BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
NK schoolteams

NK schoolteams

Leerlingen van de basisschool en het voortgezet onderwijs kunnen samen met hun klasgenoten meedoen aan de NK schoolteams ski & snowboard en het opnemen tegen andere scholen uit de regio. Diverse skiclubs in Nederland organiseren in januari, februari en maart voorrondes van dit kampioenschap in samenwerking met de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV). Na het regionale toernooi (voorrondes) mogen de winnende teams door naar de landelijke finale die op 6 april 2019 plaatsvindt in SnowWorld Zoetermeer.

De NSkiV organiseert voor de 35e keer de NK Schoolteams, in samenwerking met verschillende skiclubs. Door middel van het organiseren van de NK Schoolteams hopen we zo veel mogelijk sportieve jeugd enthousiast te maken om het skiën of snowboarden wekelijks te beoefenen. Uiteraard is dit een mooie gelegenheid om te ervaren hoe gaaf het is om zo snel mogelijk de berg af te gaan, misschien schuilt er onder de deelnemende jeugd wel talent om olympisch niveau mee te halen. Stel dus een team samen met jouw schoolgenoten om mee te strijden om de titel Nederlands Kampioen skiën of snowboarden voor Schoolteams!


Hoe werkt het?

Elke school mag meerdere teams inschrijven. Een team bestaat uit minimaal 3 en maximaal 6 personen. Binnen elk team mag er maximaal 1 wedstrijdlicentiehouder van de NSkiV zijn. Ook kan je schoolgenoten mee laten doen in een team zonder licentiehouder. Hoe meer teams van jou school mee doen, hoe meer kans je hebt op een plek in de landelijke finale.

Voor de teams zijn er 4 categorieën waar in gestreden wordt. De categoriën basisonderwijs en voortgezet onderwijs zijn onderverdeeld in skiën en snowboarden. Ook is er tijdens de voorrondes een individuele dagprijs te verdienen voor de snelste skiërs en snowboarders. De persoonlijke beste tijden van de deelnemers tellen namelijk mee voor het individuele dag klassement. De drie snelste deelnemers per categorie ontvangen een prijs. Voor het exacte regelement kan je de informatiebrochure en het wedstrijdreglement raadplegen.

De beste teams kwalificeren zich uiteindelijk voor de finale. Dit zijn minimaal de beste 3 teams per categorie per locatie. Deze teams worden door de Nederlandse Ski Vereniging uitgenodigd om deel te nemen aan de finale welke plaats vindt op 6 april 2019 in SnowWorld Zoetermeer.


Hoe in te schrijven?

Om deel te nemen aan de NK Schoolteams dien je jouw team in te schrijven bij één van de skiclubs waar de voorrondes plaatsvinden. De voorrondes vinden op verschillende data in januari, februari en maart plaats op onderstaande locaties. Kijk voor de exacte data en contactgegevens onder aan deze pagina. Inschrijven kan via het inschrijfformulier wat je hier kunt downloaden. Vul deze volledig in met de juiste gegevens van je hele team en stuur deze op naar de skibaan waar jij aan de voorronde gaat deelnemen.


Materiaal

Voor de skiërs en snowboarders die geen eigen materiaal hebben is ski en snowboard materiaal, tegen een kleine vergoeding, te huur bij de organiserende banen. Helmen zijn voor de wedstrijdlicentiehouders verplicht. Voor de recreanten wordt het dragen van een helm dringend geadviseerd.


Aandacht creëren op school

Om op school aandacht te krijgen voor het samenstellen van een of meerdere teams is het natuurlijk gaaf om een presentatie of spreekbeurt te houden over wedstrijd skiën of snowboarden in Nederland. Om je hele school te laten weten dat dit toffe evenement eraan komt kan je posters en flyers verspreiden. Je kan dit materiaal aanvragen bij de club waar een voorronde wordt gehouden. De banen die de voorrondes organiseren bieden de mogelijkheid om van tevoren met je team op de baan te trainen.


Wedstrijddata en locaties

19 Januari 2019

SnowPlanet
Heuvelweg 6-8, 1981 LV, Velsen-Zuid
Contact: info@welovesnow.nl
Website: www.welovesnow.nl

26 Januari 2019

Skicentrum Drechtsteden
Vogelaarsweg 1, 3313 LL, Dordrecht
Contact: info@ski-baan.nl
Website: www.ski-baan.nl

26 Januari 2019

Skicentrum Hoofddorp
Arnolduspark 10, 2132 CR, Hoofddorp
Contact: schoolskien@skicentrumhoofddorp.nl
Website: www.skicentrumhoofddorp.nl

26 Januari 2019

Skibaan Molecaten Kuierpad
Oranjekanaal noordzijde 10,7853 TA, Wezuperbrug
Contact: activiteiten@skidrenthe.nl
Website: www.skidrenthe.nl

9 Februari 2019

Skibaan IL Primo
Zwarteweg 4, 1861 GK, Bergen
Contact: pws@ilprimo.nl
Website: www.ilprimo.nl

9 Maart 2019

SnowWorld Zoetermeer
Buytenparklaan 30, 2717 AX, Zoetermeer
Contact: info@welovesnow.nl
Website: www.welovesnow.nl

16 Maart 2019 (basisonderwijs)

Wolfskamer Wintersport
IJsselmeerstraat 5, 1271 AA, Huizen
Contact: pws@wolfskamer.nl
Website: www.wolfskamer.nl

24 Maart 2019 (voortgezetonderwijs)

Wolfskamer Wintersport
IJsselmeerstraat 5, 1271 AA, Huizen
Contact: pws@wolfskamer.nl
Website: www.wolfskamer.nl


Uitslagen

2018

2017

2016


Media

Klik hier voor het fotoalbum van het NK schoolteams