Veel blije gezichten op Para Snow Day 2020!

MarkVermeulen op 01 oktober 2020

Yuan Tonjes op de Para Snow Day 2020

Ook dit jaar hebben we een hoop mensen een fijne dag kunnen bezorgen op de Para Snow Day in SnowWorld Zoetermeer. Samen met de Johan Cruyff Foundation organiseerde de Nederlandse Ski Vereniging op zondag 27 september deze geslaagde dag. Tijdens dit evenement in SnowWorld Zoetermeer konden mensen met een lichamelijke of visuele beperking kennismaken met het paraskiën en -snowboarden. Wie al enige ervaring had met deze sporten kon deelnemen aan de talentscout. Om van deze dag tot een succes te maken, konden we de hulp van de vele vrijwilligers goed gebruiken!

Kennismaking met het skiën en snowboarden

Mede dankzij de 55 vrijwilligers en verschillende betrokken organisaties & verenigingen was er sprake van een succesvolle 10e editie van de Para Snow Day. De vrijwilligers zorgden ervoor dat 41 mensen kennis hebben gemaakt met de mogelijkheden die het wintersporten hen te bieden heeft.

Onder andere Yuan Tonjes heeft kunnen genieten van de sneeuw. De negenjarige jongen uit Delft gleed over de sneeuw in een zitski naar beneden en maakte gedurende de Para Snow Day al grote stappen vooruit. Zo is op onderstaande beelden te zien hoe Yuan het eerste gedeelte van de piste nog vast wordt gehouden door zijn begeleider en het laatste gedeelte zelfstandig naar beneden skiet.

Inhoud van youtube.com
Door op “toon inhoud” te klikken kunnen er cookies worden geplaatst door youtube.com.

Ook plezier bij de talentscout

Een ander onderdeel van het programma was de talentscout. Hier lieten twee staande skiërs en twee snowboarders hun vaardigheden zien aan Frank Germann (bondstrainer parasnowboarden) en Pepijn van Schijndel (topsport en talentherkenning). De vier talenten mochten laten zien of ze het in zich hebben om ooit deel uit te gaan maken van de nationale selectie en wellicht ooit kunnen doorgroeien naar het skiën of snowboarden van wedstrijden namens Nederland.

Ook bij de talentscout was er echter ruimte voor plezier. Pepijn van Schijndel beschrijft hoe hij onderaan de piste met Stijn Hiddinga een wedstrijdje aanging om als eerste bovenaan de piste te komen: “Toen ik bovenaan de piste de lift uitstapte stond Stijn al juichend met z’n armen in de lucht mij op te wachten! Hij genoot er ontzettend van!

Wintersport in de buurt

Op verschillende locaties in Nederland kunnen lessen worden gevolgd. Vandaag was er al de mogelijkheid om een aantal verenigingen te leren kennen. Zo waren onder andere de verenigingen VGW, Ski-Uniek en The Ski is the Limit van de partij. Naast lessen in aangepast wintersport in Nederland organiseren zij ook reizen naar de Alpen. Meer verenigingen waar je kunt parawintersporten, vind je op Wintersport in de buurt en in deze factsheet staat de laatste informatie vanuit wintersportorganisaties over het aanbod voor seizoen 2020-2021.

Meer weten over aangepast wintersporten?

Wil je meer weten over de mogelijkheden binnen het wintersporten voor mensen met een beperking? Neem contact op met ons via sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.