Skiles nemen

Iedere wintersporter doet er goed aan skiles te nemen. Voor beginners is het een logische zaak, je wilt de kunst van het skiën natuurlijk zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Maar ook gevorderden doen er goed aan hun techniek om de zoveel tijd op te frissen.

Skiles in Nederland

Gelukkig hoef je niet te wachten tot je echt op wintersport bent voordat je kunt gaan lessen, want de banen in Nederland zijn de perfecte locatie om vóór je vakantie al aan je techniek te werken. Het weer is er altijd goed en de pistes perfect geprepareerd: betere omstandigheden kun je niet wensen!

In Nederland kun je skiën op veel verschillende skibanen. Sterker nog: nergens ter wereld zijn er zoveel skibanen als hier. Daarbij valt er een onderscheid te maken in drie typen indoorbanen: de indoorsneeuwbaan en de indoorrolbaan. Daarnaast heb je de outdoorbanen, ook wel mattenbanen of borstelbanen genoemd. Op elk van deze banen kan je je optimaal voorbereiden op de wintersportvakantie, ongeacht of je beginner of gevorderd bent. Ook om te trainen voor wedstrijden of ‘gewoon’ om plezier te hebben en lekker sportief bezig te zijn, is een bezoek aan een skibaan de moeite waard. Er zijn veel verschillende verenigingen actief bij de accommodaties waar je jouw les(sen) kan boeken.

Skiles in de bergen

Ben je op zoek naar een goede skischool in jouw skigebied? Ga naar onze lijst met skigebieden, selecteer je gebied en je vindt alles wat je moet weten onder het kopje ‘skischool’.

Video: voorbereiding

Bekijk onze voorbereidingsvideo met tips voor de ideale wintersportvoorbereiding: