Veiligheid

Op deze pagina vind je tips en informatie om jouw wintersport zo veilig mogelijk te laten verlopen. We denken aan je veiligheid voor, tijdens en na je wintersport. Heb je bijvoorbeeld al aan je winterbanden gedacht? Sluit je helm goed aan op je hoofd? En ben je juist verzekerd voor het geval het toch mis gaat?

Skibescherming

Een wintersportvakantie staat bol van actie en sensatie. Maar ook als je het zelf rustig aandoet, kan een ander nog tegen je aan botsen. Goede bescherming is dan ook geen overbodige luxe. Denk hierbij aan polsbeschermers, rugbeschermers, crashpants en een skibril. Op deze materiaalpagina over skibeschermers leggen we je graag meer uit over de diverse soorten beschermingsstukken voor tijdens de wintersport.

Skiblessures

Wintersport is een actieve buitensport maar heeft daarnaast een grote vermaakfactor; het is tenslotte vakantie! Hierdoor wordt niet altijd stil gestaan bij het feit dat  skiën en snowboarden sporten zijn die veel van je lichaam vragen en ook een goede voorbereiding vergen. Ieder jaar gebeuren er helaas weer ongelukken en ontstaan blessures door onvoldoende voorbereiding.

Onderweg

Voordat je heerlijk kunt genieten van goed geprepareerde pistes, après-skifeestjes en avontuurlijke uitjes, is het vaak nog wel een eindje rijden naar de bergen. Het is essentieel dat je jouw auto zo goed mogelijk voorbereid, zodat je veilig, efficiënt en verantwoord op vakantie kan.