Wintersport in Nederland

Nederland ís wintersportland. Niet alleen gaan er jaarlijks ongeveer één miljoen Nederlanders op wintersportvakantie, maar ook in Nederland kun je volop genieten van de wintersport. Nederland telt namelijk meer dan 150 wintersportorganisaties verspreid door heel het land. Je hebt indoor en outdoor skibanen waar je les kunt nemen, maar waar ook leuke evenementen of clinics worden gehouden. Daarnaast zijn er in Nederland meer dan 70 verenigingen en teams actief waar je wintersport als sport kunt beoefenen en aan wedstrijd mee kunt doen. Uiteenlopend van skiën, snowboarden, langlaufen, SneeuwFit en nordic walking.

Zoek een wintersportorganisatie

Bij het woord wintersport denk je al snel aan de Alpen, maar wist je dat je ook in Nederland prima kunt wintersporten? Door het hele land zijn verschillende wintersportorganisaties te vinden waar je het hele jaar door terecht kunt voor het nodige wintersportplezier. Met onze zoekmachine selecteer je eenvoudig de wintersportfaciliteiten bij jou in de buurt.

Verenigingen & teams

In Nederland zijn er meer dan 70 verenigingen en teams actief waar je kunt voorbereiden op de wintersportvakantie, je wintersport als sport kunt beoefenen en aan wedstrijden mee kunt doen.