Vooruitblik: Bédier de Prairie, De Blois en Dekker in actie deze week

MarkVermeulen op 02 maart 2021· geen reacties

Overzichtelijk weergegeven wanneer en waar onze wintersporten live te zien zijn bij Eurosport. Deze week komen onder andere de Nederlanders Kiki Bédier de Prairie, Glenn de Blois en Michelle Dekker in actie.

Dinsdag 2 maart: Bédier de Prairie en Dekker in actie op het WK

Bij het WK snowboarden in het Sloveense Rogla komen Kiki Bédier de Prairie en Michelle Dekker vandaag in actie op de parallelslalom. Een dag eerder, op maandag 1 maart, werd Michelle Dekker 15e en Kiki Bédier de Prairie 31e. Herbert Cool doet verslag van het JWK biatlon in het Oostenrijkse Obertilliach.

Obertilliach is een compact boerendorp met inwoners die het hun gasten graag naar de zin maken. Er zijn enkele hotels en verscheidene verblijven bij particulieren. Daarnaast organiseert de lokale VVV wekelijks activiteiten die de moeite waard zijn. Obertilliach geniet bekendheid door zijn biathloncentrum, en het is (meteorologisch aangetoond!) sneeuwzeker.

Woensdag 3 maart: Opnieuw een wereldtitel voor Sara Marita Kramer?

Vorige week behaalde Sara Marita Kramer al een vierde plaats op de HS106 en de wereldtitel met het Oostenrijkse team. Haar prestaties maken haar een favoriet voor de strijd om de wereldtitel op de HS137.

Donderdag 4 maart: Kan De Blois nog eens winnen?

Glenn de Blois begon in Chiesa in Valmalenco als een raket aan zijn seizoen met een zege. Kan hij nog eens de rest van het deelnemersveld zijn hielen laten zien? Vandaag staat ook het eerste onderdeel van de World Cup biatlon in Nove Mesto op het programma. Herbert Cool zal verslag doen van de estafette bij de vrouwen in het Tjechische dorp.

Vrijdag 5 maart: Wederom De Blois in actie

Niet alleen gisteren, maar ook vandaag staat er een World Cup in Bakuriani op het programma voor Glenn de Blois. In het Oostenrijkse Saalbach Hinterglemm staat er een World Cup afdaling op het programma voor de mannelijke alpineskiërs.

Er zijn weinig skigebieden die zo populair zijn bij Nederlandse wintersporters als het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Dat heeft natuurlijk een reden: Het skigebied is gevarieerd, de dorpen gezellig en de après-ski van een niveau waarvan je de volgende dag wenste dat je die laatste paar biertjes maar had laten staan. Bovendien heeft de verbinding met Fieberbrunn het skigebied nóg aantrekkelijker gemaakt.

Zaterdag 6 maart: Paar dagen na WK vandaag World Cup voor Bédier de Prairie en Dekker

Op maandag en dinsdag vond het WK snowboarden plaats in het Sloveense Rogla. Daarna zijn de deelnemers in Rogla gebleven voor de World Cup dit weekend. Kiki Bédier de Prairie en Michelle Dekker staan vandaag aan de start van de parallelslalom. Ook staat er vandaag een World Cup reuzenslalom voor vrouwen in het Slowaakse Jasná op het programma.

Het dorp Jasná ligt op ongeveer 1100 meter hoogte en bestaat vooral uit hotels, pensions en chalets in verschillende prijsklassen en variërend in luxe. In het dorp Jasná staat alles in het teken van toerisme. Naast de hotels en winkels, vinden wintersporters er ook restaurants, bars, kindercrèches, bedrijven die ski’s en toebehoren verhuren en skischolen. De skischolen zijn internationaal erkend. De leraren spreken Duits of Engels.

Zondag 7 maart: Ga er maar eens goed voor zitten!

Wat een topsport op zondag bij Eurosport! Geen Nederlandse wintersporters te zien vandaag, maar elke Nederlander zal genieten van de beelden uit bijvoorbeeld Saalbach Hinterglemm, Jasná of Oberstdorf.

De idyllische plaats Oberstdorf zal bij de meeste liefhebbers van wintersport bekend zijn om de jaarlijkse “Vierschanzentournee” die altijd na kerst van start gaat. Het dorp bevindt zich in Zuid-Duitsland nabij de Oostenrijkse grens. Vanuit Oberstdorf is er via de Fellhorn een liftverbinding met het Kleinwalsertal net over de grens in Oostenrijk. Hier moet je een klein stukje voor rijden. Verder heeft het twee eigen huisbergen, de Nebelhorn en Söllereck.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.