Bédier de Prairie en Dekker kwamen in actie op spectaculaire World Cup in Moskou

MarkVermeulen op 01 februari 2021

Copyright: Alexey Shabanov / FIS Snowboard

De World Cup parallelslalom snowboarden in de Russische hoofdstad Moskou is normaliter gegarandeerd een van de hoogtepunten van het World Cup-seizoen en stelde ook deze keer niet teleur. Kiki Bédier de Prairie boekte met een 22e plek haar beste resultaat tot nu toe, terwijl Michelle Dekker na een goede eerste kwalificatierun gediskwalificeerd werd in de tweede run. Dekker werd uiteindelijk 31e in Moskou.

In Moskou ligt een zeer korte afdaling, maar wat de World Cup qua lengte mist, wordt meer dan goedgemaakt met drama, intensiteit en entertainment. Zo werd er flink uitegepakt door de organisatie met Russische traditionele dansers om de avond te openen en een licht- en vuurwerkshow om het spektakel kracht bij te zetten. Bovendien was het niveau van de snowboarders afgelopen weekend erg hoog, wat leidde tot enkele spannende head-to-head races. Hoewel elke heat in Moskou slechts 18-21 seconden duurt, zijn die 18-21 seconden zeker leuk om naar te kijken.

Ulbing zegeviert weer na vier jaar droogte

De 22-jarige Daniela Ulbing begon zaterdag de wedstrijd met slechts één World Cup-overwinning in haar carrière op haar naam. Die ene overwinning behaalde ze inmiddels meer dan vier jaar geleden in 2016/2017. In hetzelfde seizoen won ze ook het World Cup-klassement en goud bij de wereldkampioenschappen in Sierra Nevada. Hoewel Ulbing sindsdien een vaste waarde was in de top-10, was ze er tot zaterdag niet in geslaagd om de weg terug naar de hoogste trede van het podium te vinden.

In de grote finale zou ze het opnemen tegen de vrouw van het moment. De zeventienjarige Sofia Nadyrshina won de voorgaande twee World Cups, maar moest in de finale bij de wedstrijd in haar vaderland haar meerder erkennen in de Oostenrijkse Ulbing.

"Dat was mijn wedstrijd vandaag! Het was behoorlijk veel rechtdoor, en dat vind ik erg leuk. Ik viel volledig aan in elke run en ik ben erg blij met hoe ik het voor elkaar heb gekregen. Ik ben gewoon blij dat het genoeg was voor de overwinning”, liet Ulbing optekenen bij de FIS na haar overwinning.

De derde plaats zou gaan naar Ramona Hofmeister, die in de kleine finale Kummer te snel af was.

Copyright: Alexey Shabanov / FIS Snowboard

Bédier de Prairie en Dekker kijken hun ogen uit

Kiki Bédier de Prairie en Michelle Dekker waren op voorhand al erg enthousiast over de World Cup in de Russische hoofdstad. De World Cup vond plaats op slechts een steenworp afstand van het centrum van Moskou. Beiden bezochten onder andere het Rode Plein. Kiki Bédier de Prairie was tevreden met haar 22e plek, wat haar beste resultaat tot nu toe betekende. Hiermee behaalde ze voor de eerste keer World Cup-punten.

Michelle Dekker zette een goede tijd neer in de eerste kwalificatierun. Dit had een basis kunnen vormen voor een mooi resultaat in Rusland, maar uiteindelijk pakte het anders uit. Dekker werd gediskwalificeerd in de tweede kwalificatierun en werd daardoor uiteindelijk 31e.

Komend weekend komen Bédier de Prairie en Dekker opnieuw in actie in Rusland. Dan staat er een World Cup in Bannoye, 1.700 kilometer ten oosten van Moskou, op het programma.

Positie Atleet
1 Daniela Ulbing
2 Sofia Nadyrshina
3 Ramona Hofmeister
22 Kiki Bédier de Prairie
31 Michelle Dekker

Kiki Bédier de Prairie. Copyright: Alexey Shabanov / FIS Snowboard

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.