Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

Dwars door Wallis: Roadtrip langs vier Zwitserse wintersportgebieden - Région Dents du Midi (3/4)
op 30 november 2020

Samen met Kristy doorkruis ik het Zwitserse Wallis. Een trip bezaaid met hoogtepunten langs vier opmerkelijke skibestemmingen, ieder week licht ik er er één uit.

Winter slaat deze week toe!
op 29 november 2020

Het zat er al een tijdje aan te te komen, maar er staat nu echt een forse Alpendump op de kaart. De zuidkant van de Alpen, en dan vooral Italië, kan zich voorzichtig gaan opmaken voor tientallen centimeters en misschien wel meer dan 1 meter sneeuw!

Snow Show S3E8: Interlaken
op 29 november 2020

Dit is even een ander soort Snow Show. Normaal gesproken verkennen we skigebieden, maar dit keer verkennen we een stad! Interlaken ligt aan de voet van de Jungfrau Region en kent geen eigen skigebied, maar je bent wel snel in een aantal grote skigebieden.

Sportiek Black Friday Superdeal: tot €350,- korting
gesponsord
op 27 november 2020

Reisorganisatie Sportiek heeft vanaf morgen (27 november) een verlengde Black Friday-actie. 10 dagen lang profiteer je van stapelkortingen tot 350 euro op alle skivakanties naar Frankrijk.

Het sneeuwrijke Kleinwalsertal - Wintersport Resort Podcast
op 26 november 2020

In deze wintersport resort podcast nemen Arjen en Rene je mee naar een bestemming die sowieso al ontzettend gemakkelijk bereikbaar is, namelijk het Oosterijkse én Duitse skigebied van Kleinwalsertal.

Franse skisector blijft voorzichtig hoopvol
op 26 november 2020

Het statement van president Macron - “Het lijkt me onmogelijk om een opening met kerst te overwegen”- hakte er zwaar in bij iedereen die de wintersportsector in Frankrijk een warm hart toedraagt.

Geleidelijk kouder, volgende week sneeuw in het zuiden?
op 26 november 2020

De bakens worden deze week langzaam verzet, daar hintte ik zondag al op. Hoewel er aan de grond weinig van te merken is - het blijft rustig en vrij zonnig - veranderen de weerkaarten wel degelijk.

Zon, zee, palmbomen en ... wintersport: welkom in Skyprus!
op 26 november 2020

Toegegeven, de woordspeling is een beetje flauw. Maar het is wel waarheid, er wordt geskied op Cyprus. We hebben de gewoonte om op zomervakantie een leuke combinatie te maken van ontspanning (lees: zon - zee - strand) en ontdekking.

Gletsjerskiën in Zermatt
op 25 november 2020

In een normaal wintersportseizoen kiezen wintersporters die niet kunnen wachten tot de reguliere bergen wit kleuren, voor een gletsjerskigebied.

Heliskiën in Lech, de beste skidag van mijn leven
op 24 november 2020

Een paar jaar geleden kreeg ik de unieke kans om één van dé bucketlistitems voor veel wintersporters te gaan beleven: ik kon (voor relatief weinig geld) een heliskitrip gaan maken.

Dwars door Wallis: Roadtrip langs vier Zwitserse wintersportgebieden - Nendaz/Veysonnaz (2/4)
op 23 november 2020

Samen met Kristy doorkruis ik het Zwitserse Wallis. Een trip bezaaid met hoogtepunten langs vier opmerkelijke skibestemmingen, ieder week licht ik er er één uit.

Weerkaarten opnieuw geschud
op 22 november 2020

De skigebieden hebben maximaal geprofiteerd van de koudere lucht die vrijdag is ingestroomd. Hier wat foto’s uit Sankt Anton en Hochkönig van gisteravond waar de sneeuwkanonnen volop stonden te blazen.

Snow Show S3E7: Aletsch Arena
op 22 november 2020

De Aletsch Arena in het Zwitserse Wallis is de bestemming van aflevering zeven van de Snow Show van dit seizoen. De autovrije dorpen Bettmeralp, Riederalp en Fiescheralp behoren volgens sommigen tot de meest charmante dorpen van de Alpen!

Uitbater Frans feestcafé: 'Investeren om te overleven'
op 22 november 2020

Om tegemoet te komen aan de coronamaatregelen van de overheid moet de horeca zichzelf heruitvinden, zo ook in de Alpen. Voor etablissementen naast de piste is dit een grote logistieke uitdaging, voor après-ski cafés walsen de maatregelen zelfs als een lawine over hun businessmodel.

Tweede inspiratiesessie: kies het juiste skigebied!
op 21 november 2020

Aanstaande dinsdag is de tweede inspiratiesessie voor de leden van Club Wintersporters. Via een livestream kunnen leden van ons nieuwe platform de sessie ‘Kies het juiste skigebied’ bijwonen.

Winters zachter, maar hogerop nog geen probleem
op 20 november 2020

De winters in de Alpenlanden zijn als gevolg van klimaatverandering warmer geworden en de sneeuwbedekking in laaggelegen gebieden gaat achteruit, zo blijkt uit een gezamenlijk onderzoek van de Duitse, Zwitserse en Oostenrijkse weerdiensten.