Weblog

Enquete: vol vertrouwen richting winter 2021-2022
op 06 mei 2021

Het is geen nieuws dat we een, op alle fronten, absurd wintersportseizoen hebben gehad. Beter gezegd, eigenlijk was er geen wintersportseizoen.

Dagje SnowWorld in coronatijd
op 16 april 2021

Gisteren was ik in SnowWorld Landgraaf en wel bij een hele bijzondere gelegenheid. Het was namelijk de eerste dag dit jaar dat SnowWorld geopend was.

Pistekaartmaker gezocht voor SnowWorld
op 31 maart 2021

Ben je handig in illustraties en gefascineerd door pistekaarten? Dan is deze oproep voor jou misschien interessant! SnowWorld is op zoek naar illustratoren die nieuwe plattegronden kunnen maken van hun vijf Nederlandse skilocaties.

Bibian Mentel-Spee overleden
op 29 maart 2021

Met grote verslagenheid heeft de Nederlandse Ski Vereniging kennis genomen van het overlijden van oud-selectielid, Olympisch kampioene en erelid.

Enquête: wintersport- en vakantieplannen na corona (<5 minuten)
op 18 maart 2021

Wintersportseizoen 2020-2021 is vanwege corona compleet in het water gevallen. Gesloten liften en reisbeperkingen zorgden ervoor dat we feitelijk geen wintersportseizoen hebben gehad.

Live video: 1 meter verse sneeuw in Oostenrijk
op 17 maart 2021

Al ruim een maand was het in de Alpen erg mild en bovendien behoorlijk droog. Hogedrukgebieden domineerden het weerbeeld, waardoor er maar weinig sneeuw van betekenis is gevallen.

Onvervalste winterinval voor de Alpen
op 14 maart 2021

Terwijl het gisteren lenteachtig was, dendert de kou op dit moment de Alpen binnen. Dit gaat gepaard met sneeuwval en deze hele week sneeuwt het van tijd tot tijd.

Het was fijn, bedankt, tot volgend seizoen!
op 08 maart 2021

Het is alweer 5 maanden geleden dat de oproep verscheen. Hoewel het niet het seizoen is geworden dat we toen hoopten te beleven, kijken we toch tevreden terug op ons eerste seizoen als blogger.

Gratis annuleren voor wintersport 2021-2022
op 05 maart 2021

Eerder meldden we dat het reisaanbod voor de winter 2021-2022 al online is gezet. Vandaag duiken we in de reisvoorwaarden, want heeft het wel zin om in coronatijd te boeken?

Een gemist winterseizoen in de Ardennen
op 28 februari 2021

Toen Vlaanderen en Nederland begin februari helemaal wit kleurden, bevond ik me bij de skipiste van Val de Wanne voor een gesprek met eigenaar Henk Bleijenberg.

Warmterecords in de voorjaarsvakantie
op 26 februari 2021

De naam ‘voorjaarsvakantie’ is altijd al een beetje raar gekozen, maar dit jaar had hij zijn naam eer aan gedaan. Sterker nog, als we deze week op wintersport waren gegaan had het woordje ‘zomer’ niet misstaan.

SnowWorld ziet belangstelling toenemen ondanks lockdown
op 25 februari 2021

De wintersport heeft flink te lijden onder de lockdown, dat geldt ook voor SnowWorld, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel.

Ongemakkelijk skiën in spookskigebieden
op 24 februari 2021

Het is carnavalszaterdag. Na een lange rit door het Ötztal rijdt de bus Sölden binnen. Een handjevol lokale jeugd zit samen met mij in de bus, op weg naar de een-na-laatste dag van het winterseizoen voor een van de populairste skigebieden van Oostenrijk.

België op plek 10 van WK alpineskiën
op 23 februari 2021

Toegegeven, moest het over voetbal gaan, dan zou deze titel net zoals het eindresultaat op het WK 2018 héél teleurstellend zijn.

Voorjaarsvakantie: normaal waren we weg
op 22 februari 2021

“Normaal waren we weg en hadden we in de sneeuw gezeten”, is een gedachte die vaak in me opkomt de laatste dagen. Het is voorjaarsvakantie, het jaarlijkse wintersportmoment met de familie en de laatste jaren waren we in Hochkönig in Ski amadé.

Snow Show - Schaatspret in Nederland!
op 13 februari 2021

Net zoals vele wintersporters balen wij natuurlijk ook flink dat we dit seizoen tot dusverre niet naar de Alpen hebben kunnen gaan.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.