Wintersport experience

De Nederlandse Ski Vereniging brengt met de Wintersport Experience kinderen van 6 tot 16 jaar in de gymzaal in aanraking met skiën, snowboarden, skispringen, langlaufen, curling en biatlon. Zonder sneeuw, maar mét simulatoren, ergometers, videoprojecties van helmcamerabeelden en games maken kinderen op een bijzondere en leuke manier kennis met wintersport. Naast de lessen op scholen, kan de Wintersport Experience ook ingezet worden door gemeenten, sportserviceorganisaties, sportwinkels en andere organisaties op open dagen, evenementen en andere gelegenheden.

Alles vindt plaats onder professionele begeleiding van een team, bestaande uit (top)sporters en sportleraren. Na de Wintersport Experience worden de kinderen uitgenodigd voor een kennismakingsaanbod bij één van de lokale wintersportaanbieders (vereniging of accommodatie) in de regio. Op deze manier kunnen enthousiast geworden kinderen gebruik maken van een aantrekkelijk aanbod om bij de wintersportvereniging of -accommodatie te blijven wintersporten.

Bekijk hieronder het introductiefilmpje van de Wintersport Experience.

De Wintersport Experience richt zich op kinderen/jongeren in de leeftijd van 8 tot 16 jaar. In conditioneel en motorisch opzicht biedt de Wintersport Experience een uitdagende gymles voor deze leeftijdsgroep en ook het vervolgaanbod bij de verenigingen en banen is erg geschikt voor hen. De Wintersport Experience is één van de projecten waarmee de Nederlandse Ski Vereniging meer aandacht wil schenken aan wintersporten in Nederland.

Kinderen met beperking
Voor kinderen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is het soms een te hoge drempel om te gaan wintersporten. Door middel van de “aangepaste” Wintersport Experience krijgen zij de gelegenheid om kennis te maken met het wintersportaanbod bij hen in de buurt en om vervolgens structureel aan de wintersport verbonden te blijven. Het aanbod in de gymzaal wordt afgestemd op de mogelijkheden van doelgroep. Dit programma wordt samen met o.a. revalidatiecentra en scholen uit het speciaal onderwijs georganiseerd.

Bekijk hieronder een leuk filmpje van de “aangepaste” Wintersport Experience.

De Wintersport Experience is een initiatief van de Nederlandse Ski Vereniging. In samenwerking met lokale partners, zoals scholen, revalidatiecentra, gemeenten, verenigingen en skibanen, kan de Wintersport Experience worden georganiseerd. Heeft u interesse of wilt u meer informatie, neem dan contact op met het sportsecretariaat:
e-mail: sportsecretariaat@nederlandseskivereining.nl of bellen naar 070-3101144.

Directeur basisschool:
“De groepen 7 en 8 van ’t Eenspan uit Emmen hebben meegedaan aan de Wintersport Experience. Zij hebben volop genoten van het programma en kwamen in aanraking met takken van sport waar ze anders nooit de gelegenheid toe hebben gehad. En dat de oefeningen tijdens de introductie virtueel zijn met moderne computertechnieken spreekt de leerlingen erg aan. Op deze wijze worden de leerlingen enthousiast gemaakt voor meerdere vormen van wintersport. Dus kan ik wel zeggen dat het een geweldig doordacht programma is.”

Leerkracht basisschool:
“De Wintersport Experience was fantastisch! Leerlingen waren stuk voor stuk enthousiast en zijn gemotiveerd om de technieken goed te doen. Leuk dat ook de voor hen onbekende sporten zoals biatlon en skispringen aan bod kwamen.”

Nederlandse Ski Vereniging:
“Veel kinderen kennen de wintersporten alleen maar van televisie of van het weekje vakantie. Met langlaufen, skispringen en biatlon komen ze vaak helemaal niet in aanraking. Dit ondanks de vele mogelijkheden voor les en lidmaatschap bij maar liefst 135 verenigingen, teams en skibanen in Nederland. Met dit project willen we daar verandering in brengen.”

Moeder van deelnemer Wintersport Experience:
‘Ik vind de Wintersport Experience een fantastisch initiatief om zo kinderen op een vernieuwde manier kennis te laten maken met wintersport. Het is hartstikke leuk om op deze manier kennis te maken met wintersport, het is toch een sport waarmee niet veel kinderen in aanraking komen. Mijn zoon en dochter staan al voor de derde keer in de rij dus ik geloof dat ze het wel naar hun zin hebben!’

De Nederlandse Ski Vereniging wil ieder kind kennis laten maken met de wintersport. Deze lessenserie is ontwikkeld om docenten of buurtsportcoaches in het bewegingsonderwijs en de buitenschoolse opvang hierin op weg te helpen. De wintersportlessen zijn eenvoudig aan te bieden met de (vaak) aanwezige sportmaterialen op scholen of in gymzalen. Verschillende wintersportdisciplines, zoals skiën en snowboarden, hebben als basis gediend voor de activiteiten in de lessen.

Download het Wintersport@school wintersportlesboek.

Wil je het boek thuis ontvangen? Vraag hem dan direct aan via sport@nederlandseskiverenging.nl.