Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Nederlandse Ski Vereniging organiseert geen internationale wedstrijden meer in 2020

MarkVermeulen op 04 september 2020

AIR Races 2019 - SnowWorld Landgraaf

In goed overleg met locatie SnowWorld Landgraaf heeft de Nederlandse Ski Vereniging besloten om geen internationale wedstrijden in 2020 meer te organiseren op Nederlandse bodem. Aangezien het coronavirus zich nog altijd verspreidt, vinden de Nederlandse Ski Vereniging en SnowWorld het niet verantwoord om atleten, hun entourage en organisatoren uit verschillende landen samen te brengen in SnowWorld.

Ter vervanging van de Indoor Lowland Championships worden er 2 nationale puntenwedstrijden georganiseerd op 26 en 27 september in SnowWorld Landgraaf voor alle NSkiV-licentiehouders. Deze zijn onderdeel van de SnowWorld Race Series 2020-2021. Voor meer informatie en inschrijving, klik hier.

Quarantaine-advies bemoeilijkt deelnemers
Er geldt momenteel vanuit de Rijksoverheid een quarantaine-advies voor iedereen die uit gebieden met een oranje reisadvies naar Nederland komt. Alle deelnemers uit de betreffende gebieden wordt dringend verzocht 10 dagen in quarantaine te gaan, voordat zij zich weer tussen andere mensen begeven. Hoewel dit quarantaine-advies geen verplicht karakter kent, verwacht de Nederlandse Ski Vereniging dat een ieder waarvoor dit advies geldt ook daadwerkelijk 10 dagen in quarantaine gaat. Bij het volgen van dit advies geeft dit grote moeilijkheden voor internationale sportevenementen. Dit zal deelname aan onze wedstrijden voor (inter)nationale atleten, afkomstig uit gebieden met een oranje reisadvies, bemoeilijken. Dit is in de huidige situatie reden voor de Nederlandse Ski Vereniging om geen internationale evenementen te organiseren en zodoende internationaal reizen niet te bemoedigen.

Concreet betekent deze beslissing dat de volgende evenementen in SnowWorld Landgraaf worden afgelast:

Evenement Data
De Indoor Lowland Championships 26 & 27 september
De Adaptive Indoor Races - Ski 3 t/m 6 november
De Adaptive Indoor Races - Snowboard 10 t/m 12 november
De FIS Europa Cup Slopestyle 18 t/m 19 november

The Freestyle Tour zal van start gaan als een Dutch Cup, met een nationaal karakter.

Sportieve aspect
Los van het gezondheidsaspect heeft ook het sportieve aspect meegewogen in de beslissing. De wedstrijden zouden niet plaats kunnen vinden zoals wij nastreven, namelijk met een representatief internationaal deelnemersveld, in een veilige sociale omgeving en zonder angst voor gezondheidsrisico’s zowel voor atleten, begeleiding als toeschouwers.

Nationale wedstrijden
Vooralsnog is de Nederlandse Ski Vereniging voornemens om alle evenementen met een nationaal karakter gewoon door te laten gaan. Daarmee krijgen nationale wedstrijden nu de volledige focus van de bond. In de huidige situatie is de Nederlandse Ski Vereniging van mening dat er met inachtneming van coronaprotocollen op een veilige en sportieve wijze wel binnenlandse wedstrijden kunnen worden georganiseerd met enkel nationale atleten. Bij al deze evenementen wordt echter wel een strikt protocol gevolgd om de verspreiding van het coronavirus te voorkomen. Klik hier voor de meest recente versie van de coronaprotocollen.

Vragen
Bij vragen kan er contact worden opgenomen met Paco Krom.
P.krom@wintersport.nl