Skiblessures

Wintersport is een actieve buitensport maar heeft daarnaast een groot vermaakfactor; het is tenslotte vakantie! Hierdoor wordt niet altijd stil gestaan bij het feit dat zowel skiën als snowboarden sporten zijn die veel van je lichaam vragen en ook een goede voorbereiding vergen.

Ieder jaar gebeuren er helaas weer ongelukken en ontstaan blessures door onvoldoende voorbereiding. Uit recente cijfers blijkt dat één op de zeventien wintersporters geblesseerd raakt. Een knieblessure is bij skiërs verreweg het meest voorkomende letsel. Hierbij is letsel aan de kniebanden als gevolg van een verdraaiing van de knie tijdens een val de meest voorkomende blessure. Daarnaast zijn er de verrekte of gescheurde banden en pezen, botbreuken, hoofdletsel en de bekende skiduim.

Gelukkig is een groot gedeelte van deze blessures op te lossen door het dragen van de juiste bescherming. Daarnaast is je fysieke conditie ook een bepalende factor. Ga daarom goed voorbereid op vakantie. SneeuwFit is een trainingsprogramma voor het verbeteren van je spierkracht en uithoudingsvermogen. Dit kan online (gratis voor leden van de Nederlandse Ski Vereniging) of in groepsverband bij een vereniging.

Gerelateerde blogs

Meer