Weblog

Een gemist winterseizoen in de Ardennen
op 28 februari 2021

Toen Vlaanderen en Nederland begin februari helemaal wit kleurden, bevond ik me bij de skipiste van Val de Wanne voor een gesprek met eigenaar Henk Bleijenberg.

Warmterecords in de voorjaarsvakantie
op 26 februari 2021

De naam ‘voorjaarsvakantie’ is altijd al een beetje raar gekozen, maar dit jaar had hij zijn naam eer aan gedaan. Sterker nog, als we deze week op wintersport waren gegaan had het woordje ‘zomer’ niet misstaan.

SnowWorld ziet belangstelling toenemen ondanks lockdown
op 25 februari 2021

De wintersport heeft flink te lijden onder de lockdown, dat geldt ook voor SnowWorld, maar er gloort licht aan het einde van de tunnel.

Ongemakkelijk skiën in spookskigebieden
op 24 februari 2021

Het is carnavalszaterdag. Na een lange rit door het Ötztal rijdt de bus Sölden binnen. Een handjevol lokale jeugd zit samen met mij in de bus, op weg naar de een-na-laatste dag van het winterseizoen voor een van de populairste skigebieden van Oostenrijk.

België op plek 10 van WK alpineskiën
op 23 februari 2021

Toegegeven, moest het over voetbal gaan, dan zou deze titel net zoals het eindresultaat op het WK 2018 héél teleurstellend zijn.

Voorjaarsvakantie: normaal waren we weg
op 22 februari 2021

“Normaal waren we weg en hadden we in de sneeuw gezeten”, is een gedachte die vaak in me opkomt de laatste dagen. Het is voorjaarsvakantie, het jaarlijkse wintersportmoment met de familie en de laatste jaren waren we in Hochkönig in Ski amadé.

Snow Show - Schaatspret in Nederland!
op 13 februari 2021

Net zoals vele wintersporters balen wij natuurlijk ook flink dat we dit seizoen tot dusverre niet naar de Alpen hebben kunnen gaan.

Drukke vakantieweken in het wintersportseizoen 2021-2022
op 11 februari 2021

We hopen, en gaan er allemaal vanuit, dat corona volgend jaar geen streep meer zet door onze vakantieplannen. Iets eerder dan andere jaren presenteren we daarom nu al de drukke vakantieweken op basis van de Europese schoolvakanties in 2021-2022.

Amerikaans model laat ons nog een week schaatsen, maar wordt het werkelijkheid?
op 10 februari 2021

De spanning is toch weer even terug, want het Amerikaanse GFS-model laat het winterse hogedrukgebied niet zomaar aan de kant schuiven.

Wat is dat toch met dat schaatsen in Nederland?
op 10 februari 2021

Op het forum merkte ik het al: schaatsminnend Nederland wordt warm van de huidige vrieskou. Als grensbewoner weet ik dat onze Noorderburen gek zijn van schaatsen en natuurlijk heb ik al gehoord van de Elfstedentocht.

Schaatsweer! Temperatuur na het weekend omhoog?
op 08 februari 2021

Meer winter dan dit ga je in Nederland niet snel krijgen! Wat een fantastische dag is het vandaag, want naast de gebruikelijke overlast maken we dingen mee waar een winterliefhebber soms 10 jaar op moet wachten.

Ook de redactie geniet van sneeuwpret in Nederland!
op 07 februari 2021

Met alle weerupdates die Weerman Roel afgelopen week maar bleef maken, werden niet alleen de bezoekers van onze site wat zenuwachtig.

Laatste update: sneeuwverwachting Nederland
op 06 februari 2021

Er staat ons een weekje klassiek winterweer te wachten in Nederland en delen van België. Dit dankzij een scenario dat voor de sneeuw- en schaatsliefhebber bijna niet beter had gekund.

Sneeuwthriller Nederland: langlaufen of schaatsen op straat?
op 05 februari 2021

Morgen, zaterdag gaat het gebeuren. De meest extreme sneeuwsituatie in tenminste 30 jaar staat op het punt van beginnen. Er zijn vanochtend enkele opvallende ontwikkelingen te melden over de sneeuw, maar ook over de ijzel die het openbare leven in Zuid-Nederland weleens stil kan leggen.

Invallende vorst: sneeuw in Nederland steeds zuidelijker?
op 04 februari 2021

Goed nieuws deze ochtend. De kou komt eraan en ik heb geen twijfel meer dat de winter dit weekend Nederland binnenvalt! De onzekerheid zit nu in de sneeuwval, want waar de weermodellen de laatste dagen de nadruk op Noord-Nederland legden lijkt het zwaartepunt te verschuiven naar Midden-Nederland.

Oef, gelukkig geen wintersport dit seizoen!
op 04 februari 2021

Met een brede glimlach volgde ik het topic ‘Wat mis je nu niet?’. Toen ik er voor mezelf wat verder over nadacht werd dit topic uiteindelijk de inspiratie voor dit stuk.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.