Geen stunt op WK snowboard voor Bédier de Prairie en Dekker

MarkVermeulen op 02 maart 2021· geen reacties

Selina Joerg. © Miha Matavz/FIS
Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie kwamen op maandag en dinsdag uit op het wereldkampioenschap snowboarden in het Sloveense Rogla. Op haar eerste WK werd Bédier de Prairie 31e op de parallelreuzenslalom en 26e op de parallelslalom. Voor Michelle Dekker was het al haar vierde WK. Dekker kwalificeerde zich op de parallelreuzenslalom nog wel voor knock-outfase, maar werd in de achtste finale uitgeschakeld door Cheyenne Loch. Uiteindelijk werd Dekker 15e op de parallelreuzenslalom en 44e op de parallelslalom.

Joerg prolongeert titel op de parallelreuzenslalom

Vanwege de onzekerheid die werd veroorzaakt door de COVID-19-pandemie en de maatregelen van de Chinese gezondheidsautoriteiten en de overheid, moesten het oorspronkelijk geplande wereldkampioenschap in Zhangjiakou (China) in december worden geannuleerd. Voor het snowboarden is Rogla opgetreden als last-minute host voor het WK.

Bij de dames was het Selina Joerg, de 33-jarige Duitse die haar wereldtitel van twee jaar geleden verdedigde, die haar wereldtitel wist te prolongere. Daarmee is Joerg de eerste vrouw in 18 jaar die met succes een WK-titel verdedigde.

Joerg verloor in de finale al vroeg terrein ten opzichte van Nadyrshina. De Duitse gaf echter niet op en haalde Nadyrshina in met slechts twee poorten te gaan voor de finish.

Positie Atleet
1 Selina Joerg
2 Sofia Nadyrshina
3 Julia Dujmovits
15 Michelle Dekker
31 Kiki Bédier de Prairie

‘Rising star’ Nadyrshina wint de parallelslalom

De Russin Nadyrshina won dinsdag de parallelslalom. Eerder dit seizoen won de Russin ook al twee World Cups. Op het JWK, waar ook Jarna Mennens aan de start stond, won Nadyrshina in december zowel de parallelreuzenslalom als de parallelslalom.

Positie Atleet
1 Sofia Nadyrshina
2 Romona Theresia Hofmeister
3 Selina Joerg
26 Kiki Bédier de Prairie
44 Michelle Dekker

Wil jij ook snowboarderworden?

Ben jij of ken jij iemand die later net als Michelle Dekker en Kiki Bédier de Prairie actief wil worden als snowboardcrosser? Dat kan! In Nederland zijn meerdere wedstrijdteams waarbij jij jezelf kan ontwikkelen als snowboarder. Misschien kom jij dan net als Michelle en Kiki ooit uit op World Cups, wereldkampioenschappen en zelfs de Olympische Spelen. Klik hier om te ontdekken hoe jij kan beginnen met de wedstrijdsport.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.