Kinderen gratis meeverzekerd

Kinderen die worden aangemeld voor hun 10e verjaardag zijn gratis meeverzekerd tot hun 21ste jaar, mits ze thuiswonend zijn. Ze komen op de gezinspolis te staan en hebben daarmee dezelfde dekkingen als de hoofdverzekerde. Voorwaarde is wel dat ze lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging. Voor kinderen jonger dan 5 jaar hoeft geen lidmaatschapscontributie te worden betaald, vanaf de 5e verjaardag bedraagt de contributie €17,50 per jaar.

Voor kinderen die na hun 10e verjaardag zijn aangemeld moet verzekeringspremie worden betaald. Kinderen ouder dan 21 jaar moeten een eigen verzekering afsluiten, ook al wonen ze nog thuis. Ook kinderen jonger dan 21 jaar die zelfstandig wonen moeten een eigen verzekering afsluiten. Uitwonende studenten tot 21 jaar mogen wel op de gezinspolis van de ouders staan.

Deze regeling geldt alleen voor de doorlopende reisverzekering met polisvoorwaarden 10-2015 (deze verzekering is vanaf 17 november 2015 beschikbaar geworden) en zolang een of beide ouders lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging en verzekeringspremie is betaald. Voor overige verzekeringsproducten gelden andere voorwaarden.

NB: Bij overstap vanuit een ouder verzekeringsproduct, wordt het overstapmoment als aanmelddatum beschouwd. Het kind mag op die aanmelddatum nog geen 10 jaar zijn om van deze regeling gebruik te kunnen maken.

Meestgestelde vragen

Wat maakt de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging zo uniek voor wintersporters?

De doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging dekt ál je vakanties, zomer en winter. Voor de wintersport bieden wij echter een aantal specifieke dekkingen waardoor het de meest complete reisverzekering voor wintersporters wordt. Zo ben je niet alleen op de piste maar ook off-piste verzekerd. Dit behoort tot de standaarddekking, net als dekking tijdens het skiën en snowboarden op banen in Nederland. Daarbij bieden wij een aantal aanvullende modules aan die je wintersport nog onbezorgder maken. Met de optionele module ‘bagage’ kun je je bagage verzekeren tegen verlies, diefstal of beschadiging. Voor wintersportmateriaal geldt daarbij zelfs dat je twee jaar lang de nieuwwaarde terugkrijgt. Bij de optionele module ‘pechhulp en vervangend vervoer’ kun je bij reizen korter dan 8 dagen kiezen voor 24-uurs doorrijgarantie. Zo bereik je ook bij pech altijd tijdig je (wintersport)vakantiebestemming!

Bekijk de polisvoorwaarden voor verdere details. Je kunt voor vragen of nader advies natuurlijk ook contact opnemen met de afdeling ledenservice via verzekeren@nederlandseskivereniging.nl of 070-310 11 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur).

Ik heb al een ziektekostenverzekering, moet ik dan toch nog een reisverzekering afsluiten?

Het kan zijn dat je ziektekostenverzekering niet alles dekt op vakantie, of dat de ziektekostenverzekering maar tot een bepaald bedrag dekking geeft. Onze reisverzekering met de dekking geneeskundige kosten dekt alle ziektekosten, die de ziektekostenverzekering niet dekt, tegen kostprijs.

Zijn mijn kinderen meeverzekerd?

Wanneer kinderen vóórdat ze 10 jaar oud worden, zijn aangemeld als lid en als verzekerde op de polis zijn gezet, dan zijn ze tot hun 5e verjaardag gratis lid en gratis verzekerd. Na hun 5e verjaardag betalen zij alleen voor het lidmaatschap, de verzekering blijft gratis tot hun 21e jaar. Dit recht blijft ook behouden voor uitwonende studerende kinderen tot 21 jaar die worden onderhouden door de ouders. Voor kinderen geldt dat zij het verzekeringspakket en de prolongatiedatum van het hoofdlid volgen, op voorwaarde dat zij voor hun 10e levensjaar zijn aangemeld. Deze regeling geldt zolang een of beide ouders lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging en verzekeringspremie is betaald.

Staat je vraag er niet bij? Ga dan naar het uitgebreide overzicht van meestgestelde vragen of neem contact op met de afdeling ledenservice via verzekeren@nederlandseskivereniging.nl of telefonisch via 070-310 11 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur).