Outdoorbanen en rolbanen werken samen: Skicentrum Hoofddorp en SkiDiscovery

MarkVermeulen op 04 februari 2021

Nu het sporten in binnenlocaties niet mogelijk is hebben de indoorrolbanen en de sneeuwhallen van Nederland hun deuren moeten sluiten. De outdoorbanen kunnen nog wel sporters ontvangen, als de coronamaatregelen bij het sporten maar in acht worden genomen. Wintersportend Nederland is een hechte gemeenschap en de organisaties werken in veel gevallen al vele jaren samen, maar nu binnenlocaties gedwongen de deuren gesloten houden worden sommige samenwerkingen geïntensiveerd. Deze week is er aandacht voor de samenwerking tussen Skicentrum Hoofddorp en SkiDiscovery.

SkiDiscovery goes outdoors

Vanwege de coronamaatregelen kan SkiDiscovery al een tijdje geen cursisten meer ontvangen op de indoorrolbanen in Den Haag, maar dit betekent gelukkig niet dat ze bij de pakken neer gaan zitten. De cursisten onder de achttien jaar hebben namelijk de mogelijkheid om op een half uur rijden van SkiDiscovery elke zondag alsnog les te krijgen van hun vertrouwde leraar SkiDiscovery, maar dan op de outdoorbaan in Hoofddorp. Het iniatief was in eerste instantie alleen voor de kerstperiode bedoeld, maar wegens succes is het al een aantal keer verlengd en skiën de skileraren en cursisten nog steeds op zondag in Hoofddorp.

Volgens Femke Schrauwen van SkiDiscovery is de samenwerking met Skicentrum Hoofddorp een uitkomst voor de cursisten, maar stiekem ook voor de skileraren:

“Normaal gesproken bieden wij de meeste lessen binnen aan: we hebben niet voor niets indoorrolbanen. De huidige omstandigheden vragen echter wat creativiteit, en dat hebben we! Onder de noemer ‘SkiDiscovery goes outdoors’ biedt onze skischool voor alle kinderen lessen aan op de borstelbaan van Skicentrum Hoofddorp. Lekker sportief bezig zijn is voor ons altijd al belangrijk, en zeker nu willen we onze jonge cursisten de mogelijkheid bieden om actief en fit te blijven! Daarom skiën we iedere zondag twee keer anderhalf uur met onze eigen leraren en lesgroepjes. Het is een half uurtje rijden vanuit Den Haag en in de auto gaat het over niets anders dan de skiles: het (letterlijke) hoogtepunt van de week. We durven best te verklappen dat niet alleen de kinderen het enorm naar hun zin hebben op de piste, want ook voor ons als skileraren is het heerlijk om weer even naar beneden te kunnen knallen!”

Veilig skiën bij Skicentrum Hoofddorp

Sporten in de buitenlucht is toegestaan zolang de coronamaatregelen hierbij in acht worden genomen. Bij Skicentrum Hoofddorp is het dus mogelijk om nog steeds om te genieten van het skiën. Skicentrum Hoofddorp heeft naast de outdoorbaan ook de beschikking over een indoorrolbaan, maar ook deze is nu natuurlijk niet in gebruik. Het skicentrum zorgt ervoor dat elke bezoeker desondanks veilig kan sporten in de buitenlucht. Zo gaan de groepslessen buiten van cursisten tot achttien jaar door en hetzelfde geldt voor de Kidsfundagen van het skicentrum. Daarnaast is het mogelijk om privélessen te volgen en individueel vrij te skiën en te snowboarden. Alle informatie hierover en hoe je je kan aanmelden kan je vinden op de website van Skicentrum Hoofddorp.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan of een outdoorbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan en een outdoorbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw en de echte sneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.