Besturen met Impact: kosteloze opleiding voor bestuurders van wintersportverenigingen

MarkVermeulen op 02 december 2020


De rol van bestuurder wordt in een veranderende samenleving steeds uitdagender en complexer. Dat vraagt veel van een bestuurder, maar het biedt ook mooie uitdagingen om op persoonlijk vlak stappen te maken. De opleiding Besturen met Impact geeft hierbij een persoonlijke verdieping. De opleiding wordt georganiseerd door de KNVB, maar staat open voor alle sportverenigingen.

De KNVB wil met de bestuurdersopleidingen ‘Besturen met Impact’ bestuurders de mogelijkheid geven zich te ontwikkelen. Door het juiste gereedschap aan te bieden, worden bestuurders op weg geholpen om de club nog beter te organiseren. Enerzijds door de kennis en vaardigheden te vergroten en anderzijds handreikingen te krijgen bij de uitdagingen waar de bestuurder voor staat. Het programma wordt gevolgd met mede-bestuurders van andere verenigingen uit de omgeving, zodat de bestuurders elkaar verrijken en er een netwerk onderling wordt opgebouwd van bestuurders met passie. De bestuurder kan zich hiermee, als daar behoefte aan is, ook na deze opleiding blijven ontwikkelen op zijn of haar eigen manier.

Bestuursleden van verenigingen kunnen zich inschrijven via deze link. De opleiding wordt in principe vanuit het Sportakkoord gefinancierd en is daarom voor bestuurders van sportverenigingen kosteloos op diverse plekken in Nederland te volgen. Zoals in Alkmaar, Weesp, Leeuwarden, Groningen, Emmen en Den Haag. Informeer bij je contactpersoon van je gemeente wie je adviseur is of neem contact op via sportakkoord@nocnsf.nl.

Interactieve webinars vanuit het Sportakkoord

Daarnaast is het nog altijd mogelijk om deel te nemen aan de interactieve webinars die ook vanuit het Sportakkoord worden georganiseerd. Tijdens deze webinars wordt jouw wintersportorganisatie, in groepsverband, concreet op weg geholpen aan de hand van een breed scala aan thema’s, waaronder sociale veiligheid, communicatie, vrijwilligersmanagement en financieel gezond de crisis door.

Vragen

Bij vragen kan je natuurlijk contact opnemen met Herbert Cool of Mark Vermeulen via sport@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.