Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

Van recordsneeuwval naar grote föhnschade
op 22 januari 2021

Na plaatselijk recordhoeveelheden sneeuw heeft de föhn zijn naam als “Schneefresser” de afgelopen dagen waargemaakt. Binnen twee dagen tijd verdween er in Zwitserland en het westen van Oostenrijk 20 tot 50 centimeter sneeuw, maar lang duurt dit niet.

Vijf vragen over duurzaamheid aan skimerk Elan
gesponsord
op 21 januari 2021

Het populaire skimerk Elan viert dit jaar z’n 75e verjaardag. Al deze jaren maakt Elan de ski’s met de hand in de Alpen, maar hoe duurzaam gaat dit eraan toe?

Kitzbühel 2021: nu gaat het (helaas) enkel om de sport
op 21 januari 2021

We zijn het bij ons ondertussen al gewend. Hoewel, went het ooit? De holle geluiden van een leeg voetbalstadion op tv, het online streamen van een concert, … Ook het bekende ‘Hahnenkamm-Rennen’ in Kitzbühel zal zonder publiek plaatsvinden.

Update: Het is officieel: Franse skigebieden blijven gesloten in februari
op 20 januari 2021

Woensdag 20 januari: Het is officieel: De liften in de Franse skigebieden gaan niet open op 1 februari, en de kans dat de liften eind februari kunnen open is ook nihil.

Alpen winteren nog even door, bij ons is het voorlopig over
op 17 januari 2021

Tegen beter weten in stond ik vanmorgen om 7.00 uur naast mijn bed om nog wat sneeuwbeelden te schieten, maar de regen kletterde al tegen de ramen.

Live: dorpen van buitenwereld afgesloten door zware sneeuwval (update)
op 15 januari 2021

Er is een zware nordstau aan de gang in grote delen van de Alpen. Bijna heel Zwitserland, Vorarlberg en het westen van Tirol zijn bedolven onder de sneeuw.

Poolwervel houdt gemoederen winterliefhebbers bezig
op 12 januari 2021

De laatste weken is de poolwervel regelmatig onderwerp van gesprek. Eerst vooral in ‘het wereldje’ van weerliefhebbers, maar de afgelopen dagen hebben de media het ook opgepikt.

Dinsdag 26 januari: materiaalonderhoud met Richard Molenaar
op 11 januari 2021

Dinsdag 26 januari om 19:30 staat er een nieuwe inspiratiesessie voor leden van Club Wintersporters op het programma. Let op, dit is later dan voorheen aangekondigd.

Winterse spanning in Europa
op 10 januari 2021

Na de overvloedige sneeuwval in de Zuid-Alpen is deze week de noordkant van de Alpen aan de beurt. Mogelijk grote hoeveelheden sneeuw gaan hier vallen tussen dinsdag en vrijdag, al is het voor details nog te vroeg.

Skiën tijdens de lockdown in Oostenrijk
op 08 januari 2021

Zoals iedereen inmiddels heeft meegekregen zitten we hier in Oostenrijk in de derde harde lockdown. Terwijl restaurants, hotels en winkels allemaal gesloten zijn, is skiën voor de locals nog steeds mogelijk.

Uitgelicht: de gletsjer van La Plagne (deel I)
op 07 januari 2021

Een gletsjer; het pronkstuk van elk skigebied dat er eentje heeft. Ze staan garant voor de beste sneeuwkwaliteit en magnifieke uitzichten.

Live: hele diepe poeder op Frans Italiaanse grens
op 05 januari 2021

Het is weer zover. Een retour d’est heeft heel veel sneeuw gebracht op de Frans Italiaanse grens. De sneeuw kwam daar op zondag en maandag met bakken uit de lucht.

Weer een dump voor het zuiden, winter maakt bij ons nog geen vuist
op 03 januari 2021

In het zuiden kan het niet op deze winter. Opnieuw heeft het zwaar gesneeuwd in grote delen van Italië, het zuiden van Oostenrijk en de zuidelijke Franse Alpen.

Coronavrije wintersport avonturen - Wintersport Podcast 39
op 03 januari 2021

Een nieuw jaar, een nieuwe wintersport podcast! Arjen heeft Edo naast zich zitten om de laatste editie van het Wintersport Magazine door te nemen waarmee ontzettend veel onderwerpen aan bod komen.

Dinsdag 5 januari: Wintersport Weerclinic - deel 2
op 02 januari 2021

Dinsdag 5 januari staat het tweede deel van de Wintersport Weerclinic op het programma. Via een stream kun je als lid van Club Wintersporters deze inspiratiesessie weer bijwonen.

Live: droompoeder op de toerski's
op 02 januari 2021

De skiliften zijn in Frankrijk nog steeds gesloten, en zoals het er nu naar uitziet blijven deze nog wel minimaal een paar weken gesloten.