Poederdag voor een mooiweerskiër

ChristopheJ op 03 februari 2023· 5 reacties

poeder
Jezus sta me bij: het is poederdag

We hadden het eerder dit seizoen over het ideale wintersportweer. Ik heb toen bekend dat ik absoluut voorstander ben van staalblauwe hemel en volle zon. Gisteren was mijn eerste skidag van het seizoen. Tweemaal raden welk weer het was?

Recht in de Nordstau

Juist … sneeuw met bakken. We zijn voor een paar dagen naar Ehrwald in Tirol gereden om te genieten van een korte skitrip met het gezin. De afgelopen dagen werd al duidelijk in de weerberichten dat er een onvervalste Nordstau op de kaarten stond. Velen zullen mij niet begrijpen maar mijn zin om te vertrekken kreeg toch een flinke deuk. Sneeuw wil zeggen chaos, slecht zicht op de pistes, liggen sukkelen tussen de hopen sneeuw. Kortom, geen pretje voor mij. Het was trouwens al jaren geleden dat ik echt in de poeder skiede. Zou het nog lukken? Het hotel was echter geboekt en mijn collega’s op de redactie lachtten mijn paniekerig gedrag een beetje smalend weg. De eerste selfie boven was nog geen reden voor een ‘happy face’.

Nog geen happy face vanochtend
Nog geen happy face vanochtend

Genieten

Maar de ‘happy face’ verscheen eigenlijk onverwacht heel snel. De blijvende lessen afgelopen jaren hebben mijn skitechniek verbeterd en dit kwam de skidag én het humeur absoluut ten goede. Waar ik dacht te moeten gaan sukkelen (zoals vroeger) was het al snel genieten van de malse sneeuw op de pistes. Op sommige stukjes nog een maagdelijk tapijt, zo’n fijn gevoel om hierdoor te glijden. Bovendien was het zicht op de pistes in Ehrwald gewoonweg prima vandaag. Geen ‘tasten in het duister’ maar gewoon goed dieptezicht. Ook het aanhoudend sneeuwen kon de skipret niet drukken en ik moet jullie uiteraard niet vertellen hoe mooi de omgeving is met dit verse ‘witte goud’. Kortom, skiën in de verse sneeuw heeft er een nieuwe fan bij, zelfs al sneeuwt het aanhoudelijk. De zon gaan we deze skitrip niet veel zien, maar ik vind dat niet meer zo erg als voor vertrek.

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Zie je nou wel. Verse sneeuw met goed zicht is top! En waarschijnlijk nog relatief rustig ook, omdat veel mensen het vermijden.

*bericht bewerkt door Tiny-M op 03 feb 2023 07:51

Niets leuker (foto’s van een tijdje terug)… geen mensen op de piste, verse poeder laag…

null

heerlijk! Wij vannacht ook richting Ehrwald, wordt een mooie week als de voorspellingen uit komen

Nee, met sneeuw en slecht zicht moet je echt niet de piste op gaan…

Dan blijft die verse poeder tenminste liggen voor mij en is het rustig op de piste :)

Een complete whiteout hoeft van mij ook niet sinds ik een keer niet doorhad dat ik van de piste af was geraakt. Gelukkig had ik uiteindelijk wel door dat het wel heel rustig was om mij heen en kon ik de weg naar de piste nog terugvinden…

Maar slecht zicht en dikke pakken verse sneeuw houden mij niet tegen hoor! Dat zijn de mooie momenten!

🏂
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie