BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
Snowboardinstructeur niveau 4

Snowboardinstructeur niveau 4

Tijdens de opleiding Ski/snowboardinstructeur niveau 3 heb je technisch netjes leren snowboarden. Je bent in staat om onder redelijke omstandigheden oefeningen goed voor te doen. Snowboarders die graag hun niveau willen opschroeven, vervolgen hun opleiding met Snowboardinstructeur niveau 4. Deze opleiding draait vooral om het leren omgaan met variabelen. Natuurlijk zal er in het begin nog stilgestaan worden bij de basics, maar die zullen worden gebruikt om onder moeilijkere (lees: leukere) omstandigheden te presteren. Steilere pistes, hogere snelheid, nieuwe technieken, functioneel bewegen, actie/reactie, piste/off-piste, buckels en race. Zomaar een greep uit de verschillende onderwerpen die je tijdens de opleiding tegenkomt.

Je zult op al deze onderdelen zelf stukken beter worden en leert ook hoe je dit in je eigen lessen kunt gebruiken. Met de opleiding Snowboardinstructeur niveau 4 op zak, ben je een echte meerwaarde voor een skischool en kun je vaker aan de slag met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen snowboardleraren.

Deelnamevoorwaarden

Om deel te nemen aan de opleiding Snowboardinstructeur niveau 4 moet je in het bezit zijn van het diploma Ski/snowboardinstructeur niveau 3 (of een gelijkwaardig certificaat). Je dient allereerst het certificaat Snowboardinstructeur niveau 4 te behalen, vóórdat je met de Snow Safety module verder kunt.

De stap van Ski/snowboardinstructeur niveau 3 naar Snowboardinstructeur niveau 4 is best groot. Er wordt harder gesnowboard, er worden grenzen verlegd en verschillende disciplines behandeld. Zorg ervoor dat je fit bent en getraind hebt voor aanvang van de opleiding. Je kunt je in Nederland al voorbereiden door bijvoorbeeld wat slalomtrainingen te volgen of het funpark in te gaan. Echte meters maak je natuurlijk in de bergen.

Inhoud opleiding

In totaal bestaat de opleiding Snowboardinstructeur niveau 4 uit:

Het certificaat Snowboardinstructeur niveau 4 bestaat uit 8 cursusdagen in Oostenrijk.

Examens

Het examen bestaat uit 4 onderdelen die afzonderlijk van elkaar voldoende beoordeeld moeten worden voor het behalen van het certificaat Snowboardinstructeur niveau 4.

  1. Eigen vaardigheid
  2. Lesgeven (30 minuten aan medecursisten)
  3. Theorie (open en meerkeuzevragen)
  4. Portfolio

Onder eigen vaardigheid wordt verstaan:

  • Dynamische snowboardtechnieken (lang gesneden, kort gestuurd, buig/strek draaien)
  • Freestyle (flattricks, big air, box)
  • Reuzenslalom op tijd
  • Terreinafdaling (off-piste)

De examens voor eigen vaardigheid, lesgeven en theorie worden tijdens de sneeuwweek afgenomen. Het portfolio stel je buiten de cursus samen, maar wordt deels gevuld door opdrachten die je tijdens de cursusdagen hebt uitgevoerd.

Downloads

Kosten & data

Start opleiding, Nederland (datum nader te bepalen), sneeuwweek 28 maart t/m 4 april 2020
Examen Nederland 2 dagen (datum nader te bepalen)
Kosten opleiding, ca. € 1349,- (Inclusief, halfpesion en skipas)
aanmelden