Puur skiplezier in het grootste skigebied van het Zillertal

gesponsord op 02 oktober 2020


De bergdorpen Zell am Ziller, Gerlos, Königsleiten, Wald en Krimml / Hochkrimml bevinden zich in het skigebied Zillertal Arena. Met 147 kilometer pistes en 52 liften is het het grootste skigebied in het Zillertal. Geen verrassing dus, dat dit grote skigebied voor iedereen goede afdalingen te bieden heeft, of je nu voor het eerst op de latten staat of al jaren op wintersport gaat. Maar het skigebied heeft meer te bieden dan perfect geprepareerde pistes en onderscheid zich met leuke activiteiten. We lichten onze favorieten voor je uit:

Moonlight skiing & dinner

In het winterseizoen is het vier keer volle maan. Tijdens deze avonden wordt het ‘Moonlight skiiing & dinner’ aangeboden. Om 16:30 vertrek je met de kabelbaan vanuit Königsleiten omhoog. Boven bij de berghut geniet je onder het genot van een aperitief en een live DJ van een waanzinnig uitzicht tijdens de zonsondergang. Aansluitend diner je in bergrestaurant Gipfeltreffen en daarna is het tijd voor de afdaling richting Gerlos onder het magische licht van de volle maan.

Het ‘Moonlight Skiing & Dinner’ is alleen voor gevorderden wintersporters vanaf 15 jaar. Vooraf reserveren is noodzakelijk. De kosten zijn 65 euro per persoon. Komend seizoen is het op de volgende dagen volle maan:

  • Dinsdag 29 december 2020
  • Donderdag 28 januari 2021
  • Donderdag 25 februari 2021
  • Dinsdag 30 maart 2021

Good morning skiing

Heb je er altijd al van gedroomd om als eerste op de piste te zijn? Alleen met de natuur, je skies en de ongerepte hellingen. Maak dit seizoen van deze droom werkelijkheid, want vanaf 4 maart tot 28 maart zijn elke donderdag en zondag enkele liften in Zell, Gerlos en Königsleiten al om 6:55 uur geopend.

Geniet van lege pistes, een prachtige zonsopkomst en maak gebruik om als eerste de sporen te trekken over de geprepareerde pistes. Hierna kun je van een welverdiend stevig ontbijt genieten in één van de gezellige berghutten in Zillertal Arena.

De langste dalafdaling van Oostenrijk

In Zillertal Arena kunt in één keer 1.930 hoogtemeters naar beneden skiën. De dalafdaling naar Zell am Ziller is hiermee in heel Oostenrijk de piste met het grootste hoogteverschil en maakt zijn naam als ‘HöhenFresser-Tour’ waar. Vanaf het hoogste punt in de Arena - het Übergangsjoch op 2.500 meter hoogte - tot aan het eindpunt in het dal, kun je 10 pistekilometers afleggen.

Tip: met de Karspitzbahn in Zell bereik je in een paar minuten de legendarische ‘Sport Abfahrt’, die zeker kan worden beschouwd als één van de mooiste pistes in het Zillertal. Wanneer je vervolgens de dalafdaling naar beneden volgt heb je een prachtige sportieve route naar beneden.

Arena Champions

In het skigebied zijn vijf SkiMovie routes, vier Speed-check routes en vier fotopunten te vinden. Deze worden samen gecombineerd in een challenge: de Arena Champions. Iedereen die minstens 6 van de 14 Arena Champions-stations voltooit, ontvangt automatisch het gratis “Arena Champions Book” - een digitaal fotoalbum met mooie herinneringen om mee naar huis te nemen!

Bekijk de website voor meer informatie over de wedstrijd en om jezelf aan te melden.

Rodelbaan

Een wintersportvakantie is natuurlijk niet compleet zonder te rodelen. De rodelbaan in Hainzenberg is met 7 km de langste rodelbaan in het Zillertal en bovendien tot 1.00 uur ‘s nachts verlicht. De Gerlossteinbahn brengt je comfortabel naar het bergstation, het begin van de rodelbaan.

Bekijk de website voor openingstijden en prijzen.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.