Wintersport video's

Wintersporters maakt per jaar een kleine honderd wintersport filmpjes. Van live reports - die een beeld geven van de huidige condities - tot skigebied reviews.

Indrukwekkende beelden: grote lawine op Franse toerski-klassieker
op 10 april 2021

Vorige week is er een enorme lawine naar beneden gekomen op de normaalroute van de Dôme des Ecrins, een van de meest beskiede 4000ers in de Franse Alpen.

Live: poeder in de Ardennen
op 08 april 2021

Het zal jullie niet ontgaan zijn: de winter is weer even helemaal terug in Europa. Op veel plekken is het koud en valt er sneeuw.

Live video: 1 meter verse sneeuw in Oostenrijk
op 17 maart 2021

Al ruim een maand was het in de Alpen erg mild en bovendien behoorlijk droog. Hogedrukgebieden domineerden het weerbeeld, waardoor er maar weinig sneeuw van betekenis is gevallen.

Gave beelden: windsurfen in de sneeuw
op 05 maart 2021

Gisteren kwamen de beelden live van het zogenaamde X-project: een combinatie van verschillende sporten hoog in Zwitserland.

Nederlandse topfreeriders komen met eigen video-serie
op 19 februari 2021

Paul de Groot en Loïc Isliker zijn geen onbekende in de Nederlandse freeridewereld. Deze mannen nemen ons vanaf nu mee met hun avonturen in de sneeuw.

Snow Show - Schaatspret in Nederland!
op 13 februari 2021

Net zoals vele wintersporters balen wij natuurlijk ook flink dat we dit seizoen tot dusverre niet naar de Alpen hebben kunnen gaan.

Amerikaans model laat ons nog een week schaatsen, maar wordt het werkelijkheid?
op 10 februari 2021

De spanning is toch weer even terug, want het Amerikaanse GFS-model laat het winterse hogedrukgebied niet zomaar aan de kant schuiven.

Schaatsweer! Temperatuur na het weekend omhoog?
op 08 februari 2021

Meer winter dan dit ga je in Nederland niet snel krijgen! Wat een fantastische dag is het vandaag, want naast de gebruikelijke overlast maken we dingen mee waar een winterliefhebber soms 10 jaar op moet wachten.

Ook de redactie geniet van sneeuwpret in Nederland!
op 07 februari 2021

Met alle weerupdates die Weerman Roel afgelopen week maar bleef maken, werden niet alleen de bezoekers van onze site wat zenuwachtig.

Sneeuwthriller Nederland: langlaufen of schaatsen op straat?
op 05 februari 2021

Morgen, zaterdag gaat het gebeuren. De meest extreme sneeuwsituatie in tenminste 30 jaar staat op het punt van beginnen. Er zijn vanochtend enkele opvallende ontwikkelingen te melden over de sneeuw, maar ook over de ijzel die het openbare leven in Zuid-Nederland weleens stil kan leggen.