Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

De 7 leukste wintersport apps

JessicaKroef op 01 december 2020· 28 reacties

smartphone wintersport
De smartphone is ook tijdens de wintersport voor sommigen onmisbaar geworden.
De smartphone, we doen er dagelijks van alles mee en hij is dan ook niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Dankzij de vele gratis wifi hotspots in verschillende skigebieden, kun je zonder enig probleem, op grote hoogte gebruik maken van internet. En er zijn dan ook talloze apps die je wintersportvakantie nog leuker maken. Wij zochten de 7 leukste wintersport apps voor je uit!

1. Skiline app

Misschien klinkt de naam je al bekend in de oren: Skiline. Ze hebben zowel een website als app. Via deze app kun je gemakkelijk al je ski kilometers bijhouden. Dit doe je door je skipas te koppelen aan je account, waardoor je precies kunt zien welke liften je die dag hebt genomen. Het leuke hieraan is dat wanneer je een foto of video maakt op een hotspot in het skigebied deze worden opgeslagen op je skipas. Hierdoor kun je ze via de app meteen terug zien.

Vele wintersportgebieden in Oostenrijk en Zwitserland doen al mee aan de app. In de skigebieden in Frankrijk, Italië en Duitsland is het aanbod iets kleiner. Maar absoluut het proberen waard.

De Skiline app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

2. iSKI

De iSKI app geeft je live-updates over 2.200 skigebieden, er zijn dan ook maar liefst 21 iSKI land-apps. Je kan skigebieden volgen, zodat je alle actuele gegevens bij de hand hebt. Zoals de actuele gegevens van liften en pistes, live weersvoorspellingen en sneeuwcondities in het skigebied. Ook is het mogelijk om je ski tracks nauwkeurig bij te houden.

Naderhand kun je al je prestaties van zowel het huidige als vorige seizoen delen met ander iSKI-vrienden. Heb je altijd al eens mee willen doen aan een skiwedstrijd? Dan heb je hier de mogelijkheid om aan de iSKI Trophy mee te doen! Skiërs over de hele wereld doen hieraan mee.

De iSKI app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

iSKI-app
Foto: iSKI

3. Bergfex Ski - De ultieme wintersport-app

Bergfex biedt je alle informatie die je nodig hebt voor je skivakantie. In alle skigebieden in Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Frankrijk, Duitsland, Slovenië, Polen, Tsjechië, Slowakije en Kroatië vind je actuele sneeuwhoogteinformatie, het weer, webcams, pistekaarten en nog veel meer. Super handig als je bijvoorbeeld wilt checken hoe het weer op de berg is!

De Bergfex ski app is gratis te downloaden in de Google Play Store en App Store.

4. Afdaling - Ski & Snowboard

De app “Afdaling” heeft iets weg van Skiline maar is nog preciezer. Zo hou je niet alleen je pistekilometers bij maar ontdek je ook hoe snel je bent gegaan. De app analyseert alles vanaf het moment dat je de app start. Hierbij is geen internet nodig en wordt alles geregistreerd via GPS. Zo kun je jouw routes en trajecten terug zien en verdien je trofeeën met je afdaling. Inspireer je reisgezelschap door je trofeeën en afdalingen te delen!

De Afdaling ski app is alleen te downloaden in de App Store (2,99). Wil je toch graag gebruik maken van deze functies maar heb je aan Android toestel? Dan is Ski-Tracks een goede optie (hier te downloaden).

5. Quick - GoPro Video bewerker

Als je een GoPro gebruikt op de wintersportvakantie dan is dit een super handige app. Deze app ondersteunt via je smartphone de GoPro camera, waardoor je heel gemakkelijk de camera aanpast via je telefoon. Ook kun je je video’s bewerken met muziek en verschillende effecten.

De Quick app is gratis te downloaden in de Google Play Storeen App Store.

Quick-GoPro-App
Foto: GoPro

6. PeakFinder - Verken de bergen van dichtbij!

Deze app wordt veelgebruikt en is echt een klassieker onder de Bergsport-Apps. Deze app maakt het mogelijk om zowel online als offline de Alpen te verkennen met de speciale 360° - modus. Ook kun je hem gebruiken op je wintersportbestemming zelf. Richt je smartphone-camera op een panoramisch uitzicht en de naam van de berg verschijnt met een optie om het gebergte van dichtbij te bekijken met de speciale modus.

PeakFinder is te downloaden in de Google Play Store (4,69) en App Store (5,49).

7. Packr - Checklist voor koffer & reizen

Inpakken, de een is er beter in dan de ander. Voor diegene die hier wel een beete hulp bij kunnen gebruiken is er Packr. Deze app helpt je bij het maken van inpaklijstjes voor je vakantie. Allemaal afgestemd op jouw voorkeuren en type vakantie. De app doet veel automatisch en houdt bij hoe ver je bent in het inpakproces. En geeft je tips voor leuke uitjes in de buurt. Na je vakantie kun je de lijst gewoon bewaren. Wel zo handig voor je volgende wintersportreis.

De Packr app is alleen te downloaden in de App Store.

Packr-App
Foto: Packr

Tip: check van tevoren of jouw skigebied een app heeft. Veel skigebieden hebben hun eigen apps zoals Zillertal Arena, Portes du Solei, Kitzbühel en Ski Arlberg. De apps bieden soms leuke extra’s voor je vakantie.

Welke apps gebruik jij tijdens je wintersport? Laat het ons weten in de reacties!

JessicaKroef
is skifanaat en stagiaire op de redactie van wintersport.nl

Plaats een reactie

Yokey1 december 2020 · 08:24

Ik gebruik(te) altijd Trace Snow, en vond het jammer te zien dat deze app niet in het lijstje staat, omdat ik er al jaren met veel plezier mee snowboardde.
Ik kreeg meteen zin om weer even mijn statistieken te bekijken, en wat blijkt? Alle gegevens zijn verdwenen, en de app is ook niet meer te downloaden in de Play store!
Dan maar op zoek naar een nieuwe, gelukkig helpt deze lijst mij daar goed bij!
Vind het altijd leuk om te zien wat voor snelheden je ongeveer hebt gehaald, en bij beginners is het leuk om te zien dat de snelheden dan naarmate de week vordert langzaam wat omhoog gaan

Gillesski1 december 2020 · 08:44

Fatmap is ook een aanrader, zowel de gratis versie als premium versie :)

FULL SEND
ronaldkoopmans1 december 2020 · 09:10

Ik vind Maprika ook een leuke app. Je kan de kaarten van je skigbied downloaden, en zo kan je zien wat je route in het gebied is geweest. De kaarten zijn niet altijd compleet up-to-date, maar over het algemeen kloppen ze wel aardig

Hoe vaker op wintersport hoe beter
Martin71821 december 2020 · 09:18

De leukste ‘app’ op mijn telefoon voor in de bergen is de uit-knop :D

*bericht bewerkt door Martin7182 op 01 dec 2020 09:21

RonaldTD1 december 2020 · 09:53

Fatmap is ook een aanrader, zowel de gratis versie als premium versie :)

Gillesski op 30 nov 2020 23:44

Voor mij by far de beste app. Niet alleen in de winter, maar in alle jaargetijden voor alle activiteiten te gebruiken.

Arnie7771 december 2020 · 10:00

Fatmap is ook een aanrader, zowel de gratis versie als premium versie :)

Gillesski op 01 dec 2020 08:44

Dit dus, had de app er wel tussen verwacht. Absoluut de beste!

Freeride = Life
Hessel1 december 2020 · 10:38

@Yokey
Trace lijkt inderdaad overleden. Jammer want het was een van de weinige betrouwbare snelheidsapps.
Skitracks is geen alternatief, teveel overdrijving.
Tot nu toe nog geen snelheidsapp gevonden die redelijk waarheidsgetrouw is, dus als iemand een tip heeft?

FreeriderJob1 december 2020 · 11:04

Inderdaad Fatmap had op nummer 1 moeten staan! Wat een super app, zeker de premium versie nemen, bij elke gerespecteeerde freerider mag deze app niet ontbreken. fantastisch om off-piste routes te plannen en te orienteren!

Yokey1 december 2020 · 11:40

@Hessel
Jammer!
Ja ik ben ook wel benieuwd welke app ik nu kan gebruiken. Ik vind het leuk om te zien welke pistes ik gedaan heb op een dag, hoeveel km ik heb afgelegd en welke snelheden daar bij kwamen kijken.
En ja ik weet dat een mobiel daar niet zo heel precies in is maar dat vind ik prima!

Hessel1 december 2020 · 11:44

Ja, mobiel is niet altijd heel precies, maar sommige apps maken het wel heel bont.
Trace had een filter waarmee de data bij het uploaden werd gefilterd op abnormale piekwaardes. Dat maakte die app redelijk betrouwbaar. Het zal niet exact kloppen, maar 5kmu afwijking vind ik wel acceptabel.

Roy831 december 2020 · 12:36

Ow dat is wel jammer van Trace. Die gebruikte ik altijd…

Nou ja, mijn Carv zooltjes zijn onderweg, die bieden dat volgens mijn ook wel deels.

Wannabe Dolomietenkenner...
Waalzicht1 december 2020 · 13:39

Iemand ervaringen met het monitoren via een sporthorloge? Sinds een half jaar een Garmin Fenix 6s. Die schijnt betrouwbaar te zijn in de bergen, maar ben toch erg nieuwsgierig.

Tim.DK1 december 2020 · 14:57

Iemand ervaringen met het monitoren via een sporthorloge? Sinds een half jaar een Garmin Fenix 6s. Die schijnt betrouwbaar te zijn in de bergen, maar ben toch erg nieuwsgierig.

Waalzicht op 01 dec 2020 13:39

ik gebruik de Garmin Forerunner 645 die ook een ‘snowboard/ski’ setting heeft. Qua aantal afgelegde kilometers zit die dichtbij wat de andere mobiele apps weergeven (ik gebruik SkiTracker) maar de hoogtemeter durft soms eens uit de band te springen en in de snelheden zitten soms ook wat vreemde pieken. Maar al bij al wel leuk om op het einde vd dag na synchronisatie een mooie samenvatting van je dag te zien in de Garmin Connect app. Opgelet: zorg dat je horloge opgeladen is want een hele dag tracken vreet batterij!

It's always snowing somewhere!
Waalzicht1 december 2020 · 15:05

Iemand ervaringen met het monitoren via een sporthorloge? Sinds een half jaar een Garmin Fenix 6s. Die schijnt betrouwbaar te zijn in de bergen, maar ben toch erg nieuwsgierig.

Waalzicht op 01 dec 2020 13:39

ik gebruik de Garmin Forerunner 645 die ook een ‘snowboard/ski’ setting heeft. Qua aantal afgelegde kilometers zit die dichtbij wat de andere mobiele apps weergeven (ik gebruik SkiTracker) maar de hoogtemeter durft soms eens uit de band te springen en in de snelheden zitten soms ook wat vreemde pieken. Maar al bij al wel leuk om op het einde vd dag na synchronisatie een mooie samenvatting van je dag te zien in de Garmin Connect app. Opgelet: zorg dat je horloge opgeladen is want een hele dag tracken vreet batterij!

Tim.DK op 01 dec 2020 14:57

Voor mij gaat het voornamelijk interessant zijn om de afstand en waar ik allemaal geweest ben, dus dat gaat goed komen. Zal aan de snelheid niet te veel waarde hechten dan. Bedankt voor het antwoord!

Vivace1 december 2020 · 17:26

@Yokey
Trace lijkt inderdaad overleden. Jammer want het was een van de weinige betrouwbare snelheidsapps.
Skitracks is geen alternatief, teveel overdrijving.
Tot nu toe nog geen snelheidsapp gevonden die redelijk waarheidsgetrouw is, dus als iemand een tip heeft?

Hessel op 01 dec 2020 10:38

Gewoon de poortjes die bij de wedstrijden gebruikt worden?
Buiten het stadion vertelt een snelheids-app me weinig over hoe goed je kan skiën.

de Carv devices kunnen je wel wat vertellen over bochtensnelheid en snelheid van kantenwissel (maar daar heb je HW voor nodig)

Glide on!
Hessel1 december 2020 · 17:31

@Vivace die poortjes zijn niet heel interessant. Ze staan vaak op een stukje zo plat als de bommelerwaard.
Overigens ga ik regelmatig door wedstrijdpoortjes en da’s dan wel weer leuk (maar die kom je in het wild dan weer minder snel tegen en dan zijn ze vaak weinig uitdagend, blijft dus beperkt tot de training).
Ik vind snelheid op een app best leuk maar dan moet het wel een beetje realistisch zijn. Hoeft niet exact maar de waardes die skitracks vaak geeft zijn lachwekkend. Dus een app met correctiefilter heeft mijn voorkeur.

*bericht bewerkt door Hessel op 01 dec 2020 17:32

Vivace2 december 2020 · 09:51

@Hessel
Ik doelde eigenlijk op de timing poortjes bij wedstrijd-/trainings-pistes voor slalom of GS (meestal niet toegelaten voor de meeste skiërs omdat er vaak een team bezig is), niet de rechttoe-rechtaan speedtraps.
In de gebieden waar ik meestal kom staan deze timing poortjes wel degelijk op steilere rode pistes die bovendien keihard worden gehouden (vb stade Tetras in Arc1800). Soms ben ik hier al blij als ik zonder echte uitschuiver beneden raak.

Snelheidsmetingen door normale skiërs op een gedeelde piste vind ik persoonlijk per definitie gevaarlijk.
Velen die dit doen hebben op een bepaald moment enkel nog oog voor hun streefsnelheid (90km/u -> 100km/u -> 110km/u -> …) waardoor er onredelijke risicos genomen worden (voor zichzelf, maar ook voor anderen.
Dit is ook de reden waarom skileraren vaak tegengas geven wanneer een skigebied een (onnauwkeurige) max-snelheid functie toevoegd in hun skigebieds-app. In Paradiski hebben ze, volgens een van mijn ski-instructeurs, statistisch kunnen aantonen dat er een verband is tussen de introductie van deze functie in de Yuge-app en het aantal snelheids-gerelateerde ongevallen op de piste.

Als je dan toch echt voor een snelheidsmeting wil gaan, kan je altijd een GPS fietscomputer gebruiken (de mijne, Sigma Rox 11.0, berekent de snelheid iedere seconde wat zeker voldoende moet zijn). Ik heb ook nog ergens een dedicated snelheidsmeter voor speedsurfing liggen (Locosys GT-31), die meet nog nauwkeuriger door een doppler meetprincipe op de GPS signalen en in te stellen uitmiddeling over 3-5s of over 100m, en kan zonder problemen je hele dagtrip bijhouden in 1s intervals, + is natuurlijk waterdicht en schokbestendig. Het “nadeel” van deze laatste bij skiën is dat je deze kan instellen om een piepsignaal te laten geven als je boven een streefsnelheid gaat, wat bij skiën kan aanzetten tot roekeloos opdrijven van de snelheid om toch maar boven de X km/u te raken op een run.

Voor de rest: ik denk dat een smartphone voorlopig niet met echt hoge nauwkeurigheid snelheid zal kunnen meten omdat je wiskundig vastloopt (X m nauwkeurigheid + max 1 sample per seconde), tenzij je over meerdere metingen uitmiddelt. Snellere metingen zullen dus niet noodzakelijk nauwkeuriger worden (en gaan batterijen vreten).

Glide on!
DrPhil2 december 2020 · 10:05

Ik heb een Garmin 735xt. Die heeft geen barometer. De hoogte wordt dus berekend op basis van GPS. Dat is (in theorie) onnauwkeurig. Maar ik heb hem een paar keer vergeleken met skitracks, en toen kwamen de hoogtemeters en de maximum- en minimumhoogte toch vrij goed overeen. Het scheelde echt maar heel weinig. Tot mijn verbazing dus. Het grote voordeel is idd dat je in Connect mooi je route kunt zien. En je hartslag! Ik gebruik hem dus samen met Skitracks.

*bericht bewerkt door DrPhil op 02 dec 2020 10:10

Martin71822 december 2020 · 12:59

Als je dan toch echt voor een snelheidsmeting wil gaan, kan je altijd een GPS fietscomputer gebruiken (de mijne, Sigma Rox 11.0, berekent de snelheid iedere seconde wat zeker voldoende moet zijn). Ik heb ook nog ergens een dedicated snelheidsmeter voor speedsurfing liggen (Locosys GT-31), die meet nog nauwkeuriger door een doppler meetprincipe op de GPS signalen en in te stellen uitmiddeling over 3-5s of over 100m, en kan zonder problemen je hele dagtrip bijhouden in 1s intervals, + is natuurlijk waterdicht en schokbestendig. Het “nadeel” van deze laatste bij skiën is dat je deze kan instellen om een piepsignaal te laten geven als je boven een streefsnelheid gaat, wat bij skiën kan aanzetten tot roekeloos opdrijven van de snelheid om toch maar boven de X km/u te raken op een run.

Voor de rest: ik denk dat een smartphone voorlopig niet met echt hoge nauwkeurigheid snelheid zal kunnen meten omdat je wiskundig vastloopt (X m nauwkeurigheid + max 1 sample per seconde), tenzij je over meerdere metingen uitmiddelt. Snellere metingen zullen dus niet noodzakelijk nauwkeuriger worden (en gaan batterijen vreten).

Vivace op 02 dec 2020 09:51

Alle GPS-en meten natuurlijk met doppler; dat is nou juist de basis van GPS :) Ik wist niet dat smartphones maar 1 sample per seconde gebruiken. Gangbare GPS hardware kan tegenwoordig makkelijk 10 samples per seconde aan. Het zal wel met batterijverbruik te maken hebben. Hoe dan ook, zelfs 10 Hz is niet heilig; ik heb zo’n GPS op mijn helm en die geeft ook wel eens uitschieters, al duren die maar een fractie van een seconde. Het beste is inderdaad uitmiddelen, en filteren. Je kunt in een fractie van een seconde niet opeens b.v. 10 km/h sneller of langzamer gaan. Verder helpt het natuurlijk enorm als je GPS-antenne vrij zicht heeft. In je binnenzak heeft hij dat nooit.

outdoorjoy2 december 2020 · 13:32

Ik heb een Garmin 735xt. Die heeft geen barometer. De hoogte wordt dus berekend op basis van GPS. Dat is (in theorie) onnauwkeurig. Maar ik heb hem een paar keer vergeleken met skitracks, en toen kwamen de hoogtemeters en de maximum- en minimumhoogte toch vrij goed overeen. Het scheelde echt maar heel weinig. Tot mijn verbazing dus. Het grote voordeel is idd dat je in Connect mooi je route kunt zien. En je hartslag! Ik gebruik hem dus samen met Skitracks.

DrPhil op 02 dec 2020 10:05

Ter info: sommige devices zonder barometer, onder meer (sommige of alle) Garmins, corrigeren de gemeten hoogte wanneer je die tracks gaat uploaden.

Quote van de Garmin Support pagina:

When an activity is recorded with a non-barometric altimeter enabled device, Elevation Corrections are enabled by default when uploaded to Garmin Connect. If your device has a barometric altimeter, Elevation Corrections are disabled by default. You can enable or disable this feature for each individual activity that is uploaded.

When Elevation Corrections are enabled, each trackpoint of your activity is updated to the elevation data from professional surveys instead of the elevation provided by your GPS device.

*bericht bewerkt door outdoorjoy op 02 dec 2020 13:34

Vivace2 december 2020 · 13:52

Alle GPS-en meten natuurlijk met doppler; dat is nou juist de basis van GPS

Martin7182 op 02 dec 2020 12:59

De meeste GPS toestellen doen toch gewoon positiebepaling door middel van triangulatie van ten minste 3 satellieten.
Bekijk het zo: alle sattellieten zenden pulsen met signalen uit en het is heel precies geweten wanneer welke satelliet net begint met zijn pulsentreintje.
Omwille van het verschil in afstand met de verschillende satellieten zal er een miniem verschil zijn in het ogenblik dat de pulsentrein bij jouw ontvanger aankomt, hieruit kan een GPS-chip de afstand tot de satelliet berekenen, wat dan samen met de positie van de satelliet in een berekening gestoken wordt waar jouw positie uitkomt. Deze data wordt periodiek naar de app van jouw smartphone gestuurd.
Het doppler princiepe waar ik op doel is een waargenomen minieme verschuiving van de frequentie van het pulsensignaal afhankelijk van de snelheid van de ontvanger. Hier heb je echt specifieke HW voor nodig.
Vroeger (10j geleden) was deze berekening zeker niet voorzien in een standaard GPS chip, maar ik heb het niet zo opgevolgd, nu kan dat misschien wel zo zijn.
Je zou dit kunnen zien doordat in de GPS-logfile (GPX) die je waarschijnlijk wel uit je device kan trekken, bij elke lijn niet alleen positiegegevens staan, maar ook richting en snelheid.
Een standaard GPX heeft alleen een timestamp + lattitude/longitude/elevation.

Randbemerkingen:

  • valt het eigenlijk op dat ik een technische achtergrond heb?
  • moet dit bericht niet eerder in een nerd/geek tech-forum staan?
Glide on!
evr662 december 2020 · 14:03

@vivace :

  1. nauwelijks, maar je verhaal klopt wel, voor zover ik weet wordt er bij GPS technologie geen doppler gebruikt
  2. ja ;)
Edwin van Riel
Klec2 december 2020 · 15:01

Niemand die de Sportler app gebruikt?
Heb ooit eens de vergelijking tussen Sportler, Skiline SkiTracks en mijn Garmin 645 gemaakt en deze ontlopen mekaar nauwelijks.
Qua apps vind ik Sportler het aangenaamste om mee te werken.

DrPhil2 december 2020 · 16:37

Ik heb een Garmin 735xt. Die heeft geen barometer. De hoogte wordt dus berekend op basis van GPS. Dat is (in theorie) onnauwkeurig. Maar ik heb hem een paar keer vergeleken met skitracks, en toen kwamen de hoogtemeters en de maximum- en minimumhoogte toch vrij goed overeen. Het scheelde echt maar heel weinig. Tot mijn verbazing dus. Het grote voordeel is idd dat je in Connect mooi je route kunt zien. En je hartslag! Ik gebruik hem dus samen met Skitracks.

DrPhil op 02 dec 2020 10:05

Ter info: sommige devices zonder barometer, onder meer (sommige of alle) Garmins, corrigeren de gemeten hoogte wanneer je die tracks gaat uploaden.

Quote van de Garmin Support pagina:

When an activity is recorded with a non-barometric altimeter enabled device, Elevation Corrections are enabled by default when uploaded to Garmin Connect. If your device has a barometric altimeter, Elevation Corrections are disabled by default. You can enable or disable this feature for each individual activity that is uploaded.

When Elevation Corrections are enabled, each trackpoint of your activity is updated to the elevation data from professional surveys instead of the elevation provided by your GPS device.

outdoorjoy op 02 dec 2020 13:32

Interessant, dat wist ik niet. Dat zou verklaren waarom er zo weinig verschil zat tussen de Garmin en skitracks. Maar bij die elevation correction kan ik me niet alles voorstellen. Als ik in Zermatt op de top van klein Matterhorn sta, dan begrijp ik dat. Die hoogte is bekend. Dat kan Connect dus idd makkelijk corrigeren. Voor de meeste skiliften zal de hoogte ook bekend zijn. Dat is dus idd ook makkelijk te corrigeren. Voor skiën lijkt het me dus idd goed te werken, en dat komt ook overeen met mijn bevindingen. Maar als ik ga wandelen in de Dolomieten, omhoog en omlaag en omhoog etc, dan zal Connect toch niet de correcte hoogte kunnen weten?
In elk geval goed om te weten!

Hessel2 december 2020 · 17:17

Niemand die de Sportler app gebruikt?
Heb ooit eens de vergelijking tussen Sportler, Skiline SkiTracks en mijn Garmin 645 gemaakt en deze ontlopen mekaar nauwelijks.
Qua apps vind ik Sportler het aangenaamste om mee te werken.

Klec op 02 dec 2020 15:01

Sportler heb ik sinds vorig jaar ook, maar om gekende redenen nog niet uitgebreid kunnen testen.

Martin71822 december 2020 · 23:07

Alle GPS-en meten natuurlijk met doppler; dat is nou juist de basis van GPS

Martin7182 op 02 dec 2020 12:59

De meeste GPS toestellen doen toch gewoon positiebepaling door middel van triangulatie van ten minste 3 satellieten.

Vivace op 02 dec 2020 13:52

Ja, je verhaal klopt wel. Maar doppler ligt zo voor de hand als je naast positie ook snelheid wilt bepalen. Ik dacht dat het standaard was, maar misschien is dat toch niet waar. Maar goed, werk aan de winkel dus voor app-bouwers; ze zouden eens moeten beginnen met het skippen van meetfouten en snelheid uitmiddelen over meerdere metingen.

Vivace3 december 2020 · 09:39

Op het windsurfing forum wordt er gesproken over een windrace app als “Poor man’s GPS”
Deze zou doppler gegevens uit de GPS chip van je smartphone kunnen halen als deze beschikbaar zijn (enkel voor zeer recente toestellen met een Broadcom BCM47755 chip of gelijkwaardig) en kan al zeker gemiddelden trekken.https://forum.windsurfing.nl/viewtopic.php?t=13899726…https://www.gps-speedsurfing.com/default.aspx?mnu=item&item…

(niet nauwkeurig genoeg voor wedstrijdgebruik bij speed-windsurfing, maar waarschijnljk wel goed genoeg voor waar jullie naar op zoek zijn). Enig mogelijk probleempuntje: een windsurfing app zou er wel eens van uit kunnen gaan dat er tijdens een run geen hoogteverschil in rekening gebracht moet worden en een horizontale snelheid zegt ons als wintersporters niet veel).

Deze ziet er ook veelbelovend uit (er zit alvaste een optie op om een “fast ride” uit te middelen over 5 seconden):https://apkpure.com/nl/ski-tracker/com.exatools.skitracker…

Glide on!
Vivace3 december 2020 · 09:40

nog een heel interessante “app”:
je standaard browser om elke dag de weersvoorspelling van Roel op wintersport.nl op te vragen

Glide on!

Plaats een reactie