BEWintersport is ook beschikbaar op wintersport.be
sluiten
Nederlandse Ski Vereniging
Verzekering

Doorlopende reisverzekering

Een ongekend goede dekking voor wintersporters

A.S.R. Verzekeringen bereken premie
Bij onsOngekend goed! ANWB Centraal Beheer Interpolis Allianz Global Assistance Univé
Europadekking
Europadekking

Onder Europadekking vallen alle landen in Europa, inclusief Georgië, Armenië, Azerbeidzjan, Madeira, de Azoren en de Canarische Eilanden. Daarnaast geldt de verzekering met Europadekking ook in de volgende landen rondom de Middellandse Zee: Turkije, Marokko, Tunesië, Algerije, Egypte, Israël, Libië, Syrië en Libanon.

Personenhulp
Personenhulp

Als je op reis hulp nodig hebt door ziekte, letsel, een ongeval of een overlijdensgeval, dan is het prettig als je ergens terechtkunt voor de nodige ondersteuning. Een alarmcentrale staat 24/7 klaar om je deze hulp te geven door je bijvoorbeeld te adviseren over medische zorg op je vakantieadres, of het regelen van een eerdere terugkeer naar huis.

Extra onvoorziene kosten
Extra onvoorziene kosten

Moet je eerder terugkeren naar huis of juist onbedoeld langer op je vakantieadres verblijven, dan zijn je extra reis- en verblijfkosten verzekerd. Ook het overkomen van een familielid in specifieke gevallen is verzekerd onder deze categorie. Net als de kosten om je op te sporen of te redden.

Off-piste dekking
Off-piste dekking

Onze doorlopende reisverzekering is een van de weinige verzekeringen die zowel op de piste als off-piste dekking biedt. We hanteren daarbij geen beperkende voorwaarden vanaf een bepaalde lawinecode / Lawinestufe. Off-piste dekking is niet alleen relevant voor de fanatieke off-piste skiër. Ook skiërs die maar eens per jaar op vakantie gaan snijden wel eens een stukje af tussen twee gemarkeerde pistes. En laat dat nou ook off-piste zijn …

Alleen als een uitdrukkelijke waarschuwing of verbod op/rond de piste vanwege dreigend gevaar wordt genegeerd of als iemand zich ernstig roekeloos heeft gedragen, dan kan de verzekeraar besluiten niet (volledig) uit te keren. Mocht de verzekeraar het vermoeden hebben dat hiervan sprake kan zijn, dan zal altijd worden gekeken naar de omstandigheden van de situatie en ook de ervaring/kennis die iemand heeft.

Speciale wintersportdekking
Speciale wintersportdekking

Je knie verdraaid bij het uitstappen uit de stoeltjeslift, een steen geraakt die verscholen lag onder de poedersneeuw: als echte wintersportliefhebbers weten wij wat er kan misgaan tijdens je wintersportvakantie. We weten ook dat het aanvinken van het hokje ‘wintersportdekking’ bij een reisverzekering lang niet altijd genoeg is om deze risico’s af te dekken. Precies daarom hebben we de beste doorlopende reisverzekering voor wintersporters ontwikkeld. We hebben onze leden hier actief bij betrokken en hun expertise gebruikt om tot duidelijke voorwaarden te komen die er écht toe doen bij wintersport.

Off-piste dekking

Onze doorlopende reisverzekering is een van de weinige verzekeringen die zowel op de piste als off-piste dekking biedt. We hanteren daarbij geen beperkende voorwaarden vanaf een bepaalde lawinecode / Lawinestufe. Off-piste dekking is niet alleen relevant voor de fanatieke off-piste skiër. Ook skiërs die maar eens per jaar op vakantie gaan snijden wel eens een stukje af tussen twee gemarkeerde pistes. En laat dat nou ook off-piste zijn …

Alleen als een uitdrukkelijke waarschuwing of verbod op/rond de piste vanwege dreigend gevaar wordt genegeerd of als iemand zich ernstig roekeloos heeft gedragen, dan kan de verzekeraar besluiten niet (volledig) uit te keren. Mocht de verzekeraar het vermoeden hebben dat hiervan sprake kan zijn, dan zal altijd worden gekeken naar de omstandigheden van de situatie en naar de ervaring/kennis die iemand heeft.

Vergoeding van je liftpas, huurmateriaal en lessen

Je ontvangt een vergoeding voor je liftpas, gehuurd materiaal en ski- of snowboardlessen als je:

  • slachtoffer bent van een ongeval;
  • bent opgenomen in het ziekenhuis;
  • een geblesseerde of zieke reisgenoot moet verzorgen in je vakantieverblijf (dus niet in het ziekenhuis);
  • meer dan twee dagen door ziekte, mist of het ontbreken van sneeuw (sneeuwgarantie) de berg niet op kunt gaan. (Dit moet je wel kunnen aantonen);
  • eerder terug naar huis moet keren.

Indoor wintersport

Ook tijdens het indoorskiën en -snowboarden op een van de banen in Nederland ben je verzekerd.

Kinderen gratis
Kinderen gratis

Kinderen die worden aangemeld voor hun 10e verjaardag zijn gratis meeverzekerd tot hun 21ste jaar, mits ze thuiswonend zijn of uitwonend studeren. Ze komen op de gezinspolis te staan en hebben daarmee dezelfde dekkingen als de hoofdverzekerde. Voorwaarde is wel dat ze lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging. Voor kinderen jonger dan 5 jaar hoeft geen lidmaatschapscontributie te worden betaald, vanaf de 5e verjaardag bedraagt de contributie €1,46 per maand.

Geneeskundige kosten
Geneeskundige kosten

Je ziektekostenverzekering biedt ook dekking voor geneeskundige kosten in het buitenland. Dit kan echter gemaximeerd zijn tot 100 procent van het Nederlands tarief en het vervoer met een helikopter of banaan wordt vaak niet vergoed. Je reisverzekering dekt de kosten die niet door je zorgverzekering worden vergoed.

Rechtsbijstand
Rechtsbijstand

We horen steeds vaker dat een overtreding van de FIS-pisteregels strafrechtelijk wordt vervolgd, als deze overtreding leidt tot een (ernstig) ongeval. Zo was er onlangs nog een Nederlandse snowboarder die zich in Oostenrijk heeft moeten verantwoorden voor een strafrechter, omdat hij mogelijk geen voorrang zou hebben gegeven aan de skiër die voor hem skiede. Door de botsing tussen deze snowboarden en skiër, is de skiër uiteindelijk overleden. Een zeer tragisch ongeval, waarbij de Nederlandse snowboarder ook nog eens een celstraf boven het hoofd hangt, vanwege het overtreden van de pisteregels. Wat moet je dan, als je een oproep krijgt om voor de rechter te verschijnen? Voor onder andere deze gevallen, waarbij je strafrechtelijk wordt vervolgd naar aanleiding van een gebeurtenis tijdens je reis, kan je een beroep doen op juridische ondersteuning via de rechtsbijstand dekking van je reisverzekering. Maar ook als je een geschil hebt met bijvoorbeeld de reisorganisatie, omdat je geboekte vakantie totaal niet aan de verwachtingen voldeed, is het mogelijk om via deze dekking juridische ondersteuning van DAS Rechtsbijstand te verkrijgen.

Schade vakantieverblijf
Schade vakantieverblijf

Een glas rode wijn laten vallen op het keurige tapijt van het appartement? Per ongeluk een brandvlek op het aanrecht gemaakt? Heb je schade veroorzaakt aan je vakantieverblijf en moet je die schade betalen, dan ben je hiervoor verzekerd (er gelden wel maximale bedragen).

Geen eenmalige poliskosten
Geen eenmalige poliskosten

Veel verzekeraars rekenen poliskosten bij het afsluiten van een nieuwe verzekering, maar ook vaak bij iedere wijziging op die verzekering of zelfs jaarlijks bij de verlenging. Wij hanteren geen poliskosten.

Geen eigen risico per gebeurtenis
Geen eigen risico per gebeurtenis

Heb je recht op schadevergoeding, blijkt dat er nog een eigen risico van toepassing is op een bepaalde categorie of zelfs bij iedere gebeurtenis. Wij hanteren standaard geen eigen risico. Je kunt hier wel vrijwillig voor kiezen bij je bagagedekking. Je betaalt dan minder premie voor die module.

Prijs per maand € 2,50 *lidmaatschap van €2.92 verplicht € 1,54 € 0,90 € 0,54 € 1,54 € 1,36
  bereken premie

Voorkom problemen door een matige dekking

Ongeluk naast de piste

Ook gewone wintersporters snijden wel eens een stukje af tussen twee pistes. Ook in dat geval ben je al off-piste.

Bij ons wél verzekerd!
De meeste verzekeraars hebben geen off-piste dekking.

Geen eigen risico

Onze doorlopende reisverzekering kent standaard helemaal geen eigen risico. Wel kan je kiezen voor een vrijwillig eigen risico op de bagagedekking.

Bij ons géén eigen risico!
De meeste verzekeraars hanteren wel een eigen risico.

Liftpas, materiaal & lessen

Een vergoeding van je liftpas, huurmateriaal én skilessen als het gebied dicht is door mist of afwezigheid van sneeuw.

Bij ons standaard inclusief!
De meeste verzekeraars hebben dit niet in de dekking.

Flexibel mee te verzekeren

Gekozen door
Bagage Je bagage, waaronder je wintersportmateriaal, kun je verzekeren tegen beschadiging, verlies en diefstal. Voor wintersportmateriaal geldt daarbij zelfs dat je twee jaar lang de nieuwwaarde terugkrijgt. » lees meer Bagage

Je bagage, waaronder je wintersportmateriaal, kun je verzekeren tegen verlies, diefstal of beschadiging voor een bedrag tot maximaal 3.000,- euro per persoon per reis. Voor wintersportmateriaal geldt daarbij zelfs dat je twee jaar lang de nieuwwaarde terugkrijgt. Voor alle overige artikelen geldt een nieuwwaarde periode van één jaar. Onder bagage vallen natuurlijk je kleding, maar ook je telefoon, laptop, reisdocumenten, meegenomen fietsen, etc. Kortom, alle artikelen die je meeneemt voor je reis, vallen onder je bagage. Komt je bagage vertraagd aan op je reisbestemming, dan mag je voor een maximum bedrag van 300,- euro per persoon noodkleding en -toiletartikelen aanschaffen.

90%
Werelddekking Met werelddekking kunt je in alle landen ter wereld gebruikmaken van de ongekend goede dekking van je doorlopende reisverzekering. » lees meer Werelddekking

Het standaard verzekeringsgebied van de NSkiV Doorlopende reisverzekering is Europa (inclusief een aantal landen rondom de Middelandse Zee, waaronder Turkije, Egypte en Tunesië). Reis je ook regelmatig buiten Europa, dan kun je de doorlopende reisverzekering upgraden tot werelddekking. Zo ben je verzekerd van een ongekend goede dekking in alle landen ter wereld.

85%
Annulering Met de optionele module ‘annulering’ verzeker je je tegen het afzeggen van je vakantie voor vertrek (annuleringskosten) en het afbreken van je vakantie (vergoeding voor ongenoten reisdagen). » lees meer Annulering

Met de optionele module ‘annulering’ verzeker je je tegen het afzeggen van je vakantie voor vertrek (de annuleringskosten) én het afbreken tijdens je vakantie (niet genoten reisdagen). Hierbij heb je de keuze uit twee verzekerde bedragen, 1.500,- euro of 3.500,- euro. Dit is het maximale bedrag dat wij per persoon per reis uitkeren bij annulering.

35%
Pechhulp & vervangend vervoer Met de module ‘pechhulp en vervangend vervoer’ krijg je hulp als je auto uitvalt en/of je niet meer in staat bent om verder te rijden. » lees meer Pechhulp & vervangend vervoer

Verreweg onze meeste leden gaan met de auto op (wintersport)vakantie. Het zal je maar gebeuren dat je halverwege de reis strandt met pech, of dat de enige persoon met een rijbewijs ziek wordt en niet meer verder kan rijden. Met de optionele module ‘pechhulp en vervangend vervoer’ krijg je hulp onderweg. Bijvoorbeeld voor het huren van een vervangend vervoermiddel, het vergoeden van extra vervoers- en verblijfskosten, het toesturen van onderdelen bij pech, maar ook door het terughalen van het gestrande vervoermiddel naar Nederland. Sluit je de 24-uurs-doorreisgarantie af, dan zorgen we er zelfs voor dat je bij reizen van maximaal 8 dagen binnen 24 uur weer op weg wordt geholpen. Let op: ook een autoverzekering kan buitenlanddekking hebben voor hulp onderweg. Dit kan wel beperkt zijn tot hulp na het krijgen van een ongeluk en dus niet bij pech. Ook extra reis- en verblijfskosten omdat je onverwacht in de buurt van een garage een extra overnachting moet boeken, zijn lang niet altijd meeverzekerd bij een autoverzekering.

5%
Extra Sportuitrusting De module ‘Extra sportuitrusting’ zorgt ervoor dat je sportuitrusting voor een extra bedrag van 2.500,- euro bovenop de reeds bestaande bagagedekking verzekerd is. » lees meer Extra Sportuitrusting

(Sport)artikelen die je meeneemt op vakantie zoals een golfset, fiets, of duikuitrusting komen qua waarde vaak ruim boven de maximale bagagedekking uit. Sluit je de module ‘Extra sportuitrusting’ af, dan zijn deze artikelen voor een extra bedrag van 2.500,- euro bovenop de reeds bestaande dekking verzekerd. Ook is ter plekke gehuurd materiaal meeverzekerd.

1%

Échte wintersportdekking

Autopech op weg naar de wintersport, je knie verdraaid bij het uitstappen uit de stoeltjeslift, een steen geraakt die verscholen lag onder de poedersneeuw. We weten dat het aanvinken van het hokje ‘wintersportdekking’ bij een reisverzekering lang niet altijd genoeg is om deze risico’s af te dekken. Daarom hebben we samen met a.s.r. verzekeringen de beste doorlopende reisverzekering voor wintersporters ontwikkeld. We hebben onze leden hier actief bij betrokken en hun expertise gebruikt om tot duidelijke voorwaarden te komen die er écht toe doen bij wintersport.

Unieke voordelen

  • Off-piste dekking.
  • Vergoeding van je liftpas, gehuurd materiaal en skilessen bij calamiteiten; ook als het gebied dicht is in verband met mist of de afwezigheid van sneeuw.
  • Tot twee jaar na aanschaf nieuwwaarde wintersportmateriaal terug.
  • Skiën en snowboarden (in- en outdoor) in Nederland gedekt.

Ook voor andere sporten de beste reisverzekering

Alle sporten

Welke sporten zijn meeverzekerd?

Vrijwel alle sportieve activiteiten/sporten zijn verzekerd op de doorlopende reisverzekering. Alleen solovaren, wedstrijdzeilen op zee, motorraces en de voorbereiding daarop zijn expliciet uitgesloten van de dekking. Daarnaast is er ook geen dekking voor activiteiten waarmee je niet bekend bent. Het gaat hierbij bovendien om een activiteit die een verhoogd risico op een ongeval met zich meebrengt, zonder dat je je laat begeleiden door ervaren mensen.

Je sportuitrusting beschadigd geraakt tijdens je reis?

Als je de optionele bagagedekking hebt afgesloten dan is je eigen sportuitrusting, die je meeneemt op reis, ook meeverzekerd tot maximaal 300,- euro per artikel. Met de module OutdoorXL wordt de dekking zelfs opgehoogd tot 2500,- euro én zijn ook ter plaatse gehuurde sportartikelen meeverzekerd. Wintersportmateriaal, ook gehuurd, is bij de optionele bagagedekking al verzekerd tot maximaal 3.000,- euro.

Geblesseerd geraakt tijdens de reis en in Nederland nog fysiotherapie nodig?

Op voorwaarde dat je tijdens de reis al een arts hebt bezocht, zijn nabehandelingskosten in Nederland voor maximaal 1000,- euro meeverzekerd (voor zover de kosten niet gedekt worden door je zorgverzekering).

Klimmen

De weg kwijtgeraakt of gestrand op de berg?

De module extra onvoorziene kosten biedt een dekking van de kostprijs en kent geen maximum, zoals bij andere verzekeraars vaak wel het geval is. Je redding wordt dus volledig vergoed.

Je klimgear en outfit beschadigd of gestolen?

Binnen de optionele bagagedekking is er een vergoeding van maximaal 300,- euro voor je eigen klimmateriaal. Ook je klimoutfit is voor maximaal 300,- euro per artikel meeverzekerd. Met de module OutdoorXL wordt de dekking zelfs opgehoogd tot 2500,- euro én zijn ook ter plaatse gehuurde sportartikelen meeverzekerd.

De seven summits beklimmen?

Je doorlopende reisverzekering biedt gewoon dekking. Dat wil zeggen zo lang je niet iets doet wat voor jou bijzonder gevaarlijk of risicovol is. Je moet dus wel de nodige ervaring hebben in dergelijke beklimmingen.

Fietsen

Gevallen en je fiets beschadigd?

Binnen de optionele bagagedekking is er een vergoeding van maximaal 300,- euro voor je eigen fiets, inclusief accessoires. Met de module OutdoorXL wordt de dekking zelfs opgehoogd tot 2500,- euro én zijn ook ter plaatse gehuurde fietsen meeverzekerd.

Gevallen en jezelf beschadigd?

MMet de dekking geneeskundige kosten weet je zeker dat al je medische kosten worden vergoed. Ook het ingehouden verplicht eigen risico van je zorgverzekering wordt vergoed.

Fiets gestolen?

Als je kunt aantonen dat deze deugdelijk op slot stond, dan biedt de bagagedekking wederom een vergoeding van maximaal 300,- euro voor je eigen fiets, inclusief accessoires. Met de module OutdoorXL wordt de dekking zelfs opgehoogd tot 2500,- euro én zijn ook ter plaatse gehuurde fietsen meeverzekerd.

Golf

Je golfkarretje rolt zo de waterpartij in?

Binnen de optionele bagagedekking is er een vergoeding van maximaal 300,- euro per soort artikel (tas, clubs, tees, ballen) voor je eigen golfmateriaal. Met de module OutdoorXL wordt de dekking zelfs opgehoogd tot 2500,- euro én is ook ter plaatse gehuurd golfmateriaal meeverzekerd.

Je wordt door een golfballetje van een andere golfer geraakt op je oog en loopt blijvend letsel op. Je wil de andere golfer daarvoor aansprakelijk stellen.

Dankzij de rechtsbijstanddekking op je doorlopende reisverzekering ontvang je juridische ondersteuning.

Je koffer met golfkleding voor een weekendje golfen komt niet aan met het vliegtuig?

Binnen de bagagedekking is er een bedrag van 300,- euro per persoon beschikbaar voor het doen van noodaanschaf kleding en toiletartikelen.

Duiken

Ben ik ook verzekerd als ik ga duiken?

Ja, ook als je gaat duiken ben je verzekerd.

Bij wrakduiken is mijn duikhorloge verloren geraakt. Ben ik hiervoor verzekerd?

Als je de optionele bagagedekking hebt afgesloten, dan ben je ook verzekerd voor verlies van je eigen sportuitrusting tot maximaal € 300 per artikel. Heb je de optionele module Extra sportuitrusting afgesloten, dan wordt de dekking zelfs opgehoogd tot € 2500.

Niet goed geklaard en medische hulp nodig?

Eventuele medische kosten die niet door je zorgverzekering worden gedekt, worden vergoed door je reisverzekering. Zo ook je eventueel ingehouden verplicht eigen risico.

Vragen of schade melden?

a.s.r. Verzekeringen

Al ruim 35 jaar partner van de Nederlandse Ski Vereniging! Dankzij a.s.r. verzekeringen, exclusief voor de Nederlandse Ski Vereniging, gaan tienduizenden leden al jaren met een gerust hart op vakantie.

Belangrijke documenten voor verzekerden

Polisvoorwaarden

Schade melden

Overige