Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

Live: sneeuw op de bergtoppen!
op 04 augustus 2020

Het was warm in de Alpen en het wordt ook weer warm in de Alpen. Maar tussen deze periodes in is het op maandag flink afgekoeld met een mooi pak sneeuw op de hogere bergtoppen.

De website is vernieuwd
op 27 juli 2020

Je kijkt naar de vernieuwde website van wintersport.nl. Op het eerste oog is er niet zoveel veranderd aan de site, maar aan de achterkant heeft er een mega-update plaatsgevonden.

Zomerskiën in Oostenrijk tijdens corona
op 22 juli 2020

Het zomertoerisme komt weer op gang in de Alpen. Net als in Frankrijk zijn er deze zomer in Oostenrijk wel een aantal coronamaatregelen van kracht.

Zomervakantie-idee: citytrip Salzburg
gesponsord
op 20 juli 2020

Het centrum van Salzburg staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO, en dat is niet voor niets! Deze mooie, historische en compacte stad is een bezoek meer dan waard.

Nieuwe skiliften in Frankrijk (2020-2021)
op 17 juli 2020

Net als de andere Alpenlanden presenteert natuurlijk ook Frankrijk weer een aantal nieuwe skiliften voor het seizoen 2020-2021.

Hier kun je gratis annuleren voor de wintersport
op 14 juli 2020

Gratis annuleren bij een wintersportvakantie is geen vanzelfsprekendheid. Maar het coronavirus hangt als een donkere wolk boven de reiswereld, en reisorganisaties staan onder grote druk om hun reisvoorwaarden te versoepelen.

In een Frans skigebied ten tijde van corona
op 13 juli 2020

Het afgelopen skiseizoen eindigde nogal abrupt door de gehele coronacrisis. Afgelopen vrijdag maakte ik pas weer voor het eerst gebruikt van de liften van een skigebied.

Verfrissing in het Salzburgerland
gesponsord
op 13 juli 2020

Ben je na een lange wandel- of fietsdag in de bergen toe aan wat verfrissing, of ben je gewoon een echte waterrat? Dan zit je in het Salzburgerland helemaal goed.

Nieuwe skiliften in Italië (2020-2021)
op 10 juli 2020

Het volgende land in de serie blogs over nieuwe skiliften is Italië. Anders dan andere jaren is het deze zomer door de coronacrisis een stuk minder vanzelfsprekend dat er nieuwe liften gebouwd worden.

Beleef de zomer in het Salzburgerland
gesponsord
op 06 juli 2020

Adem diep in en geniet van de heerlijke geuren van de natuur. Kijk om je heen en zie de prachtige bergwereld. De dalen, de bossen, de bergen.

Enquête: deze zomer blijven we thuis, hoop voor de wintersport
op 05 juli 2020

In het grootste deel van Europa zijn de corona-maatregelen versoepeld. De grenzen zijn weer open en we mogen weer op vakantie.

Een kijkje bij de heropening van SnowWorld Zoetermeer
op 02 juli 2020

Op 1 juli werden de coronamaatregelen verder versoepeld en mochten ook de sneeuwbanen weer open. Dat betekent dat we na maanden weer kunnen skiën en snowboarden op echte sneeuw!

Nieuwe skiliften in Oostenrijk (2020-2021)
op 01 juli 2020

Zoals elk jaar houd ik jullie ook dit jaar op de hoogte van alle nieuwe skiliften in de Alpen. Anders dan andere jaren is de bouw van nieuwe liften deze zomer een stuk minder vanzelfsprekend, vanwege de coronacrisis.

Wintersport in Nederland weer mogelijk
op 27 juni 2020

Het heeft even geduurd, maar we mogen dan toch echt weer gaan wintersporten in Nederland! Per 1 juli is zowel binnen- als buitensport weer toegestaan, dus ook het skiën en snowboarden in de skihal, op de rolbaan en de outdoorbaan.

SnowWorld opent weer vanaf 1 juli
op 25 juni 2020

Update 25 juni: SnowWorld geeft aan definitief weer te openen vanaf woensdag 1 juli. Wel moeten de volgende regels in acht worden genomen: Gasten dienen online een ticket te kopen en een tijdsslot te reserveren; Houd overal 1,5 meter afstand van andere bezoekers en/of personeel; Gasten moeten omgekleed naar de locatie komen, kleedkamers zijn gesloten; Het dragen van handschoenen op de piste is verplicht; Volg de aanwijzingen en markeringen om de 1,5 meter afstand te waarborgen; Voor alle regels en informatie kun je terecht op de website van SnowWorld.

Liveblog coronavirus wintersport: hoogste percentage antilichamen coronavirus in Ischgl
op 25 juni 2020

^Dit liveblog is gesloten. Voor het nieuwe winterseizoen houden we een nieuw liveblog bij: Op wintersport met corona in 2020-2021 Volg het laatste nieuws over het coronavirus en de wintersport in het seizoen 2019-2020.

  • ...