SneeuwFit

Per jaar gaan er ongeveer 1 miljoen Nederlanders op wintersport. Velen van hen beginnen ongetraind aan de wintersportweek, terwijl er wel het nodige gevraagd wordt van spieren en conditie. Bij skiën, snowboarden en langlaufen gebruik je andere spieren dan bij je dagelijkse bewegingen of bij het hardlopen bijvoorbeeld. SneeuwFit is een trainingsprogramma voor het verbeteren van je spierkracht en uithoudingsvermogen. Je traint juist die spieren waarvan veel wordt gevraagd tijdens de wintersportweek, zodat je straks soepel de berg afgaat en minder kans op blessures hebt.

SNEEUWFIT ONLINE

Wil je je thuis fysiek voorbereiden op de wintersport? Laat je door Humberto Tan en fysiotherapeute Petra Bouthoorn door de SneeuwFit Online trainingen loodsen. Deze trainingen kun je volgen wanneer het jou uitkomt, duren slechts een half uur en bereiden je spieren optimaal voor op de wintersport. Het trainingsprogramma bestaat uit (minimaal) 10 trainingen (5 unieke trainingen) van elk 30 minuten. De trainingen nemen toe in intensiteit. Je doet elke training minstens 2 keer voor je door gaat naar de volgende training. Als een training te zwaar voor je is, herhaal dan eerst nogmaals de voorgaande training. Je begint bij training 1: de basistraining.

SNEEUWFIT BIJ EEN VERENIGING

Lijkt het je leuk om met een vaste groep wintersporters te trainen en je gezamenlijk voor te bereiden? Wil je naast SneeuwFit binnentrainingen, ook buiten aan de slag door bijvoorbeeld te wandelen/hardlopen in combinatie met SneeuwFit-oefeningen? Kijk dan naar het aanbod van onze wintersportverenigingen.

SneeuwFit wordt mede mogelijk gemaakt door:
logo-tirol