BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
SneeuwFit Online

SneeuwFit Online

Lessen

Wil je je thuis fysiek voorbereiden op de wintersport? Laat je door Humberto Tan en fysiotherapeute Petra Bouthoorn door de SneeuwFit Online trainingen loodsen. Deze trainingen kun je volgen wanneer het jou uitkomt, duren slechts een half uur en bereiden je spieren optimaal voor op de wintersport. Het trainingsprogramma bestaat uit (minimaal) 10 trainingen (5 unieke trainingen) van elk 30 minuten. De trainingen nemen toe in intensiteit. Je doet elke training minstens 2 keer voor je door gaat naar de volgende training. Als een training te zwaar voor je is, herhaal dan eerst nogmaals de voorgaande training. Je begint bij training 1: de basistraining.

Les 1

Les 2

Les 3

Les 4

Les 5

Kracht oefeningen

Wil je naast de complete lessen aan de slag met losse krachtoefeningen? Dat kan! Met de onderstaande video's train je de spiergroepen die nodig hebt op de piste.

Squat

Lunges

Calf raises

Side lunges

Single leg

Core stability oefeningen

Naast kracht, is het ook belangrijk om je core stability te trainen. Dit zorgt voor een goede houding, optimaliseert je sportprestaties en voorkomt blessures. Hieronder de zes beste core stability oefeningen.

Bridge

Superman

Prone bridge

Side bridge

Sit-ups

Schuine sit-ups