Snowboardcrosser Nienke Poll kwalificeert zich voor WK Junioren

MarkVermeulen op 03 februari 2021


Met een plek in de top acht van de Europa Cup snowboardcross afgelopen weekend in Isola 2000, heeft Nienke Poll een ticket voor deelname aan het wereldkampioenschap junioren (JWK) behaald. “Ik ben superblij met mijn achtste plek tussen alle mondiale toppers hier in de Franse Alpen! En natuurlijk fantastisch dat ik mag starten op het JWK!”, aldus Nienke Poll.

Dat Poll in een goede flow zit, bleek vorige week al met haar eerste plek bij een FIS-wedstrijd in Reiteralm. Ze heeft de stijgende lijn van afgelopen jaar weten vast te houden. Toen plaatste ze zich ook voor het JWK, maar toen ging het evenement helaas vanwege de coronamaatregelen niet door. Dit jaar wordt het JWK eind maart gehouden in het Siberische Krasnojarsk en daar reist Poll met vertrouwen heen. “Ik heb er echt zin in. Voor mij is het bekend terrein, omdat ik er ook was tijdens de Universiade in 2019.

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.