Wat moet ik meenemen op wintersport? - Wintersport checklist
op 20 december 2019

Yes, je gaat op wintersport! Helaas hoort het inpakken van je tas daar ook bij, maar wat moet je allemaal meenemen? Het komt vaak genoeg voor dat je eenmaal onderweg er achterkomt dat je wat vergeten bent.

15 sporters naar Jeugd Olympische Spelen
op 20 december 2019

Onder aanvoering van chef de mission Marianne Timmer is donderdag op Papendal het TalentTeamNL gepresenteerd dat Nederland vertegenwoordigt tijdens de Jeugd Olympische Spelen in het Zitserse Lausanne.

Zitskier Kampschreur wint Europa Cup in St Moritz
op 19 december 2019

In St Moritz werden afgelopen week twee reuzenslaloms en een slalom Europa Cup afgewerkt. Jeroen Kampschreur bereikte stabiel drie keer podium, waarvan één maal goud.

Wintersportplezier in de kerstvakantie
op 19 december 2019

21 december begint de kerstvakantie alweer. Voor veel mensen is dit dan ook de ideale vakantie om met wintersport bezig te zien.

Warme weer dwarsboomt een Michelle Dekker in vorm tijdens de snowboard PGS World Cup in Carezza
op 19 december 2019

De finales van de World Cup snowboard parallel reuzenslalom in Carezza werden afgelast terwijl Michelle Dekker op dat moment binnen de top acht stond.

Maarten Meiners wint met overmacht Nor-Am Cup reuzenslalom in Nakiska Canada
op 19 december 2019

Met meer dan een halve seconde voorsprong op de nummer twee wist Maarten Meiners gisteren de Nor-Am Cup reuzenslalom te winnen in Nakiska.

Biathlon Auf Schalke 2019
op 18 december 2019

In Duitsland is het al jaren de best bekeken wintersport en ook in Nederland groeit de sport in populariteit: biatlon, de combinatie van langlaufen en schieten.

TEDx talk zitskiër Floris Meijer
op 18 december 2019

Zitskiër Floris Meijer vertelt tijdens een zeer inspirerende TEDx Talk openhartig over zijn leven nadat hij verlamd is geraakt.

Verzekering: wist u dat.. 2
op 17 december 2019

Heeft u een reisverzekering via de Nederlandse Ski Vereniging? Wij nemen u mee in de wereld van verzekeringen en schades.

Bijzondere claims #2
op 17 december 2019

*Benieuwd wat voor claims er bij ons binnen komen? Lees mee met onze rubriek bijzondere claims. * Kostbaarheden op vakantie Na een heerlijke dag skiën, moe maar voldaan toe aan een maaltijd.

Nederlandse paraskiers pakken Europa Cup podium in Pitztal
op 17 december 2019

Onder lastige omstandigheden skiën Barbara van Bergen en Jeffrey Stuut podiumplekken op de reuzenslalom Europa Cup in Pitztal.

Eerste World Cup punten dit seizoen Adriana Jelinkova
op 17 december 2019

De parallelslalom World Cup in Sankt Moritz Zwitserland leverde Adriana Jelinkova haar eerste wereldbeker punten op dit seizoen.

Wil jij een kijkje in het leven van alpineskiër Christopher Dijksman?
op 10 december 2019

Christopher Dijksman 16 jaar oud en fanatiek alpineskiër met meerdere titels. Christopher woont in Italië en zit op het sport internaat Sportoberschule Mals, waar hij tot 2022 op school zit.

Zeer succesvol Festival bij Wolfskamer Wintersport
op 10 december 2019

Huizen, 10 december 2019 Het is een jaarlijks Nationaal hoogtepunt voor de wintersport in Nederland. De Triple wedstrijden op de banen van Wolfskamer in Huizen.

Michelle Dekker start snowboard World Cup seizoen sterk met twee top tien klasseringen
op 09 december 2019

Tijdens de eerste World Cup parallelsnowboard wedstrijden in Bannoe Rusland wist Michelle Dekker twee maal een top 10 te behalen.

Maak jouw wintersportorganisatie AVG-proof
op 06 december 2019

Sinds mei vorig jaar is de privacywet AVG van kracht. Die raakt ook wintersportorganisaties en verenigingen. Het is belangrijk hier serieus mee om te gaan, want als bestuurder ben je persoonlijk aansprakelijk als er iets misgaat.

Korps Mariniers in opleiding bij de NSkiV
op 06 december 2019

Afgelopen 3 weken heeft het Korps Mariniers hard gewerkt tijdens de niveau 2 en 3 opleiding van de NSkiV. Sinds 4 december zijn ze weer terug van de Kitzsteinhorn in Oostenrijk.

Double Dutch met dubbel goud voor Lisa Bunschoten en Chris Vos tijdens een beladen week
op 05 december 2019

Tijdens beiden parasnowboard World Cup’s op 3 en 4 december hebben Lisa Bunschoten en Chris Vos het hoogste podium betreden in Pyhä, Finland.

Hoe zet de gemeente Ede het Sportakkoord in?
op 02 december 2019

*In de zomer van 2018 is het eerste nationale Sportakkoord ondertekend door minister Bruins, gemeenten en andere vertegenwoordigers van de sport.

Triple Festival Wolfskamer
op 29 november 2019

Zaterdag 7 december op de banen van Wolfskamer Wintersport. Jaren geleden is het gestart als een spectaculaire uitbreiding van een traditionele NPW slalom wedstrijd op de baan, de Triple.

Agenda Common Training Test Frankrijk en Italië voor skileraren
op 26 november 2019

*In Frankrijk en Italië kan je als skileraar in 2020 de Common Training Test (CTT) afleggen. Ben je benieuwd wat dit is en wanneer je de CTT kunt volgen?

Mentelity Snowboard Cup
op 26 november 2019

Zaterdag 23 november werd de eerste Mentelity Snowboard Cup georganiseerd. 14 deelnemers streden tegen elkaar op de piste van Snowworld Amsterdam.

Ontwerp jouw clubcommunicatie met 'Clubdesigns'
op 26 november 2019

Zet jouw wintersportorganisatie en (wedstrijd)skiën, langlaufen en snowboarden op de kaart met je eigen unieke communicatie-uitingen!

Dubbele winst voor Melissa Peperkamp op Europa Cup Slopestyle in Landgraaf
op 21 november 2019

*Afgelopen woensdag en donderdag stond SnowWorld Landgraaf in het teken van de (FIS) Europa Cup Slopestyle. Freestyle snowboarders Casper Wolfs en Melissa Peperkamp kwamen samen met de Rookie Teamleden Sam Vermaat, Kai Groeneveld en Romy van Vreden voor Nederland uit.

Kom naar het DAKA Ski & Snowboard Event 2019
op 14 november 2019

Komend weekend begint het winterseizoen zeer feestelijk bij DAKA. Namelijk met het Ski & Snowboard Event 2019. Tijdens dit evenement wordt de start van het winterseizoen goed gevierd!

Chris Vos en Lisa Bunschoten pakken goud op tweede World Cup in SnowWorld Landgraaf
op 14 november 2019

Na de behaalde medailles van gisteren op de World Cup kwamen de Nederlandse parasnowboarders Lisa Bunschoten, Renske van Beek en Chris Vos vandaag tussen wereldtoppers in actie op de banked slalom tijdens de tweede World Cup Snowboarden in Landgraaf.

Nederlandse selectie is sterk met tweemaal goud op eerste Europa Cup banked slalom parasnowboard
op 13 november 2019

Vandaag hebben Lisa Bunschoten en Chris Vos beiden de eerste plaats behaald op de eerste parasnowboard banked slalom Europa Cup van dit seizoen in Snowworld Landgraaf.

Heb jij de eerste aflevering van de Wintersquad (NOS sport) al gezien?
op 12 november 2019

Deze winter volgt de NOS de topsportlevens van acht wintersporters: shorttrackers Lara van Ruijven en Jasper Brunsmann, schaatsers Antoinette de Jong, Dai Dai Ntab en Thomas Geerdinck, snowboarder Niek van der Velden, paralympisch zitskiër Jeroen Kampschreur en kunstrijdster Niki Wories.

Wedstrijdverslag Adaptive Indoor Races Europa Cup
op 07 november 2019

Afgelopen week was de Adaptive Indoor Races (AIR) in SnowWorld Landgraaf. De disciplines die meededen zijn: Slalom Vision Impaired, Slalom Standing, Slalom Sitting.

Goud voor Max van Rossum en Roxy van der Haas op het NK Alpine Indoor 2019
op 03 november 2019

Max van Rossum en Roxy van der Haas hebben op het NK Alpine Indoor de Nederlandse titels veroverd. Op de tweede wedstrijddag van het N(J)K weekend pakten Nina Schippers het zilver en Noa Lam het brons bij de vrouwen.

Succesvolle eerste dag op het Nederlands jeugdkampioenschap in Landgraaf
op 02 november 2019

Vandaag is het wedstrijdseizoen voor veel Nederlandse skitalenten afgetrapt met de Kids Cup en het Nederlands jeugdkampioenschap alpine.

Het nieuwe Langlaufmagazine is uit!
op 29 oktober 2019

Het nieuwe Langlaufmagazine is uit! In het magazine lees je artikelen van deelnemers aan evenementen, langlaufen met kinderen, de marathon cup, 10 jaar marathon cup, een overzicht van wedstrijden voor het komende seizoen en nog veel meer ter inspiratie.

Een seizoen de sneeuw in met werkeninoostenrijk.nl
op 27 oktober 2019

Je wilt een seizoen de sneeuw in, lekker werken in de sneeuw. Als bijvoorbeeld skileraar, au-pair, in een skiwinkel of in de horeca.

Komend weekend start het Alpine World Cup seizoen in Sölden
op 24 oktober 2019

Nog een kleine twee dagen en dan is het tijd voor de traditionele opening van het worldcup seizoen met de eerste reuzenslalom wereldbeker wedstrijden voor dames en heren in Sölden.

Benieuwd naar de Noordse evenementen in 2019/2020?
op 23 oktober 2019

Ook voor de Noordse sporten staat er elk seizoen een groot aantal evenementen op de planning. In dit overzicht vind je de evenementen die in het seizoen van 2019/2020 plaatsvinden bij één van de langlaufverenigingen in Nederland of in de echte sneeuw.

Voortrekkersrol voor Nederland met Adaptive Board Chicks camp Snowworld
op 21 oktober 2019

SNOWWORLD LANDGRAAF, 29 september 2019 De Nederlandse Ski Vereniging heeft samen met de Agitos Foundation een serie camps opgezet voor het ondersteunen van nog niet actieve wedstrijd adaptive snowboarders.

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen?
op 17 oktober 2019

Wil jij voor Nederland medailles winnen tijdens de Paralympische Spelen van 2024, 2026 of 2028? Heb je sportervaring, heb je een lichamelijke of visuele beperking en ben je tussen de 12 en 35 jaar oud?

Grote opkomst bij lezing over langlauftechniek Gertjan Ettema
op 16 oktober 2019

*Op dinsdagavond 15 oktober 2019 heeft Gertjan Ettema, professor in Trondheim, in De Weerelt van Sport bij de Nederlandse Ski Vereniging een lezing over onderzoek naar langlauftechniek gegeven.

Kästle viert Wereldbekerdebuut in Sölden
op 14 oktober 2019

*Met Adriana Jelinkova presenteert het skimerk Kästle een Nederlandse racer, die bij de start van de Reuzenslalom in Sölden zal zijn.

Open dagen - week 41
op 11 oktober 2019

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan en dat betekent dat de skischolen in Nederland hun deuren weer openen. Zo ook in het weekend van 11 tot 13 oktober.

Wintersportplezier in de herfstvakantie 2019
op 09 oktober 2019

12 oktober begint de herfstvakantie voor Regio Zuid alweer en Midden en Noord kunnen vanaf 19 oktober vollop van hun vakantie genieten.

Het seizoen van skileraar Bianca Vet
op 07 oktober 2019

Skileraar worden is voor veel mensen een droom, maar hoe is dat echt? Bianca Vet, 52 jaar oud en skileraar niveau 3 vertelt deze week haar verhaal.

Zitskiën in Oostenrijk
op 04 oktober 2019

*Afgelopen zomer had ik het er met mijn neef en zijn vriendin over – die beiden wintersportfanaat zijn – hoe gaaf het mij leek om zelf zo’n wintersport mee te maken.

Bijzondere claims #1
op 02 oktober 2019

Backpackend door Nicaragua liep onze verzekerde aan het einde van haar reis bedwantsen, ook wel bedbugs genoemd, op in een hostel.

Open dagen - week 40
op 02 oktober 2019

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan en dat betekent dat de skischolen in Nederland hun deuren weer openen. Zo ook in het weekend van 5 tot 6 oktober.

Holland Cup Noords update
op 01 oktober 2019

HCN is een begrip aan het worden en vandaar alleen de afkorting! Na een verrassend snel startjaar in 2018 was er al een eerste uitreiking van de HCN 2018 en dat vond plaats op een heel mooi en toepasselijk podium; bij de start van het Noords festival in Januari 2019 in St Ulrich.

Grootste internationale alpine indoorwedstrijd ter wereld gewonnen door Groot-Brittannië
op 29 september 2019

Gisteren en vandaag vond het inmiddels traditionele Lowland Championship in SnowWorld Landgraaf plaats. Dit jaar was het de beurt aan Nederland om de organisatie van de grootste internationale alpine indoorwedstrijd ter wereld te organiseren.

De winterspelen voor volwassen amateursporters komen naar Innsbruck
op 26 september 2019

Olympia feeling voor iedereen! Van 10 t/m 19 januari 2020 is Innsbruck gastheer van de derde Winter World Masters Games. De WWMG bieden hobby atleten vanaf 30 jaar de unieke mogelijkheid om aan deze winterspelen voor volwassenen deel te nemen.

Nederlandse Ski Vereniging verlengt samenwerking met J.Lindeberg
op 26 september 2019

*Sinds 2016 werkt de Nederlandse Ski Vereniging samen met partner J.Lindeberg. Ook dit jaar is er besloten de samenwerking weer te verlengen.

Word TeamNL fan en krijg korting op tickets bij sportevenementen en interlands
op 25 september 2019

In nauwe samenwerking met een groot aantal TeamNL-sportbonden hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt aan de TeamNL Fancard.

Verzekering: wist u dat.. #1
op 24 september 2019

Heeft u een reisverzekering via de Nederlandse Ski Vereniging? Wij nemen u mee in de wereld van verzekeringen en schades.

Open dagen - week 39
op 23 september 2019

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan en dat betekent dat de skischolen in Nederland hun deuren weer openen. Zo ook in het weekend van 28 tot 29 september.

Open dagen - week 38
op 19 september 2019

Het nieuwe seizoen is weer van start gegaan en dat betekent dat de skischolen in Nederland hun deuren weer openen. Zo ook in het weekend van 21 en 22 september.

Meedoen aan de #BeActive Night
op 19 september 2019

Doe jij mee met de #BeActive Night? De #BeActive Night is een Europees initiatief wat in de Nationale Sportweek wordt georganiseerd.

Update Nederlandse snowboardselectie
op 18 september 2019

*We zijn alweer een paar weken op weg met het wedstrijdseizoen 2019 - 2020. De Nederlandse snowboarders Niek van der Velden, Casper Wolf en Melissa Peperkamp hebben hun eerste wedstrijd er alweer op zitten in Nieuw Zeeland en zijn nu aan het trainen in Japan.

Nederland op jacht naar de 4de overwinning van het Lowland Championship
op 16 september 2019

In het weekend van 28 en 29 september vindt het inmiddels traditionele Lowland Championship plaats. Dit jaar is het de beurt aan Nederland om de organisatie van de grootste internationale alpine indoorwedstrijd ter wereld te organiseren.

Welke evenementen staan er in 2019/2020 op de planning?
op 13 september 2019

De Nederlandse Ski Vereniging organiseert dit seizoen weer een groot aantal evenementen, zowel op de Nederlandse sneeuw- en borstelbanen als in de Alpen.

Melissa Peperkamp pakt tweede plaats op Australian / New-Zealand Cup
op 12 september 2019

*Na een aantal jaar als Rookie Team lid te hebben gesnowboard maakt Melissa Peperkamp sinds kort deel uit van de Nederlandse snowboardselectie.

De zeven toegekende aanvragen voor het Sportstimuleringsfonds
op 10 september 2019

*Tot 1 mei 2019 konden alle verenigingen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Ski Vereniging een aanvraag indienen binnen het ‘Sportstimuleringsfonds’ voor het seizoen 2019/2020.

Het seizoen van skileraar Lars Verheijen
op 09 september 2019

Skileraar worden is voor veel mensen een droom, maar hoe is dit nou echt? Lars Verheijen, inmiddels skileraar niveau 4.2 en snowboardleraar niveau 3, deelt zijn ervaring als skileraar.

De Nederlandse Ski Vereniging nodigt getalenteerde sporters uit voor regio trainingen
op 08 september 2019

De NSkiV start met het aanbieden van extra trainingen voor getalenteerde sporters die (nog) niet in het Rookie Team zitten.

Alpineskiër Steffan Winkelhorst aan het woord in podcast Sportcafé DeWeerelt #1
op 30 augustus 2019

*Alpineskiër Steffan Winkelhorst droomt van deelname aan de Winterspelen in 2022. Ben je benieuwd naar zijn verhaal? Luister dan naar de eerste podcast van Sportcafé DeWeerelt waarin Steffan en golfster Anne van Dam je meenemen in hun 10.

Opening Skiosk
op 29 augustus 2019

Het is zover! De uitbreiding van de Skiosk bij Skiclub Wolfskamer is bijna klaar. Met hulp van fantastische vrijwilligers is er in zeer korte tijd iets moois ontstaan naast de bestaande kiosk.

Wat betekent het Sportakkoord voor jou als bestuurder van een wintersportorganisatie?
op 09 juli 2019

Als wintersportorganisatie heb je te maken met veel uitdagingen. Hoe houd je je organisatie vitaal? Met voldoende vrijwilligers en tevreden sporters?

Word jij onze nieuwe Freestyle snowboard trainer talentherkenning?
op 03 juli 2019

De Nederlandse Ski Vereniging is op korte termijn op zoek naar een enthousiaste medewerker die ons team komt versterken in de rol van: Freestyle snowboard trainer talentherkenning.

Wil jij ook een stapje verder met lesgeven?
op 02 juli 2019

*In mei vond het laatste evenement van het seizoen plaats; de Opleidingen Dag 2019. Een mooi evenement waarbij zowel geïnteresseerden als instructeurs de mogelijkheid hadden om aan hun skills te werken en kennis te maken met onze opleidingen.

Symposium Sportblessurepreventie 2019
op 26 juni 2019

Kom naar het Symposium Sportblessurepreventie op donderdag 19 september Alles weten over de nieuwste ontwikkelingen rondom sportblessurepreventie?

Freestyle Tour met Nederlandse en Vlaamse wedstrijden!
op 19 juni 2019

Al jaren ligt het idee op tafel maar nu zijn we er helemaal klaar voor: de Freestyle Tour! Een samenwerking tussen de Nederlandse Ski Vereniging en Sneeuwsport Vlaanderen met een reeks van Nederlandse en Vlaamse wedstrijden én 2 Nationale kampioenschappen tijdens Snowfest 2020.

Nieuwe regels voor de erkenning van het hoogste skileraardiploma binnen de EU
op 13 juni 2019

*Publicatiedatum: 8 juni 2019 Auteur: mr. P. Otto (Kompas Juristen) Al jaar en dag geven Nederlandse skileraren les in andere Europese landen.

Strijd mee tegen grensoverschrijdend gedrag
op 07 juni 2019

Vernieuwd stappenplan voor sportclubs om seksuele intimidatie en misbruik te voorkomen Elke sportvereniging in Nederland heeft het rapport van de onderzoekscommissie seksuele intimidatie en misbruik in de sport gekregen.

De enige Quarterpipe-wedstrijd van Nederland!
op 04 juni 2019

Kan jij uit de voeten op je snowboard in een quarter- of halfpipe? Land jij de dikste tricks, slide je over de rand of draai jij je hand niet om voor een 360 board grab?

Leerzame dag op de Opleidingen Dag 2019
op 27 mei 2019

*Afgelopen zaterdag hadden geïnteresseerden en leraren van alle niveaus de mogelijkheid om kennis te maken met al onze opleidingen in SnowWorld Zoetermeer.

Workshop en inspiratiesessie, hoe om te gaan met vrijwilligers?
op 24 mei 2019

Ken jij dat sprookje van die sportvereniging die meer dan genoeg actieve vrijwilligers heeft, die zich jarenlang inzetten voor hun club?

Para Snow Day 2019: Een beperking hoeft je niet te beperken om de sneeuw in te gaan
op 19 mei 2019

Een beperking hoeft je niet te beperken om de sneeuw in te gaan. Dat hebben de deelnemers van de Para Snow Day vandaag wel bewezen!

Grootste amateur skateboard wedstrijd van de wereld komt naar Utrecht!
op 13 mei 2019

*Na SnowFest in Laax Zwitserland zit het wintersportseizoen er voor de meeste snowboarders en skiërs nu echt op. Om de zomer door te starten, toveren veel boarders en riders hun skateboard weer tevoorschijn.

Ben jij heel sportief en wil jij een stoere sport doen?
op 06 mei 2019

Ben jij in de leeftijd van 6 jaar of ouder (geboren in 2013 of eerder), kun jij voor je leeftijd al aardig goed skiën óf wil jij dat graag leren, wil jij leren in de echte sneeuw een gave slalom te skiën ?

Wil jij graag kennismaken met al onze opleidingen of een nog betere leraar worden?
op 29 april 2019

Ervaren of lesgeven iets voor jou is? Erachter komen wat de Snowsafety module precies is? Of hoe het is om in een zitski te zitten, om op de langlauf latten te staan en hier misschien zelfs wel instructeur in te worden?

Doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar, en zet jouw club in de spotlights!
op 23 april 2019

Wil jij laten zien hoe gaaf, bijzonder of uniek jouw sportclub is? Pak dan het podium en doe mee aan de verkiezing Club van het Jaar 2019!