Verenigingen en teams

In Nederland zijn er meer dan 70 verenigingen en teams actief waar je kunt voorbereiden op de wintersportvakantie, je wintersport als sport kunt beoefenen en aan wedstrijden mee kunt doen.

Recreatie en voorbereiding

Jouw techniek bijspijkeren, fit worden om optimaal te genieten van de wintersportvakantie of gewoonweg het hele jaar door actief zijn samen met andere wintersporters. Het zijn allemaal redenen om te gaan sporten bij een van de vele verenigingen en teams in Nederland. We kennen een diversiteit aan clubs voor de recreatieve en fanatieke wintersporter.

Naast het skiën en snowboarden bieden een groot aantal verenigingen SneeuwFit aan. Dit is een voorbereidingsprogramma op de wintersport en kan bijna het gehele jaar worden beoefend, zowel binnen in de sporthal als buiten in de natuur. Maar ook langlaufen of rolskiën kun je in Nederland. Enkele verenigingen hebben een mattenbaan waarop je een langlaufparcours kunt afleggen en het langlaufen kan aanleren of je techniek kunt bijschaven.

Daarnaast heb je nog vele andere sporten die wel ergens in Nederland aangeboden worden, denk aan biatlon, telemark, skispringen, moguls skiën, skiken, synchroon skiën of wintersporten voor mensen met een beperking.

Wedstrijden

Wil je in Nederland wedstrijden skiën of snowboarden, dan kan dat bij verschillende clubs en teams. De Nederlandse Ski Vereniging organiseert samen met diverse verenigingen en teams van oktober t/m mei wekelijks ski- en snowboardwedstrijden waarbij vele sporters actief zijn. Deelnemers variëren van beginnende, jeugdige sports, tot ervaren atleten die trainen om nationaal en internationaal de top te halen. Deze wedstrijden vinden plaats op de outdoorbanen en de sneeuwbanen in Nederland. Daarnaast worden er Nederlands Kampioenschappen in de Alpen georganiseerd. Na veel training en wedstrijdervaring kunnen sporters vervolgens de stap maken en deelnemen aan internationale wedstrijden.