Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Laat je (bij)scholen als official voor het nieuwe wedstrijdseizoen

MarkVermeulen op 01 september 2020


Ondanks een bijzonder einde van wedstrijdseizoen 2019/2020 zijn er mede dankzij de inzet van vrijwilligers en officials een mooi aantal succesvolle wedstrijden geweest in het afgelopen seizoen. De Nederlandse Ski Vereniging bedankt hen hiervoor, want deze vrijwilligers en officials zijn essentieel bij het organiseren van wedstrijden.

Met de eerste wedstrijden al over tweeënhalve week is de Nederlandse Ski Vereniging klaar voor een ongetwijfeld uitdagend seizoen. Hierbij kunnen we de hulp van de vrijwilligers en officials weer hard gebruiken en daarom worden er binnenkort weer momenten voor bijscholing en opleidingen van de officials georganiseerd!

Laat je (bij)scholen als official
Onder de officials vallen de Technisch Gedelegeerde (TG) en de Technisch Official (TO). Beide zijn belast met het toezicht op de strikte naleving van de bepalingen van het reglement op de aan hem of haar toegewezen wedstrijden. Het verschil zit echter in het soort wedstrijd waarbij ze worden ingezet. De opleiding tot TG-official is een vervolg op de opleiding tot TO-official. TG-officials hebben dus meer ervaring en worden voornamelijk ingezet op serie-wedstrijden en nationaal kampioenschappen. Voor meer informatie klik je hier.

Theorie TO-opleiding voortaan digitaal
We zijn afgelopen maanden bezig geweest met het doorontwikkelen van de opleiding Technisch Official met als resultaat dat het theoriegedeelte (inclusief examen) vanaf seizoen 2020/2021 digitaal plaats zal vinden.
Op deze manier kan je zelf bepalen waar en wanneer je de theorie van de opleiding behandelt en het examen afneemt. Ingeschreven kandidaten ontvangen een link naar de nieuwe online omgeving.

Daarnaast willen we vanaf seizoen 2020/2021 nieuwe TO’s de mogelijkheid geven om het inschrijfgeld retour te ontvangen, dit kan na de volgende stappen:

  • Je slaagt voor je online theorie-examen.
  • Je slaagt voor je praktijkdag.
  • Je slaagt voor je stage en levert een TO-verslag in.
  • Je wordt voor het eerst zelfstandig ingezet op een wedstrijd en levert een TO-verslag in, hierbij mag je een declaratie van de inschrijfkosten toevoegen.

Bijscholing TO/TG
Voor alle TO/TG-officials is er de mogelijkheid om de bijscholing bij te wonen. Hier komen onder andere de digitalisering van de opleiding aan bod, het coronaprotocol en de reglementswijzigingen.

Info Toelichting
Wanneer Woensdagavond 16 september OF maandagavond 21 september
Tijd Inloop vanaf 18.30u, start bijscholing 19.00u, de avond zal tot +/- 22.00u duren
Waar Orteliuslaan 1041, 3528 BE, Utrecht (Kantoor Nederlandse Ski Vereniging). Parkeren kan op de parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw aan de Janssoniuslaan
Inschrijving Klik hier

Aankomende TO-opleiding

Info Toelichting
Wanneer Zaterdag 19 september (praktijkdag)
Tijd Inloop vanaf 09.45u, start opleiding 10.00u. De praktijkdag zal tot ongeveer 16.00u duren
Waar SnowWorld Zoetermeer
Inschrijving Klik hier

Aankomende TG-opleiding

Info Toelichting
Wanneer Op aanvraag.
Tijd Op aanvraag.
Waar Orteliuslaan 1041, 3528 BE, Utrecht (Kantoor Nederlandse Ski Vereniging). Parkeren kan op de parkeerplaats aan de achterzijde van het gebouw aan de Janssoniuslaan.
Inschrijving Klik hier

Wil jij meer weten over het komende seizoen?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Wedstrijdsport’ voor alle informatie! Voor vragen over onze wedstrijden en evenementen kan je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.