Nooit meer vermoeide benen met Herzog kousen

gesponsord op 02 maart 2022· 4 reacties

null

Hoe komt het dat je tijdens je wintersportvakantie al snel te maken hebt met zware benen? Kun je vermoeide benen tijdens het skiën en snowboarden tegengaan? Veel wintersporters dragen de Sport Compressiekousen van Herzog om dit te voorkomen. Het is niet voor niks dat Herzog Medical de officiële Recovery Partner van de Nederlandse Ski Vereniging (NSkiV) is. Met Herzog kousen sta je elke dag met energieke benen op de piste, houd je warme voeten en heb je minder kans op spierpijn en kramp. Benieuwd hoe dit zit?

Hoe ontstaan die vermoeide benen?

Veel mensen staan er niet bij stil… Tijdens het skiën en snowboarden vindt er geen optimale spierpompwerking plaats in je kuiten. Doordat je onderbenen vrijwel bewegingsloos in je ski- of snowboardschoen zitten, is de bloedcirculatie in je kuitspieren verre van ideaal. Vaak krijgen wintersportliefhebbers op dag twee of drie al te maken met vermoeide benen, stijve kuiten of rusteloze bovenbenen. Dit ‘zware gevoel’ is eenvoudig te verklaren. Door de statische houding van je been in je ski- of snowboardschoen is de kuitspierpompwerking namelijk beperkt. De bloedvaten in je kuiten worden niet regelmatig en ritmisch samengedrukt waardoor jij te maken hebt met een verminderde bloedcirculatie. Het gevolg zijn vermoeide benen en in sommige gevallen zelfs krampachtige verschijnselen.

Herzog kousen: voorkom spierpijn en zware benen!

Veel wintersporters dragen de compressiekousen van Herzog om vermoeide benen te gaan. Hoe zit dit precies? De kous comprimeert, dat wil zeggen duwt op je beenspieren, zodanig dat de hoogste druk op de enkel wordt uitgeoefend en afneemt richting de knie. Het bloed in de aders, met daarin opgelost de afvalstoffen van het verbrandingsproces, wordt daardoor tegen de zwaartekracht in adequaat afgevoerd waardoor ook de toevoer van het slagaderlijke bloed niet meer wordt belemmerd. Zo is er sprake van een optimale microcirculatie. Het resultaat is dat je je minder vermoeid voelt en langer probleemloos door kunt skiën of boarden.

null

Wat maakt Herzog kousen uniek?

Het antwoord is simpel: maatwerk. De kousen van Herzog hebben een optimale werking door het speciale opmeetsysteem. Bij Herzog houden ze er rekening mee dat elke wintersporter unieke beencontouren heeft. Ter vergelijking: een lange skiër van 2 meter met schoenmaat 43 heeft andere kuitcontouren dan een snowboarder van 1,70 meter met dezelfde schoenmaat. Voor een optimale pasvorm is het de bedoeling dat je jouw onderbeen op een aantal punten opmeet. Wil je jouw confectiemaat bepalen? Via deze maatapp kun je eenvoudig zien hoe dit moet.

Brandende bovenbenen?

Of je nu een geoefende of ongeoefende skiër bent, ook brandende bovenbenen kennen we allemaal. Niet vreemd want je bovenbenen staan constant op spanning en de spieren aan de voorzijde van het bovenbeen worden langdurig belast. De één ervaart pas na een afdaling van 3 kilometer het gevoel van vermoeide of brandende bovenbenen, de ander al na een paar honderd meter. De oorzaak hiervan is een stapeling van afvalstoffen in je bovenbenen. Wist je dat de Herzog Pro Compressiebroek ervoor zorgt dat deze afvalstoffen zowel tijdens, maar zeker ook na het skiën gemakkelijker worden afgevoerd? Ideaal wanneer je de volgende dag weer fris op de piste wil staan!

Elle Kempenaers
Elle Kempenaers

“Herzog kousen zorgen voor een betere doorbloeding van mijn voeten en benen. Mijn benen voelen nog steeds fris na een intensieve dag skiën!” Elle Kempenaers, professioneel skiester (BE)

De enige kousen die medische bewezen zijn

Herzog is de pionier van compressie in de sport. Herzog Medical is, op mondiaal niveau, de enige compressieleverancier die kousen produceert waarvan de werking wetenschappelijk bewezen is. Herzog Medical is de official supplier van o.a. de NSkiV, Atletiekunie, KNKV, Alpecin-Fenix, Team DSM, SD Worx en de Belgische Atletiekliga.
Bestel jouw kousen gemakkelijk online op: www.herzogmedical.com

“Nooit meer vermoeide benen”. Dat is mooi. Ik ga meedoen met de Tour de France volgend jaar. Met deze sokken is trainen overbodig geworden.

Klinkt leuk natuurlijk maar er zou nog wel een stukje tekst bij moeten staan dat een uitstekende conditie ook een vereiste is om zo min mogelijk last van vermoeidheid in de benen te krijgen.

Als je het hele jaar niets doet en dan denkt met deze sokken vermoeide benen te voorkomen heb je het mis!

Ondanks dat ben ik wel geïnteresseerd in dit soort sokken. Ik heb inmiddels wel wat ervaring met slechte en goede sokken en het kwaliteit- en confortverschil is sowieso merkbaar.

*bericht bewerkt door Martin9 op 03 mrt 2022 08:37

🏂

Wanneer komen ze op de lijst verboden middelen te staan?

“Of je nu een geoefende of ongeoefende skiër bent, ook brandende bovenbenen kennen we allemaal. Niet vreemd want je bovenbenen staan constant op spanning en de spieren aan de voorzijde van het bovenbeen worden langdurig belast. De één ervaart pas na een afdaling van 3 kilometer het gevoel van vermoeide of brandende bovenbenen, de ander al na een paar honderd meter. De oorzaak hiervan is een stapeling van afvalstoffen in je bovenbenen.”

🤣🤣
Gewoon leren skiën dus.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie