Blog

Video: de indrukwekkende gletsjer van Val Senales/Schnalstal

Video: de indrukwekkende gletsjer van Val Senales/Schnalstal
13 maart 2017 m.boerlage

Blijft bij jou de sneeuw ook in het voorjaar lonken? Droom dan even lekker weg bij deze beelden van Val Senales/Schnalstal. De top van de Weißkugel op 3.739 meter hoogte, de ontdekkingsplaats van de beroemde ijsmummie Ötzi, spectaculaire shots van de Schnalstaler Gletscherbahn en vooral natuurlijk het indrukwekkende bergpanorama. Zo ziet lenteskiën in de Ötztaler Alpen eruit.

TIPTip In het voorjaar vinden er verschillende evenementen plaats op de gletsjer. Bezoek de website van Val Senales/Schnalstal voor meer informatie.

Italiaans genieten

De zonnige en sneeuwzekere hellingen van het gletsjergebied Val Senales/Schnalstal in Zuid-Tirol variëren in hoogte van 2.000 tot 3.200 meter. Dat betekent dat je in dit Italiaanse skigebied tot diep in het voorjaar kunt genieten van een welverdiende wintersportvakantie. Vooral echte downhill racers waarderen de uitdagende runs op de gletsjer, zoals de acht kilometer lange Schmugglerabfahrt. Maar ook profs weten Val Senales/Schnalstal te vinden. Op de Grawand en de Leo-Gurschler-piste bereiden internationale skiteams zich voor op de competitie. Professionals in de noordse skidisciplines zoeken de gletsjer op voor de nodige hoogtetraining. Kortom, de Ötztaler Alpen bieden de ideale omstandigheden voor wintersporters van elk niveau.