Blog

Vorstelijk genieten in Liechtenstein

Vorstelijk genieten in Liechtenstein
5 april 2017 m.boerlage

Ingeklemd tussen Zwitserland en Oostenrijk, op dertig minuten rijden van het Bodenmeer, verrast Liechtenstein niet alleen met een rijke historie, maar ook met prachtige natuur én uitgebreide outdoormogelijkheden. Met zo’n honderdzestig vierkante kilometer en 37.000 inwoners is het Alpenland een van de kleinste staten van Europa. Het middeleeuwse Slot Vaduz torent hoog boven de hoofdstad van het vorstendom uit en vormt een markant landmark.

Panoramaroute door de monarchie

TIPTip Wandel de 48 kilometer lange Liechtenstein Panorama en doorkruis het kleine land in slechts vier dagen. 

Als veelzijdig natuurgebied en wandelparadijs trakteert Liechtenstein haar bezoekers op vorstelijke momenten. In de tot 2.600 meter hoge bergen vind je meer dan vierhonderd kilometer aan wandelpaden en een aantal gezellige almen en berghutten. Met een beetje geluk kun je steenarenden, marmotten, gemzen of wilde geiten in de ongerepte natuur tegenkomen. Tot de favoriete wandelingen in de regio behoren de beroemde ‘Fürstensteig’ en de bloemrijke ‘Prinses Gina Trail’. Het is ook mogelijk al wandelend de kleine monarchie in drie tot vier dagen te doorkruisen. Dit kan via de klassieke 48 kilometer lange Liechtenstein Panorama, aangeduid als ‘Route 66’.

Liechtenstein per fiets

TIPTip Verken het vorstendom Liechtenstein per e-bike. 

Tien goed gemarkeerde mountainbikeroutes ontsluiten het vorstendom. Dankzij de landschappelijke diversiteit van Liechtenstein, vind je er routes voor fietsers van elk niveau. Ontspannen fietsen kan op het negentig kilometer lange net van fietspaden door de vele wijngaarden, dorpen en natuurgebieden. Voor wie iets minder hard wil trappen, zijn er e-bikes te huur bij het Liechtenstein Center in de hoofdstad Vaduz.

FOTO’S: Liechtenstein Marketing