Wintersport in Nederland

Nederland ís wintersportland. Niet alleen gaan er jaarlijks ongeveer één miljoen Nederlanders op wintersportvakantie, maar ook in Nederland kun je volop genieten van de wintersport. Nederland telt namelijk meer dan 150 wintersportorganisaties verspreid door heel het land. Je hebt indoor en outdoor skibanen waar je les kunt nemen, maar waar ook leuke evenementen of clinics worden gehouden. Daarnaast zijn er in Nederland meer dan 70 verenigingen en teams actief waar je wintersport als sport kunt beoefenen en aan wedstrijd mee kunt doen. Uiteenlopend van skiën, snowboarden, langlaufen, SneeuwFit en nordic walking.

Soorten skibanen

In Nederland kun je wintersporten op veel verschillende skibanen. Nergens in de wereld zijn er zoveel skibanen en wintersportorganisaties als in Nederland. Er zijn twee type indoorbanen: de indoorsneeuwbaan en de indoorrolbaan. Daarnaast heb je de outdoorbanen, ook wel mattenbanen of borstelbanen genoemd. Op elk van deze banen kun je je optimaal voorbereiden op jouw wintersportvakantie.

Wintersport Experience

De Nederlandse Ski Vereniging brengt met de Wintersport Experience kinderen van 8 tot 16 jaar in de gymzaal in aanraking met skiën, snowboarden, skispringen, langlaufen en biatlon. Zonder sneeuw, maar mét simulatoren, ergometers, videoprojecties van helmcamerabeelden en games maken kinderen op een bijzondere en leuke manier kennis met wintersport.