NK Schoolteams

!!! AFGELAST !!!

Klik hier voor meer informatie

Leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kunnen samen met hun klasgenoten meedoen aan de NK schoolteams ski & snowboard en het opnemen tegen andere scholen uit de regio. Diverse skiclubs in Nederland organiseren in januari, februari en maart voorrondes van dit kampioenschap in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Na het regionale toernooi (voorrondes) mogen de winnende teams door naar de landelijke finale die op zaterdag 10 april 2021 plaatsvindt in SnowWorld Zoetermeer.

De NSkiV organiseert voor de 37e keer de NK Schoolteams, in samenwerking met verschillende skiclubs. Door middel van het organiseren van de NK Schoolteams hopen we zo veel mogelijk sportieve jeugd enthousiast te maken om het skiën of snowboarden wekelijks te beoefenen. Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om te ervaren hoe gaaf het is om zo snel mogelijk de berg af te gaan, misschien schuilt er onder de deelnemende jeugd wel talent om olympisch niveau mee te halen. Stel dus een team samen met jouw schoolgenoten om mee te strijden om de titel Nederlands Kampioen skiën of snowboarden voor Schoolteams!


Hoe werkt het?

Elke school mag meerdere teams inschrijven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen. Binnen elk team mag er maximaal 1 wedstrijdlicentiehouder van de NSkiV zijn. Ook kan je schoolgenoten mee laten doen in een team zonder licentiehouder. Hoe meer teams van jou school mee doen, hoe meer kans je hebt op een plek in de landelijke finale.

Voor de teams zijn er 4 categorieën waar in gestreden wordt. De categoriën basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn onderverdeeld in skiën en snowboarden. Ook is er tijdens de voorrondes een individuele dagprijs te verdienen voor de snelste skiërs en snowboarders. De persoonlijke beste tijden van de deelnemers tellen namelijk mee voor het individuele dag klassement. De drie snelste deelnemers per categorie ontvangen een prijs. Voor het exacte regelement kan je het wedstrijdreglement raadplegen.


Finale 10 April 2021

De beste teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de finale. Dit zijn minimaal de beste 3 teams per categorie per locatie. Deze teams worden door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de finale welke plaats vindt op zaterdag 10 april 2021 in SnowWorld Zoetermeer.

Wedstrijdformat & Slalom

Het wedstrijdformat zal hetzelfde zijn als tijdens de voorrondes. Dit betekent dat alle deelnemers tweemaal het slalom parcours afleggen. De slalom voor skiërs wordt gestoken met reuzenslalom poorten, voor snowboarders wordt de slalom met stubbies gestoken. Van de twee correct behaalde tijden telt de persoonlijk beste tijd voor de totaaltijd van een deelnemer. De beste drie tijden van de teamleden opgeteld, tellen voor de teamuitslag.

Kosten

De teams die zich hebben geplaatst voor de finale worden door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd voor de finale op 10 april. Kosten voor deelname aan de finale bedragen €20 per deelnemer. Mocht de deelnemer nog materiaal nodig hebben dan kan dit gehuurd worden voor €5 bij SnowWorld. De teamcaptain dient zich een uur voorafgaand aan de wedstrijd te melden bij de uitgifte van startnummers en liftkaarten. Dit kan bij de balie bij binnenkomst van SnowWorld. Hier kan ook het inschrijfgeld van de deelnemers betaald worden.

Voorlopig tijdschema

 • 08:00 Afhalen startnummers basis onderwijs
 • 09:30 Start skiërs basis onderwijs
 • 11:15 Afhalen startnummers snowboard
 • 12:30 Start snowboarders basis-en voortgezet onderwijs
 • 13:15 Afhalen startnummers voortgezet onderwijs
 • 14:30 Start skiërs voortgezet onderwijs

Prijzen

Prijzen teams:

 • Basisonderwijs ski: plek 1 t/m 3
 • Basisonderwijs snowboard: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs ski: plek 1 t/m 3
 • Voortgezet onderwijs snowboard: plek 1 t/m 3

Prijzen individueel:

 • Basisonderwijs recreanten ski meisjes: plek 1
 • Basisonderwijs recreanten ski jongens: plek 1
 • Basisonderwijs licentiehouders ski meisjes: plek 1
 • Basisonderwijs licentiehouders ski jongens: plek 1
 • Voortgezet onderwijs recreanten ski meisjes: plek 1
 • Voortgezet onderwijs recreanten ski jongens: plek 1
 • Voortgezet onderwijs licentiehouders ski meisjes: plek 1
 • Voortgezet onderwijs licentiehouders ski jongens: plek 1
 • Basisonderwijs snowboard meisjes: overall plek 1
 • Basisonderwijs snowboard jongens: overall plek 1
 • Voortgezet onderwijs snowboard meisjes: overall plek 1
 • Voortgezet onderwijs snowboard jongens: overall plek 1

Hoe in te schrijven?

Om deel te nemen aan de NK Schoolteams dien je jouw team in te schrijven bij één van de skiclubs waar de voorrondes plaatsvinden. De voorrondes vinden op verschillende data in januari, februari en maart plaats op onderstaande locaties. Kijk voor de exacte data en contactgegevens onder aan deze pagina. Inschrijven kan via het inschrijfformulier wat je hier kunt downloaden. Vul deze volledig in met de juiste gegevens van je hele team en stuur deze op naar de skibaan waar jij aan de voorronde gaat deelnemen.


Materiaal

Voor de skiërs en snowboarders die geen eigen materiaal hebben is ski en snowboard materiaal, tegen een kleine vergoeding van €5,- te huur bij de organiserende banen. Helmen zijn voor de wedstrijdlicentiehouders verplicht. Voor de recreanten wordt het dragen van een helm dringend geadviseerd.


Aandacht creëren op school

Om op school aandacht te krijgen voor het samenstellen van een of meerdere teams is het natuurlijk gaaf om een presentatie of spreekbeurt te houden over wedstrijd skiën of snowboarden in Nederland. Om je hele school te laten weten dat dit toffe evenement eraan komt kan je posters en flyers verspreiden. Je kan dit materiaal aanvragen bij de club waar een voorronde wordt gehouden. De banen die de voorrondes organiseren bieden de mogelijkheid om van tevoren met je team op de baan te trainen.
Wedstrijddata en locaties

16 Januari 2021

AFGELAST SnowWorld Amsterdam
Heuvelweg 6-8, 1981 LV, Velsen-Zuid
Contact: info@welovesnow.nl
Website: www.welovesnow.nl

23 Januari 2021

Skivereniging Drenthe
Oranjekanaal Noordzijde 10, 7853 TA Wezuperbrug
Contact: activiteiten@skidrenthe.nl
Website: https://www.skidrenthe.nl

6 Februari 2021

Skibaan IL Primo
Zwarteweg 4, 1861 GK, Bergen
Contact: pws@ilprimo.nl
Website: www.ilprimo.nl

6 Maart 2021

SnowWorld Zoetermeer
Buytenparklaan 30, 2717 AX, Zoetermeer
Contact: info@welovesnow.nl
Website: www.welovesnow.nl

6 Maart 2021

SnowWorld Landgraaf
Witte Wereld 1, 6372 VG, Landgraaf
Contact: info@g-force.pro
Website:

20 Maart 2021 (basisonderwijs)

Wolfskamer Wintersport
IJsselmeerstraat 5, 1271 AA, Huizen
Contact: pws@wolfskamer.nl
Website: www.wolfskamer.nl

27 Maart 2021 (voortgezetonderwijs)

Wolfskamer Wintersport
IJsselmeerstraat 5, 1271 AA, Huizen
Contact: pws@wolfskamer.nl
Website: www.wolfskamer.nl

27 Maart 2021

Skicentrum Hoofddorp
Arnolduspark 10, 2132 CR Hoofddorp
Contact: schoolskien@skicentrumhoofddorp.nl
Website: https://www.skicentrumhoofddorp.nl

Finale 10 april 2021

SnowWorld Zoetermeer
Buytenparklaan 30, 2717 AX, Zoetermeer


Uitslagen

2020

De editie heeft helaas niet plaats gevonden i.v.m. het COVID-19 virus.

2019

2018

2017

2016


Media

Klik hier voor het fotoalbum van de NK schoolteams 2019

Klik hier voor het fotoalbum van de NK schoolteams


Fotogalerij


Contact

Freek Bardoel

Afdeling wedstrijdzaken & evenementen

f.bardoel@wintersport.nl