Verenigde indoorrolbanen schrijven een brandbrief aan de politiek

MarkVermeulen op 02 februari 2021


De Bond Indoor Skischolen (BIS) heeft in een brandbrief aan de politiek aandacht gevraagd voor de situatie van indoorrolbanen, welke hard getroffen worden door de coronamaatregelen. In de brandbrief wordt benadrukt dat de ondernemingen weinig economisch perspectief hebben, aangezien de meesten tussen mei en september gesloten zijn, en dat hun activiteiten van maatschappelijk belang zijn.

In Nederland bestaan er circa 55 indoorrolbanen. Gezamenlijk ontvangen deze ondernemingen per winter 550.000 bezoekers. In de zomer, van mei tot september, zijn de indoorrolbanen in principe gesloten. Vanwege de coronamaatregelen zijn de ondernemingen zó hard getroffen dat de meesten niet in staat zijn om voldoende financiële buffer op te bouwen voor de omzetloze zomermaanden die in het verschiet liggen.

De BIS vreest daardoor dat de volledige bedrijfstak verdwijnt en dat daarmee 1300 banen, 220 samenwerkingen met sportopleidingen en jaarlijks 300 stageplekken verdwijnen. Daarom vraagt de BIS om een compensatieregeling die de ondernemingen tegemoet komt in de grote omzetverliezen.

De brandbrief wordt ondersteund door SnowPros.NL en de Nederlandse Ski Vereniging. In de ondersteuningsverklaring van de Nederlandse Ski Vereniging staat onder andere het volgende:

“De ruim één miljoen wintersporters bereiken we onder andere samen met alle indoor skischolen. Zij staan garant voor het veilig en plezierig kunnen beoefenen van de wintersport in Nederland, maar ook in het buitenland. Zoals eerder aangegeven is het onze zorg dat deze unieke bedrijfstak grotendeels verloren zal gaan. In de ‘coronabrandbrief’ geeft de Bond voor Indoor Skischolen goed aan wat de impact is van de huidige situatie. Het verlies aan potentieel welzijn van wintersporters gaat gepaard met een enorm verlies aan economische waarde. Simpel gezegd zullen veel ondernemers deze klap niet overleven en zullen veel werknemers hun bestaanszekerheid verliezen.”

Lees hier de brandbrief

De gehele brandbrief van de BIS aan de politiek is hier te downloaden.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.