Doorlopende reisverzekering

De beste reisverzekering voor iedere wintersporter

De Nederlandse Ski Vereniging weet wat er allemaal kan misgaan tijdens je wintersportvakantie en is al sinds 1978 actief om jou te verzekeren van een onbezorgde wintersport. We durven te stellen dat we de beste doorlopende reisverzekering voor iedere wintersporter aanbieden. Niet voor niks rekent onze ambassadeur Nicolien Sauerbreij (olympisch goud Vancouver 2010) van jongs af aan op onze doorlopende reisverzekering, die voor leden al is af te sluiten vanaf €2,50 per maand.*

*Ben je nog geen lid? Je kunt je lidmaatschap en verzekering eenvoudig tegelijkertijd afsluiten.

Onze basisdekking

 • Dekkingsgebied: Europa (inclusief landen grenzend aan de Middellandse Zee) of wereld
 • Maximale aaneengesloten reisduur: 90 dagen
 • Wintersport inclusief off-piste dekking
 • Extra onvoorziene kosten
 • Personenhulp, geneeskundige kosten en rechtsbijstand
 • Standaard geen eigen risico
 • Verzekerd tijdens al je winter- en zomervakanties, inclusief geboekte vakanties in Nederland

Waarom onze doorlopende reisverzekering?

 • Voor leden af te sluiten vanaf €2,50 per maand
 • Kinderen onder de 10 jaar aangemeld gratis meeverzekerd tot 21
 • Flexibel samen te stellen
 • 24/7 hulp via alarmcentrale SOS International

Optionele modules

Je kunt onze verzekering flexibel samenstellen door het basispakket aan te vullen met optionele modules.

BAGAGE


Je kunt je bagage verzekeren tegen verlies, diefstal of beschadiging. Voor wintersportmateriaal geldt daarbij dat je twee jaar lang de nieuwwaarde terugkrijgt.

Lees verder

ANNULERING

Met de module ‘annulering’ ben je verzekerd tegen ofwel het afzeggen van je vakantie voor vertrek, ofwel afzeggen voor én afbreken tijdens je vakantie.

Lees verder

OVERLIJDEN OF INVALIDITEIT

Raak je door een ongeval tijdens je reis blijvend invalide of kom je te overlijden? In dat geval ontvangen jij of je nabestaanden eenmalig een vaste uitkering.

Lees verder

PECHHULP & VERVANGEND VERVOER

Met de optionele module ‘pechhulp en vervangend vervoer’ krijg je hulp onderweg. Bijvoorbeeld door het huren van een vervangend vervoermiddel of het vergoeden van extra vervoers- of verblijfskosten. Ook kunnen wij 24-uurs doorreisgarantie bieden.

Lees verder

WAARNEMER

 Een waarnemer is iemand die niet meereist en geen directe familie is, maar wel belangrijk genoeg om je reisplannen voor te wijzigen. Denk aan iemand die op je bedrijf past terwijl je op vakantie bent. Eventueel kan ook een huisdier als waarnemer worden opgegeven.

Lees verder

SKILERAREN

De meeste reisverzekeringen dekken alleen recreatieve reizen en dus geen reizen waarbij je aan het werk bent, bijvoorbeeld als skileraar. Met een speciale module op onze reisverzekering ben je wél verzekerd als je als seizoenswerker aan de slag gaat.

Lees verder

OUTDOOR XL

(Sport)artikelen die je meeneemt voor actieve reizen, zoals een golfset, fiets, of duikuitrusting, zijn vaak kostbaar en komen qua waarde ruim boven de maximale bagagedekking uit op de standaard doorlopende reisverzekering. Sluit je de optionele module ‘outdoor XL’ af, dan zijn deze materialen voor een extra bedrag van €2.500,- bovenop de reeds bestaande dekking verzekerd. Bovendien zijn ook ter plaatse gehuurde sportartikelen meeverzekerd.

Lees verder

Recreatiedekking Nederland

De doorlopende reisverzekering biedt weliswaar dekking voor vakanties en uitjes in Nederland, maar dan moet het wel om een geboekte reis gaan. Heb je een eigen boot, stacaravan of vakantiehuisje in Nederland, dan is er van een geboekte reis meestal geen sprake. Wil je ook bij verblijf in je eigen recreatieobject gebruik maken van onze reisverzekering, dan kun je de optionele module ‘recreatiedekking Nederland’ afsluiten.

Lees verder

ZAKENREIZEN

Onze doorlopende reisverzekering biedt alleen dekking als je reis puur recreatief is en niet voor zakenreizen. Ga je voor je werk op reis en wil je dan ook gebruikmaken van onze doorlopende reisverzekering, dan kun je de optionele module ‘zakenreizen’ afsluiten. Let wel, dit kan alleen voor zakelijke reizen die commercieel of administratief van aard zijn (inclusief deelname aan seminars, congressen, trainingen en beurzen).

Lees verder

Meestgestelde vragen

Wat maakt de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging zo uniek voor wintersporters?

De doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging dekt ál je vakanties, zomer en winter. Voor de wintersport bieden wij echter een aantal specifieke dekkingen waardoor het de meest complete reisverzekering voor wintersporters wordt. Zo ben je niet alleen op de piste maar ook off-piste verzekerd. Dit behoort tot de standaarddekking, net als dekking tijdens het skiën en snowboarden op banen in Nederland. Daarbij bieden wij een aantal aanvullende modules aan die je wintersport nog onbezorgder maken. Met de optionele module ‘bagage’ kun je je bagage verzekeren tegen verlies, diefstal of beschadiging. Voor wintersportmateriaal geldt daarbij zelfs dat je twee jaar lang de nieuwwaarde terugkrijgt. Bij de optionele module ‘pechhulp en vervangend vervoer’ kun je bij reizen korter dan 8 dagen kiezen voor 24-uurs doorrijgarantie. Zo bereik je ook bij pech altijd tijdig je (wintersport)vakantiebestemming!

Bekijk de polisvoorwaarden voor verdere details. Je kunt voor vragen of nader advies natuurlijk ook contact opnemen met de afdeling ledenservice via verzekeren@nederlandseskivereniging.nl of 070-310 11 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur).

Ik heb al een ziektekostenverzekering, moet ik dan toch nog een reisverzekering afsluiten?

Het kan zijn dat je ziektekostenverzekering niet alles dekt op vakantie, of dat de ziektekostenverzekering maar tot een bepaald bedrag dekking geeft. Onze reisverzekering met de dekking geneeskundige kosten dekt alle ziektekosten, die de ziektekostenverzekering niet dekt, tegen kostprijs.

Zijn mijn kinderen meeverzekerd?

Wanneer kinderen vóórdat ze 10 jaar oud worden, zijn aangemeld als lid en als verzekerde op de polis zijn gezet, dan zijn ze tot hun 5e verjaardag gratis lid en gratis verzekerd. Na hun 5e verjaardag betalen zij alleen voor het lidmaatschap, de verzekering blijft gratis tot hun 21e jaar. Dit recht blijft ook behouden voor uitwonende studerende kinderen tot 21 jaar die worden onderhouden door de ouders. Voor kinderen geldt dat zij het verzekeringspakket en de prolongatiedatum van het hoofdlid volgen, op voorwaarde dat zij voor hun 10e levensjaar zijn aangemeld. Deze regeling geldt zolang een of beide ouders lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging en verzekeringspremie is betaald.

Staat je vraag er niet bij? Ga dan naar het uitgebreide overzicht van meestgestelde vragen of neem contact op met de afdeling ledenservice via verzekeren@nederlandseskivereniging.nl of telefonisch via 070-310 11 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur).