NK freestyle snowboard & ski

!!!AFGELAST!!!

KLIK HIER VOOR MEER INFORMATIE

In Laax hebben we afgelopen jaar gezien wat beiden federaties al langer dachten: breng de Zuiderburen en de Nederlanders samen en we krijgen meer vonken en sfeer. Door de competitie met elkaar op te zoeken, worden de riders extra gepushed om te trainen op nieuwe tricks.

In het Zwitserse Laax zal van 5 tot 11 april 2020 gestreden worden om de nationale titels in de verschillende freestyle disciplines.

Dit evenement wordt jaarlijks door de Nederlandse Ski Vereniging georganiseerd voor alle freestyle snowboarders en freestyle skiërs. Voor velen van hen vormt het NK het hoogtepunt van het wedstrijdseizoen. Het Zwitserse Laax heeft het beste snowboard- en freeskigebied van Europa. Tijdens het NK wordt er gestreden om de Nederlandse titels in de disciplines snowboard en freeski slopestyle, halfpipe en big air. Natuurlijk is de Nederlandse top aanwezig bij dit evenement, maar ook de jonge talenten proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten in de verschillende leeftijdscategoriën waarin gestreden wordt. Naast de wedstrijden is er bovendien veel ruimte voor trainingen. De selectieleden, waaronder enkele Olympiërs, voorzien de andere deelnemers graag van tips tijdens de trainingen én de wedstrijden.

De punten die worden behaald op de NK-wedstrijden tellen mee voor de Freestyle Tour ranking, het wedstrijdcircuit die gedurende het seizoen op de Nederlandse & Belgische indoorbanen wordt gehouden. Meer informatie over de Freestyle Tour is te vinden op de evenementenpagina.

Het NK Freestyle Snowboard & Ski wordt mede mogelijkheid gemaakt door Blue Tomato.


Weekprogramma

Het volledige weekprogramma is in maart 2020 beschikaar.


Leeftijdscategorieën

Voor de Nationale Kampioenschappen worden de onderstaande leeftijdscategorieën per wedstrijd gehanteerd in het wedstrijdseizoen 2019-2020. De minimale leeftijd voor deelname is: geboren in 2011 of ouder.

Snowboard *
Youth men 2007 t/m 2011
Rookie men 2005 t/m 2006
Junior men 2003 t/m 2004
Senior men 2002 en ouder

Youth women 2007 t/m 2011
Rookie women 2005 t/m 2006
Senior women 2004 en ouder

Freeski
Youth men 2007 t/m 2011
Rookie men 2003 t/m 2006
Senior men 2002 en ouder

Senior women 2011 en ouder


Disciplines & Inschrijving

De disciplines waarin wordt gestreden om de nationale titels zijn:

• snowboard slopestyle
• snowboard halfpipe
• snowboard big air
• freeski slopestyle
• freeski halfpipe
• freeski big air

Daarnaast zal er voor de deelnemers nog een cross georganseerd worden:
• snowboard funcross
• freeski funcross


Prijzen

Per uitgeschreven categorie worden de plekken 1 t/m 3 dagelijks om 17:00 uur geëerd bij de Indy Bar.


De overall Nederlands kampioen(e) komen uit:
Snowboard freestyle big air, slopestyle, halfpipe:        
Plek 1 t/m 3 in de finals.


Freestyle ski big air, slopestyle, halfpipe:        
Plek 1 t/m 3 in de finals.


Accommodatie

Door de samenwerking met Laax hebben we een unieke boekingscode waarmee jij je accommodatie tijdens het evenement goedkoper kan boeken via www.laax.com. Gebruik bij je boeking de volgende code om de evenementen korting te activeren:
Signina hotel (code: Bene20)
Rocks resort (code: Bene20)

Daarnaast is er op de site een overzicht te vinden van alle beschikbare accommodaties in de omgeving, dit is te vinden door hier te klikken.


Inschrijfprocedure wedstrijden

  • Stap 1: Lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Zonder lidmaatschap kan je niet deelnemen aan de wedstrijd. Ben je geen lid (meer)? Word dan hier lid.
  • Stap 2: Beschikken over een nationale licentie snowboard/freeski. Zonder nationale licentie snowboard/freeski kan je niet deelnemen aan de wedstrijd. Heb je geen licentie? Vraag hier je licentie aan. Bij de eerste aanvraag dien je een kopie van je paspoort of ID te sturen naar het sportsecretariaat (sportsecretariaat@wintersport.nl).
    LET OP! Je dient de nationale wedstrijdlicentie snowboard/freeski jaarlijks (per seizoen) opnieuw aan te vragen. Het aanvragen van een nationale wedstrijdlicentie kan tot 10 dagen voor de wedstrijd. De kosten voor de aanschaf van een nationale wedstrijdlicentie zijn 10,00 euro voor het seizoen 2019/2020.
  • Stap 3: Registreren voor de gewenste wedstrijd. Klik op bovenstaande wedstrijd(en) waaraan jij wilt deelnemen.
  • Stap 4: Door het invullen van het formulier geef je aan dat je deel neemt aan de desbetreffende wedstrijd. De daadwerkelijke betaling voor de wedstrijd vindt plaats op de wedstrijddag zelf, de kosten variëren per wedstrijd. De deadline voor voorinschrijving is uiterlijk de woensdag voorafgaand aan de wedstrijd.Let op! Bij een foutieve aanmelding wordt 5 euro administratie kosten in rekening gebracht.

Bevestiging van de aanmelding

Per e-mail ontvang je na de online aanmelding een automatische bevestiging. Dit is je bewijs van inschrijving.

Let op het volgende:
• Deelname vindt plaats op eigen risico.
• Op wedstrijden die vallen onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging is (voor je eigen veiligheid) het dragen van een helm verplicht.
• Minimale leeftijd voor deelname: jaargang 2010 en ouder.
• Op basis van weersomstandigheden of overmacht kan de wedstrijdorganisatie beslissen de wedstrijden af te lassen. Restitutie van deelnamegeld is in dat geval niet mogelijk.

Afmeldprocedure NSkiV-wedstrijden

Voor de deadline van inschrijving afmelden: Per email via het sportsecretariaat (sportsecretariaat@wintersport.nl) Deze e-mail voorzien van:
• Naam en lidnummer
• Begunstigende rekening en IBAN-rekeningnummer
• Vermelden om welke wedstrijd het gaat.

Na de deadline van inschrijving afmelden: Dit kan per email via het sportsecretariaat (sportsecretariaat@wintersport.nl). Teruggave van inschrijfgeld is mogelijk door middel van het sturen van een doktersverklaring naar het sportsecretariaat van de NSkiV. Het inschrijfgeld wordt zo spoedig mogelijk teruggestort.


Uitslagen

2019

####Halfpipe

####Big Air

####Slopestyle

2017

2016

2015


Contact

Paco Krom
Afdeling wedstrijdzaken & evenementen
p.krom@wintersport.nl