Wintersport op school

Wintersport op school? Ja dat kan! Je kan op school een spreekbeurt houden over wintersport. Maar de Wintersport Experience kan ook bij school langs komen. En je kan zelfs met je vriendjes en vriendinnetjes van school een wedstrijd skiën bij het NK Schoolteams!

Wintersport Experience

De Wintersport Experience is een gaaf programma waarbij de NSkiV wintersport naar jouw school toehaalt. Bij de Wintersport Experience kun je in de gymzaal kennis maken met verschillende wintersporten. Met behulp van simulatoren, videogames, skimatten en lasergeweren ga je ervaren hoe het is om te skiën, snowboarden, langlaufen en freestyle snowboarden. De Wintersport Experience zorgt voor een leuke sportdag op school waarbij je kennismaakt met wintersport. Kijk de video om te zien wat je kan doen bij de Wintersport Experience!

Wil jij dat de Wintersport Experience bij jou op school komt? Vraag het aan je gymleraar! Hij kan contact opnemen met sport@wintersport.nl en wij regelen dat de Wintersport Experience naar jullie sportdag of school komt! De Wintersport Experience staat ook vaak op andere locaties in Nederland, zoals op beurzen of coole evenementen. Wil jij de Wintersport Experience ook inzetten op een beurs of evenement? Laat het ons weten en stuur een e-mail aan sport@wintersport.nl.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

NK Schoolteams

De Nederlandse Kampioenschappen Schoolteams zijn de leukste wedstrijden van het hele jaar! Samen met jouw vriendjes en vriendinnetjes van school strijd je tegen andere schoolteams op een locatie bij jou in de buurt voor een plek in de landelijke finale. In de finale strijd je tegen de beste schoolteams van Nederland om de titel Nederlands Kampioen Schoolteams. Iedereen mag met deze wedstrijd meedoen. Hoe meer kinderen van jouw school meedoen des te leuker. Kijk bij NK Schoolteams voor meer informatie en om je in te schrijven. Vertel je gymleraar dat je mee wilt doen, en motiveer zoveel mogelijk vriendjes en vriendinnetjes bij jou op school.

Spreekbeurtpakket

Wil jij graag je spreekbeurt houden over wintersport, zoals skiën, snowboarden, of langlaufen? Dan hebben wij een spreekbeurtpakket samengesteld met veel gave informatie. Download het spreekbeurtpakket.

Tip: stuur een mail naar sport@wintersport.nl en vertel ons dat je een spreekbeurt wilt gaan houden. Wij sturen je een aantal flyers en posters op om in de klas op te hangen en aan je klasgenootjes te geven.

Wil je inspiratie voor je spreekbeurt? Kijk de video van het programma ‘Bijdehandjes’ waarin Xante Bartels een spreekbeurt geeft over haar favoriete wintersport: skiën!

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Docenten

Hier staat alle interessante informatie voor docenten. Denk aan lesmateriaal dat gebruikt kan worden in de gymlessen, of de Wintersport Experience voor tijdens een sportdag.

Wintersport lesboek

Om tijdens gymlessen alvast te oefenen voor de Wintersport Experience of het NK Schoolteams kan je gymleraar gebruik maken van het Wintersport lesboek. Dit is een docentenhandboek met allerlei oefeningen voor in de gymzaal. De oefeningen zijn ontwikkeld om jou te laten ervaren hoe leuk wintersport is. Denk aan oefeningen waarbij van een helling glijd, springt van een schans of in opperste concentratie mikt op een doel. Vertel je gymleraar over dit boek zodat jullie tijdens de gymles kunnen wintersporten.

Download het Wintersport lesboek. Wil je het lesboek thuis ontvangen? Vraag hem dan direct aan via sport@wintersport.nl.