Doorlopende reisverzekering

Autopech op weg naar de wintersport, knie verdraaid bij het uitstappen uit de stoeltjeslift, een steen geraakt die verscholen lag onder de poedersneeuw: als echte wintersportliefhebbers weten wij wat er kan misgaan tijdens je wintersportvakantie. We weten ook dat het aanvinken van het hokje ‘wintersportdekking’ bij een reisverzekering lang niet altijd genoeg is om deze risico’s af te dekken. Precies daarom hebben we samen met Europeesche Verzekeringen de beste doorlopende reisverzekering voor wintersporters ontwikkeld. We hebben onze leden hier actief bij betrokken en hun expertise gebruikt om tot duidelijke voorwaarden te komen die er écht toe doen bij wintersport. Onze ambassadeur Nicolien Sauerbreij (olympisch goud Vancouver 2010) rekent van jongs af aan op onze verzekering, die voor leden al is af te sluiten vanaf €2,50 per maand.*

*Ben je nog geen lid? Je kunt je lidmaatschap en verzekering eenvoudig tegelijkertijd afsluiten.

WAT ZIT ER IN DE BASISDEKKING?

 • Maximale aaneengesloten reisduur: 90 dagen
 • Wintersport inclusief off-piste dekking
 • Extra onvoorziene kosten
 • Personenhulp, geneeskundige kosten & rechtsbijstand
 • Verzekerd tijdens al je winter- en zomervakanties
 • 24/7 hulp via het noodnummer

WAT MAAKT ONZE DOORLOPENDE REISVERZEKERING ZO UNIEK?

 • Off-piste gedekt
 • Vergoeding van je liftpas, gehuurd materiaal en ski- of snowboardlessen
 • Kinderen gratis meeverzekerd tot 21 jaar
 • Tot twee jaar na aanschaf nieuwwaarde wintersportmateriaal terug
 • Indoorskiën en -snowboarden in Nederland gedekt

Optionele modules

Onze doorlopende reisverzekering is flexibel op te bouwen. Naast de basisdekking heb je de keuze uit verschillende optionele modules waarmee je je verzekering naar wens kunt samenstellen. Zo heb je de vrijheid om je verzekering af te stemmen op jouw specifieke situatie.

BAGAGE

Je kunt je bagage verzekeren tegen verlies, diefstal of beschadiging. Voor wintersportmateriaal geldt dat je twee jaar lang de nieuwwaarde terugkrijgt.

Lees verder

ANNULERING

Met de optionele module ‘annulering’ ben je verzekerd tegen ofwel het afzeggen van je vakantie voor vertrek, ofwel het afzeggen voor én afbreken tijdens je vakantie.

Lees verder

OVERLIJDEN OF INVALIDITEIT

Raak je door een ongeval tijdens je reis blijvend invalide of kom je te overlijden? In dat geval ontvangen jij of je nabestaanden eenmalig een vaste uitkering.

Lees verder

PECHHULP & VERVANGEND VERVOER

Met module ‘pechhulp en vervangend vervoer’ krijg je hulp onderweg. Bijvoorbeeld door het huren van een vervangende auto of het vergoeden van extra vervoers- of verblijfskosten. Ook kunnen wij 24-uurs doorreisgarantie bieden.

Lees verder

WAARNEMER

 Een waarnemer is iemand die niet meereist en geen directe familie is, maar wel belangrijk genoeg om je reisplannen voor te wijzigen. Denk aan iemand die op je bedrijf past terwijl je op vakantie bent. Eventueel kan ook een huisdier als waarnemer worden opgegeven.

SKILERAREN

De meeste reisverzekeringen dekken alleen recreatieve reizen en dus geen reizen waarbij je aan het werk bent, bijvoorbeeld als skileraar. Met een speciale module op onze reisverzekering ben je wél verzekerd als je als seizoenswerker aan de slag gaat.

Lees verder

OUTDOOR XL

(Sport)artikelen die je meeneemt op vakantie zoals een golfset, fiets, of duikuitrusting komen qua waarde vaak ruim boven de maximale bagagedekking uit. Sluit je de module ‘outdoor XL’ af, dan zijn deze artikelen voor een extra bedrag van €2.500,- bovenop de reeds bestaande dekking verzekerd.

Recreatiedekking Nederland

Onze doorlopende reisverzekering biedt weliswaar dekking voor vakanties en uitjes in Nederland, maar dan moet het wel om een geboekte reis gaan. Wil je ook tijdens je verblijf in je eigen boot, stacaravan of vakantiehuisje in Nederland gebruik maken van onze reisverzekering, dan kun je de module ‘recreatiedekking Nederland’ afsluiten.

ZAKENREIZEN

Onze doorlopende reisverzekering biedt alleen dekking als je reis recreatief is. Ga je op zakenreis en wil je gebruikmaken van onze verzekering, dan kun je de module ‘zakenreizen’ afsluiten. Let wel, dit kan alleen voor zakelijke reizen die commercieel of administratief van aard zijn (inclusief deelname aan seminars, congressen, trainingen en beurzen).

REISVERZEKERING EXCLUSIEF VOOR LEDEN

Onze doorlopende reisverzekering is exclusief voor onze leden. Dit wil zeggen dat je lid moet zijn om de verzekering af te kunnen sluiten. Je wordt hoofdlid voor €35 per jaar, gezinsleden betalen €17,50 per jaar.

MAKKELIJK OVERSTAPPEN

Heb je een van onze oude verzekeringsproducten en wil je overstappen naar de nieuwste doorlopende reisverzekering, neem dan telefonisch contact op met de afdeling ledenservice via 030-307 78 12.

Het hele jaar door verzekerd

Al sinds 1978 werken we samen met Europeesche Verzekering, met wie we onze reisverzekering hebben ontwikkeld. We zijn er erg trots op dat wij in dat jaar samen het concept ‘doorlopende reisverzekering’ op de markt hebben gebracht. We wisten namelijk toen al dat wintersporters reislustige types zijn die het hele jaar door op (actieve) vakantie gaan. Onze doorlopende reisverzekering is daar helemaal op afgestemd en daarom ook zo’n succes: ruim 80 procent van onze leden heeft deze verzekering afgesloten.


Meestgestelde vragen

Wat maakt de doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging zo uniek voor wintersporters?

De doorlopende reisverzekering van de Nederlandse Ski Vereniging dekt ál je vakanties, zomer en winter. Voor de wintersport bieden wij echter een aantal specifieke dekkingen waardoor het de meest complete reisverzekering voor wintersporters wordt. Zo ben je niet alleen op de piste maar ook off-piste verzekerd. Dit behoort tot de standaarddekking, net als dekking tijdens het skiën en snowboarden op banen in Nederland. Daarbij bieden wij een aantal aanvullende modules aan die je wintersport nog onbezorgder maken. Met de optionele module ‘bagage’ kun je je bagage verzekeren tegen verlies, diefstal of beschadiging. Voor wintersportmateriaal geldt daarbij zelfs dat je twee jaar lang de nieuwwaarde terugkrijgt. Bij de optionele module ‘pechhulp en vervangend vervoer’ kun je bij reizen korter dan 8 dagen kiezen voor 24-uurs doorrijgarantie. Zo bereik je ook bij pech altijd tijdig je (wintersport)vakantiebestemming!

Bekijk de polisvoorwaarden voor verdere details. Je kunt voor vragen of nader advies natuurlijk ook contact opnemen met de afdeling ledenservice via verzekeren@nederlandseskivereniging.nl of 070-310 11 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur).

Ik heb al een ziektekostenverzekering, moet ik dan toch nog een reisverzekering afsluiten?

Het kan zijn dat je ziektekostenverzekering niet alles dekt op vakantie, of dat de ziektekostenverzekering maar tot een bepaald bedrag dekking geeft. Onze reisverzekering met de dekking geneeskundige kosten dekt alle ziektekosten, die de ziektekostenverzekering niet dekt, tegen kostprijs.

Zijn mijn kinderen meeverzekerd?

Wanneer kinderen vóórdat ze 10 jaar oud worden, zijn aangemeld als lid en als verzekerde op de polis zijn gezet, dan zijn ze tot hun 5e verjaardag gratis lid en gratis verzekerd. Na hun 5e verjaardag betalen zij alleen voor het lidmaatschap, de verzekering blijft gratis tot hun 21e jaar. Dit recht blijft ook behouden voor uitwonende studerende kinderen tot 21 jaar die worden onderhouden door de ouders. Voor kinderen geldt dat zij het verzekeringspakket en de prolongatiedatum van het hoofdlid volgen, op voorwaarde dat zij voor hun 10e levensjaar zijn aangemeld. Deze regeling geldt zolang een of beide ouders lid zijn van de Nederlandse Ski Vereniging en verzekeringspremie is betaald.