Podcastserie ‘DeWeerelt van Sport & Politiek’

MarkVermeulen op 03 maart 2021· geen reacties

In aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van 17 maart a.s. organiseert de Nederlandse Ski Vereniging samen met KNHB, Nevobo, NGF en het Watersportverbond de podcastserie ‘DeWeerelt van Sport en Politiek’. In deze serie komen (kandidaat) Kamerleden van de VVD, de SP, het CDA, D66, GroenLinks en de PvdA aan het woord over hun visie op sport en bewegen.

Sport is een deel van de oplossing

Door de coronacrisis hebben veel Nederlanders het fysiek én mentaal zwaar. Sport is deel van de oplossing om Nederland gezond en beter uit de coronacrisis te leiden. Sport draagt bij aan gezondheid, plezier en (gezonde) afleiding. Sport zorgt voor weerbaarheid en vitaliteit, geeft ritme en perspectief, is iets om naar uit te kijken. Dingen die tijdens de crisis niet meer vanzelfsprekend maar wel cruciaal zijn om Nederland gezond te houden. Juist de Nederlandse sportsector biedt mensen de gelegenheid om fysiek én mentaal in beweging te blijven.

Ambities van de politiek

Maar hoe kijkt de politiek naar het belang van sport als middel ten behoeve van een vitale samenleving en naar de sportinfrastructuur in Nederland? Hoe richten we een samenleving in waarin bewegen de norm is en welke rol zien zij daarin voor de sportverenigingen? Kortom, welke ambities hebben de politieke partijen als het gaat om sport en bewegen?

Podcastserie ‘DeWeerelt van Sport & Politiek’

Tijdens de zesdelige podcastserie ‘DeWeerelt van Sport & Politiek’ komen (kandidaat-)Kamerleden aan het woord die de belangen van de Nederlandse sport vertegenwoordigen binnen hun partij. De serie wordt gepresenteerd door Lars Geerts, politiek verslaggever NOS en voormalig sportverslaggever.

Uitzendschema

De podcastserie wordt via onderstaand schema geplaatst op het kanaal van DeWeerelt op iTunes, Spotify en Google Podcasts.

Aflevering Wanneer online? Gast
1 Woensdag 3 maart 12.00 uur Rudmer Heerema (VVD
2 Vrijdag 5 maart 12.00 uur Michiel van Nispen (SP)
3 Maandag 8 maart 12.00 uur Wytske Postma (CDA)
4 Woensdag 10 maart 12.00 uur Jeanet van der Laan (D66)
5 Vrijdag 12 maart 12.00 uur Lisa Westerveld (GroenLinks)
6 Maandag 15 maart 12.00 uur Julian Bushoff (PvdA)
MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.