Zorgverzekering

De Nederlandse Ski Vereniging zorgt ervoor dat jij zo onbezorgd mogelijk op wintersport kunt gaan. Dit doen we door al sinds 1978 de beste doorlopende reisverzekering voor iedere wintersporter aan te bieden. Onze wens om te ‘ontzorgen’ houdt hierbij echter niet op. We bieden ook een zorgverzekering, die volledig is afgestemd op de wensen van wintersporters en perfect aansluit op onze doorlopende reisverzekering.

Basisverzekering

Onze basisverzekering ‘ZorgPlan Restitutie’ biedt 100% vrij zorgkeuze.

Onze basisverzekering 2017: €112,62

Bij een eigen risico van €385. Hierin is een collectiviteitskorting van 7,5% verwerkt.

Eigen risico

Iedereen heeft een verplicht eigen risico van €385 per jaar. Je krijgt korting op je premie als je een hoger eigen risico kiest.

Aanvullende pakketten

Onze aanvullende verzekeringen dekken zorg die niet in de basisverzekering is opgenomen. We bieden vier uitstekende pakketten, natuurlijk met buitenlanddekking en specifieke dekkingen voor wintersporters.

Basis

€5,76

Basis Plus

€8,96

Uitgebreid

€24,75

Vitaal

€28,35

Onvoorziene zorg buitenland Volledig max. 12 maanden Volledig max. 12 maanden Volledig max. 12 maanden Volledig max. 12 maanden
Fysiotherapie 6 behandelingen & 10 extra bij wintersportongeval 9 behandelingen & 10 extra bij wintersportongeval 18 behandelingen & 10 extra bij wintersportongeval 30 behandelingen & 10 extra bij wintersportongeval
Anticonceptie vanaf 21 jaar x v v x
Orthodontie tot 18 jaar x x 80% tot maximaal €2.000,- x
Brillen, lenzen en skibril op sterkte x €100,- per 2 jaar €150,- per 2 jaar €250,- per 2 jaar
Alternatieve geneeswijzen x €200,- per jaar, max €50,- per behandeling €400,- per jaar, max €50,- per behandeling €400,- per jaar, max €50,- per behandeling

Download hier het complete overzicht van de aanvullende pakketten.

Tand

Met een tandartsverzekering ben je verzekerd tegen de meest voorkomende tandartskosten.

Tand €250,-

€11,25

Tand €500,-

€17,10

Tand €750,-

€29,25

Download hier het complete overzicht van de tandartspakketten.

Basisverzekering ‘ZorgPlan Restitutie’

In Nederland is de basisverzekering verplicht. De overheid bepaalt ieder jaar opnieuw welke zorg hierin zit. Bij iedere verzekeraar is dit dus hetzelfde. Wat wel kan verschillen is de vrijheid om je eigen zorgverlener te kiezen. Wij bieden een basisverzekering met 100% vrije zorgkeuze. Hierdoor kun je onbezorgd bij alle ziekenhuizen, apotheken en huisartsen terecht! Met de basisverzekering ben je onder andere verzekerd voor:

 • Huisarts
 • Geneesmiddelen
 • Verloskundige zorg
 • Medische specialisten
 • Ziekenvervoer
 • Kraamzorg

Bereken je premie

Aanvullende verzekeringen

De zorg in het basispakket van de zorgverzekering is wettelijk vastgelegd. Als je deze dekking te beperkt vindt, kun je jezelf aanvullend verzekeren via een van onze aanvullende verzekeringen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat in het basispakket de eerste 20 behandelingen fysiotherapie niet verzekerd zijn. Je kunt zelf een keuze maken uit de vier aangeboden aanvullende verzekeringen.

Vanaf €5,76 per maand

 • Vergoeding van steunzolen voor skischoenen
 • Vergoeding skibril op sterkte
 • Vergoeding cursus ‘stoeltjesliftangst’ en ‘Eerste Hulp Bij Bergsport Ongevallen’
 • Extra fysiotherapie na wintersportongeval

Bereken je premie

Aanvullende verzekeringen

De zorg in het basispakket van de zorgverzekering is wettelijk vastgelegd. Als je deze dekking te beperkt vindt, kun je jezelf aanvullend verzekeren via een van onze aanvullende verzekeringen. Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat in het basispakket de eerste 20 behandelingen fysiotherapie niet verzekerd zijn. Je kunt zelf een keuze maken uit de vier aangeboden aanvullende verzekeringen.

Basisverzekering

Tandartsverzekering

De basisverzekering vergoedt geen kosten voor de tandarts of mondhygiëniste voor personen ouder dan 18 jaar. Met onze tandartsverzekering kun je jezelf daar wel voor verzekeren. Je kiest zelf de maximale vergoeding.

Tand 250
Tand 500
Tand 750

Veelgestelde vragen

Wat valt onder de buitenlanddekking in de basisverzekering?

Vanuit de basisverzekering heb je recht op vergoeding van spoedeisende medische kosten in het buitenland. De basisvergoeding is echter niet altijd genoeg om de rekening volledig te dekken. Dat komt omdat de basisverzekering alleen een vergoeding kent tot maximaal het tarief dat in Nederland geldt. In wintersportlanden zoals Frankrijk, Oostenrijk en Zwitserland kan het tarief wel eens hoger uitvallen. Zeker in zogenaamde privéklinieken. Met alleen een basisverzekering betaal je dan een fors bedrag bij.

Wat valt onder de aanvullende verzekeringen van de Nederlandse Ski Vereniging?

Met onze aanvullende verzekeringen heb je voor onvoorziene/spoedeisende zorg in het buitenland een volledige vergoeding wereldwijd. De vergoeding is wel beperkt tot zorg die in Nederland gebruikelijk is. Reddingsacties op de piste vallen daar dus niet onder. Hiervoor dien je een goede reisverzekering af te sluiten. Onze doorlopende reisverzekering en zorgverzekering sluiten perfect op elkaar aan waardoor je verzekerd bent van een onbezorgde wintersport.

De volgende kosten worden niet vergoed vanuit de aanvullende zorgverzekeringen, maar wel vanuit de reisverzekering:

 • Kosten van helikoptervervoer vanaf de piste
 • Kosten van vervoer op een banaan/sneeuwscooter vanaf de piste
 • Kosten van extra verblijfkosten als gevolg van ziekte of een ongeluk in het buitenland
 • Kosten van een eventuele gipsvlucht

Wat valt er allemaal onder het eigen risico?

De zorg uit het basispakket valt onder het eigen risico. Het verplichte eigen risico is niet van toepassing op alle zorg. Het eigen risico geldt niet voor:

 • huisartsenzorg, waaronder de huisartsenpost (met uitzondering van gemaakte laboratoriumkosten);
 • Ketenzorg
 • Hulpmiddelen in bruikleen
 • verloskundige zorg en kraamzorg (met uitzondering voor o.a. geneesmiddelen, bloedonderzoek, vlokkentest of ziekenvervoer);
 • nacontroles van nier- en leverdonoren;
 • reiskosten van nier- en leverdonoren;
 • wijkverpleging;
 • behandelingen die onder de aanvullende verzekering vallen;

Staat je vraag er niet bij? Ga dan naar het uitgebreide overzicht van veelgestelde vragen of neem contact op met de afdeling ledenservice via verzekeren@nederlandseskivereniging.nl of telefonisch via 070-310 11 12 (bereikbaar op werkdagen tussen 09:00 en 15:00 uur).