BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
Sportstimuleringsfonds

Sportstimuleringsfonds

Op deze pagina kun je inspiratie opdoen en de benodigde documentatie vinden over het sportstimuleringsfonds van de NSkiV.

Sportstimuleringsfonds
De NSkiV biedt jaarlijks aan alle aangesloten verenigingen (lidrechtspersonen) de mogelijkheid om gebruik te maken van het sportstimuleringsfonds. Het doel is om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij de wintersportbeleving. Ga je aan de slag met deskundigheidbevordering, samenwerking, wintersportaanbod of ledenwerving en -behoud? Dan kun je hiervoor financiële ondersteuning ontvangen tot 5.000 euro per aanvraag.

Aanvragen 2020/2021
Ben je van plan om in het seizoen van 2020/2021 vernieuwende wintersportactiviteiten aan te bieden en je vereniging verder te ontwikkelen? Dan kun je hiervoor tot 1 mei 2020 een aanvraag indienen bij het sportstimuleringsfonds. De aanvragen worden beoordeeld door de Sportraad. Uiterlijk 15 juli 2020 ontvang je bericht over eventuele toewijzing.

Downloads:

Aanvraagformulier:
Online aanvraagformulier Aanvragen voor 2020/2021 is gesloten.

Vragen:
Voor vragen of meer informatie kun je een mail sturen naar sport@wintersport.nl

Lopende projecten 2019/2020
In het seizoen 2019/2020 zijn 7 aanvragen toegekend. Voorbeelden van enkele thema's uit het sportstimuleringsfonds zijn:

  • Ski Cross: Het is een discipline die volop in ontwikkeling is en Skiteam Dordrecht wil deze discipline ook binnen Nederland beter op de kaart zetten.
  • Wintersportaanbod: Skiteam Twente was een nieuw opgerichte vereniging in Enschede en gaat voorzien in de aanwezige behoefte in de Achterhoek, Salland en Twente om wedstrijden te skiën. Hiermee verbreedt de vereniging het wintersport aanbod in de regio door het aanbieden van wedstrijdtrainingen en wedstrijden.
  • Wedstrijdbeleving: Met nieuwe timing software zorgt Outdoor Ski Racing ervoor dat tijdens wedstrijden iedereen live inzicht heeft in wedstrijdinformatie. Dit zal zorgen voor meer meer spanning en voor direct zichtbare resultaten voor deelnemers, trainers en toeschouwers.

Bekijk ons nieuwsbericht voor meer informatie over deze en andere toegekende aanvragen in het seizoen 2019/2020.

Lopende projecten 2018/2019
In het seizoen 2018/2019 zijn 10 aanvragen toegekend. Daarnaast lopen er nog 3 meerjarenaanvragen. Voorbeelden van enkele thema's uit het sportstimuleringsfonds zijn:

  • Samenwerking: Noordse verenigingen Bedaf, LLV Gouda en Troll bundelen de krachten om een boost te geven aan de biatlonsport.
  • Deskundigheidsbevordering: OSR zet in op talentontwikkeling en investeerd in kader via de opleiding tot trainer-coach niveau 3
  • Wintersportaanbod: SV KennermerRand biedt ter voorbereiding op de wintersportvakantie SnowBootcamp lessen aan.