Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

De coronamaatregelen in alle Alpenlanden op een rij
op 28 september 2020

Elk Alpenland hanteert net wat andere coronamaatregelen. Om alles zo duidelijk mogelijk te maken hebben we in dit blog alle nationale coronamaatregelen gebundeld die gelden in de verschillende Alpenlanden.

Ski amadé: het grootste skiparadijs van Oostenrijk
gesponsord
op 28 september 2020

Ski amadé bestaat uit Salzburger Sportwelt, Schladming-Dachstein, Gastein, Hochkönig en het Großarltal. Hiermee is het Oostenrijks grootste skiparadijs.

Nazomer maar het lijkt wel winter!
op 28 september 2020

Het mag dan pas eind september zijn. In de Alpen heeft het gesneeuwd alsof het mid-winter is. Bij mij in de buurt misschien niet genoeg om te kunnen skiën.

Culinaire Königstours - Vijf skitochten met overheerlijke huttenbeleving
gesponsord
op 25 september 2020

Rondom de top van de Hochkönig, tussen Mühlbach en Maria Alm, ligt het op één na grootste aaneengesloten skigebied van het SalzburgerLand.

Live: sneeuw in september
op 27 september 2020

Zoals Roel heeft voorspeld is het hard begonnen met sneeuwen en de sneeuwgrens is op vrijdagochtend al flink gezakt. Veel skidorpen worden wit, en de sneeuwval zal zich uitbreiden over een groot deel van de Alpen.

Onbezorgd op vakantie in Landal resort Maria-Alm
gesponsord
op 24 september 2020

Waarom ga je op wintersport? Uiteraard vanwege de sneeuw en de mooie pistes, maar natuurlijk ook om even helemaal weg te zijn zonder zorgen.

Koninklijke wintersportvakantie in Hochkönig
gesponsord
op 23 september 2020

Rondom de top van de Hochkönig, tussen Mühlbach en Maria Alm, ligt het op één na grootste aaneengesloten skigebied van het SalzburgerLand.

Op grote schaal meer dan 1 meter sneeuw
op 23 september 2020

Alle seinen staan op groen voor een gigantische herfstdump aankomend weekend. Al dagen zit ik naar de weerkaarten te kijken, en keer op keer komen ze met verbazingwekkende hoeveelheden sneeuw.

Enquête: coronamaatregelen sluiten nog niet aan bij wensen wintersporters
op 22 september 2020

Meer dan 2200 wintersporters hebben onze vragenlijst over hun wintersportplannen naar aanleiding van de mogelijke coronamaatregelen ingevuld.

Zell am See-Kaprun: tussen gletsjer, een meer en hoge pieken
gesponsord
op 21 september 2020

In het hart van de Alpen verzekerd de gevarieerde wintersportbestemming Zell am See-Kaprun je van een fantastisch uitzicht en een unieke wintersportervaring.

Eerste winterinval tot in de dalen mogelijk
op 21 september 2020

We hebben intussen allemaal gehoord dat er een einde komt aan het nazomerweer. In Nederland, maar ook zeker in de Alpen. Daar daalt de temperatuur komend weekend naar een dusdanig niveau dat de sneeuwruimers in actie moeten komen.

Terugblik: een seizoen in Oostenrijk in 30 foto's
op 18 september 2020

In dit blog neem ik jullie mee terug naar mijn eerste volledige winterseizoen in de Alpen, ik zat vorig seizoen namelijk de hele winter in Innsbruck.

Afwisselende wintersport rondom Innsbruck
gesponsord
op 17 september 2020

Innsbruck is komende winter misschien wel de ideale vakantieregio. Weg van de grootschalige, met elkaar verbonden skigebieden wachten kleinschalige en charmante skigebieden.

Dit jaar begint wintersport in Nederland
op 16 september 2020

Corona heeft nogal wat impact gehad op de wintersportwereld. Afgelopen seizoen gingen de hele Alpen van de ene op de andere dag op slot en ook in Nederland moesten vele locaties noodgedwongen hun deuren sluiten.

Perfecte ventilatie met Julbo skibrillen
gesponsord
op 16 september 2020

Het Franse helmen en skibrillenmerk Julbo staat bekend als innovatief kwaliteitsmerk. Ook dit jaar maakt deze skibrillenfabrikant dit weer waar.

Duurzaam genieten in het Salzburgerland
gesponsord
op 16 september 2020

Er komt steeds meer aandacht voor pure, lokale producten. In het Salzburgerland is dat geen modeverschijnsel maar simpelweg de manier van leven.