Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dinsdag 5 januari: Wintersport Weerclinic - deel 2

Roel op 02 januari 2021· 5 reacties

Meld je aan als lid en woon de Weerclinic bij op 5 januari
Dinsdag 5 januari staat het tweede deel van de Wintersport Weerclinic op het programma. Via een stream kun je als lid van Club Wintersporters deze inspiratiesessie weer bijwonen. Meld je aan voor ons nieuwe platform Club Wintersporters en je bent er om 20.00 uur live bij.

Onderwerpen

Mensen die het eerste deel gemist hebben kunnen deze via Club Wintersporters nog even terugkijken. Daarbij vertelde ik over de basics van het Alpenweer. In deel 2 zal ik de belangrijkste zaken nog even herhalen waarna ik wat dieper inga op de materie. Onderwerpen die dinsdag voorbijkomen zijn:

  • Waarom krijgen sommige skigebieden altijd meer sneeuw dan andere?
  • Sneeuw aan de noord- én zuidkant van de Alpen
  • Sneeuw bij hogere temperaturen
  • Wat is föhn?
  • Wanneer gaan verwachtingen de mist in?
  • Zin en onzin van sneeuwhoogtes

Zoals bij de vorige clinics is er weer volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Mocht je al vragen hebben, laat het ons hieronder weten, dan kom ik er tijdens de Weerclinic op terug.

Hoe aanmelden?

  • Ben je nog géén lid van Club Wintersporters? Meld je dan vóór dinsdag 20.00 uur aan (voor dit seizoen slechts 9 euro) en je kunt meteen de inspiratiesessie bijwonen. Ben je al clublid, dan hoef je je niet in te schrijven voor de sessie. Op je eigen clubpagina komt kort voor aanvang de link naar de livestream te staan.

  • Ben je lid van de Nederlandse Ski Vereniging? Dan kun je de inspiratiesessies gratis bijwonen. Klik dan hier, volg de stappen en druk bij stap 2 op de knop dat je je wilt aanmelden als NSkiV-lid! De rest volgt vanzelf.

  • Lukt het niet om er live bij te zijn, dan kun je de clinic later terugkijken (net als alle eerdere inspiratiesessies). Daarnaast profiteer je van voordelen bij partners (bekijk alle voordelen op wintersport.nl/club).

Volgende inspiratiesessies

De volgende inspiratiesessie is op 19 januari (letop, deze is 1 week verzet). Dan vertelt Richard Molenaar van Skicentrum Heemskerk alles over materiaalonderhoud.

Roel
is sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman en redacteur. Dagelijks schrijft hij over zon, sneeuw en achtergronden van de wintersport.
SandraSki2 januari 2021 · 17:01

Zin in!

sneeuw witje en de 7 bergen
Jeffrey.3 januari 2021 · 21:48

Ben erbij.

Seriously snow addicted family!
Auke835 januari 2021 · 08:45

Yes! Ik ben er vanavond om 20:00 ook weer bij!

Renemoderator5 januari 2021 · 19:52

We staan in de startblokken, zien we je zo?! :D

Don't panic, you will always have your towel...
Hulst5 januari 2021 · 21:59

Heb het deels gevolgd. Deels omdat op NPO2 tegelijk een prachtige uitzending liep van Railaway, uit de omgeving van Chamonix. De uitleg van Roel was wel zeer interessant en leerzaam. Het weer heeft sowieso mijn interesse en is in de Alpen bijzonder en onvoorspelbaar. Ga het nog wel terugkijken.

Hen48

Plaats een reactie