Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Weblog

Koninklijke wintersportvakantie in Hochkönig
gesponsord
op 23 september 2020

Rondom de top van de Hochkönig, tussen Mühlbach en Maria Alm, ligt het op één na grootste aaneengesloten skigebied van het SalzburgerLand.

Op grote schaal meer dan 1 meter sneeuw
op 23 september 2020

Alle seinen staan op groen voor een gigantische herfstdump aankomend weekend. Al dagen zit ik naar de weerkaarten te kijken, en keer op keer komen ze met verbazingwekkende hoeveelheden sneeuw.

Enquête: coronamaatregelen sluiten nog niet aan bij wensen wintersporters
op 22 september 2020

Meer dan 2200 wintersporters hebben onze vragenlijst over hun wintersportplannen naar aanleiding van de mogelijke coronamaatregelen ingevuld.

Zell am See-Kaprun: tussen gletsjer, een meer en hoge pieken
gesponsord
op 21 september 2020

In het hart van de Alpen verzekerd de gevarieerde wintersportbestemming Zell am See-Kaprun je van een fantastisch uitzicht en een unieke wintersportervaring.

Eerste winterinval tot in de dalen mogelijk
op 21 september 2020

We hebben intussen allemaal gehoord dat er een einde komt aan het nazomerweer. In Nederland, maar ook zeker in de Alpen. Daar daalt de temperatuur komend weekend naar een dusdanig niveau dat de sneeuwruimers in actie moeten komen.

Terugblik: een seizoen in Oostenrijk in 30 foto's
op 18 september 2020

In dit blog neem ik jullie mee terug naar mijn eerste volledige winterseizoen in de Alpen, ik zat vorig seizoen namelijk de hele winter in Innsbruck.

Afwisselende wintersport rondom Innsbruck
gesponsord
op 17 september 2020

Innsbruck is komende winter misschien wel de ideale vakantieregio. Weg van de grootschalige, met elkaar verbonden skigebieden wachten kleinschalige en charmante skigebieden.

Dit jaar begint wintersport in Nederland
op 16 september 2020

Corona heeft nogal wat impact gehad op de wintersportwereld. Afgelopen seizoen gingen de hele Alpen van de ene op de andere dag op slot en ook in Nederland moesten vele locaties noodgedwongen hun deuren sluiten.

Perfecte ventilatie met Julbo skibrillen
gesponsord
op 16 september 2020

Het Franse helmen en skibrillenmerk Julbo staat bekend als innovatief kwaliteitsmerk. Ook dit jaar maakt deze skibrillenfabrikant dit weer waar.

Duurzaam genieten in het Salzburgerland
gesponsord
op 16 september 2020

Er komt steeds meer aandacht voor pure, lokale producten. In het Salzburgerland is dat geen modeverschijnsel maar simpelweg de manier van leven.

Tour de France 2020: bergetappes en skigebieden (deel 2)
op 11 september 2020

De Tour de France 2020 is inmiddels over de helft. We hebben al aardig wat bergetappes gehad waarin de renners langs skigebieden kwamen (lees deel 1), maar we gaan in de derde week nog veel meer zien.

Heerlijk wandelen op de Almenweg-trail
gesponsord
op 11 september 2020

Heb je zin om even helemaal weg van alles te zijn? Te genieten van de natuur? Aan niets anders te denken dan de beeldschone natuur die voor en achter je ligt?

Fietsen door het Salzburgerland
gesponsord
op 10 september 2020

Op zoek naar een unieke fietstrip? Dan zit je op de Tauernradweg in het Salzburgerland op de goede weg! De Tauernradweg is een 270 kilometer lange fietstocht (en slechts 166 km van Krimml naar Salzburg) langs de rivieren van Salzach en Saalach.

Alle openingsdata van de herfstskigebieden (2020-2021)
op 10 september 2020

Na een vervroegd einde van het vorige skiseizoen is het eindelijk weer bijna tijd voor herfstskiën! Steeds meer herfstskigebieden zullen de komende tijd hun skiliften weer openen.

10 misverstanden tijdens de wintersport
op 07 september 2020

Misverstanden vind je op elk vlak dus ook tijdens de wintersport. Trouwe bezoekers van onze website helpen elkaar doorgaans op het forum om dit soort misverstanden in goede banen te leiden.

10 skigebieden waar je geen gondel nodig hebt
op 06 september 2020

Afstand houden is de nieuwe norm in tijden van corona, zeker in afgesloten ruimtes. Wij kunnen ons dan ook voorstellen dat er veel wintersporters zijn die, ondanks alle maatregelen van de skigebieden, weinig zin hebben in propvolle gondels.