UPDATE: Geen wedstrijden meer in het kalenderjaar 2020

MarkVermeulen op 04 november 2020


Op dinsdagavond 3 november hebben minister-president Mark Rutte en minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Hugo de Jonge wederom een persconferentie gegeven omtrent de verspreiding van het coronavirus en welke beperkende maatregelen daarbij horen. De reeds geldende maatregelen worden verlengd tot halverwege december 2020. De komende twee weken kan er bovendien met maximaal twee volwassen personen samen gesport worden en zijn groepslessen verboden.

Dit heeft als gevolg dat er in het kalenderjaar 2020 geen wedstrijden meer zullen worden georganiseerd onder auspiciën van de Nederlandse Ski Vereniging.

NK Baan 2020

Er zullen geen titels NK Baan 2020 worden uitgereikt. Het kampioenschap was al verplaatst van het voorjaar naar het najaar, maar met de verlenging van de maatregelen verdwijnt het nu definitief van de kalender. Dit betekent dat er vanaf wordt gefocust op de editie van 2021.

Noords Festival

Reis tot half januari niet naar het buitenland tenzij het noodzakelijk is. Bijna de hele wereld kleurt oranje of rood”, aldus de minister-president. Met dit dringende advies is het onmogelijk om het Noords Festival door te laten gaan. Na vele NK’s langlaufen in het verleden in Ramsau am Dachstein zou het evenement in 2021 als Noords Festival daar voor het eerst plaatsvinden. Ondanks de moeilijke omstandigheden waren Ramsau, de accommodatie, Vasa Sport en het organisatieteam van de Nederlandse Ski Vereniging klaar en zeer gemotiveerd om een prachtige week neer te zetten. Onder deze omstandigheden is het echter niet mogelijk om een veilig en eerlijke evenement te organiseren.

Maar we komen in 2022 terug met een geweldig feestelijk en sportief evenement in Ramsau!

Concrete afgelastingen

In de onderstaande tabel kan je terugvinden welke wedstrijden geen doorgang kunnen vinden.

Datum Wedstrijd Locatie
7 november 2020 SnowWorld RACE SERIES - Race 3* SnowWorld Amsterdam
8 november 2020 Outdoor Ski Racing Bergschenhoek
14 & 15 november 2020 Freestyle Tour* SnowWorld Landgraaf
14 november 2020 Kids Cup Baan - 1 & 2 De Schans
21 november 2020 NK alpineskiën Baan Il Primo
28 november 2020 De Dousberg + 2R@CE Dousberg Maastricht
29 november 2020 SnowWorld RACE SERIES - Race 4 & 5* SnowWorld Landgraaf
12 december 2020 Wolfskamer Triple Wolfskamer
23 december 2020 Jan Keller Cup Reiteralm
27 december 2020 Wolfskamer Open Wagrain
29 december 2020 SnowWorld Sylvester Cup Hinterreit
30 & 31 december 2020 Kids Cup Sneeuw Dienten
13 t/m 17 januari 2021 Noords Festival Ramsau
16 januari 2021 Voorronde NK schoolteams - WeLoveSnow* SnowWorld Amsterdam

* Deze wedstrijden zijn al in een eerder stadium afgelast.

Hoe verder in 2021?

De verspreiding van het coronavirus en het vrijkomen van een vaccin tegen het virus laten zich vooralsnog moeilijk voorspellen. Daarom doen we vooralsnog geen aanpassingen aan de wedstrijdkalender voor 2021. Het streven is begin januari een nieuwe route voor de rest van het wedstrijdseizoen te bepalen, onder andere met de beslissing of het het NK alpineskiën, gepland van 21 tot en met 26 februari 2021 in Maria Alm door kan gaan.

De volledige wedstrijdkalender is te vinden op data.wintersport.nl.

Coronaprotocol

Op de website is een geupdate versie van de coronaprotocollen te vinden. De belangrijkste maatregelen die per 4 november 2020 gelden zijn:

  • Sporten voor volwassenen is alleen toegestaan als het mogelijk is om onderling 1,5 meter afstand te houden.
  • Maximaal 2 personen mogen samen sporten.
  • Voor binnensporten geldt een maximum van 30 personen per zelfstandige ruimte.
  • Er worden geen wedstrijden georganiseerd.
  • Voor topsporters gelden uitzonderingen.
  • Kinderen en jongeren tot en met 17 jaar hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Maar er worden geen wedstrijden georganiseerd. En kinderen met klachten blijven thuis.
  • Publiek bij sport is niet toegestaan.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.

Corona-spreekuur

Het volgende corona-spreekuur vindt plaats op donderdag 5 november a.s. om 17:00 uur. Iedereen is van harte welkom om hieraan deel te nemen. Dit is mogelijk via Google Meet: https://meet.google.com/mue-nuqg-ebu. Door het klikken op de link word je toegelaten tot het spreekuur. Het is niet nodig aanvullende software te installeren. Een camera, microfoon en goede internetverbinding zijn voldoende.

Blijf actief: Wintersport gaat door!

Komende tijd zal de Nederlandse Ski Vereniging elke vrijdag een challenge online plaatsen die je thuis of bij een wintersportorganisatie in Nederland kan uitvoeren. Voer de challenge zo goed of creatief mogelijk uit. Doe dat vooral samen met je vrienden, vriendinnen, familieleden of teamgenoten! Plaats de challenge in je verhaallijn op Instagram, Snapchat of TikTok en vergeet daarbij niet de Nederlandse Ski Vereniging te taggen. Daag je vrienden en vriendinnen uit om mee te doen en maak gebruik van de hashtag #NSkiV ! Bij elke challenge wordt namelijk een coole prijs vergeven aan de winnaar.

Zie hier de challenge van deze week: ‘One-ski challenge’.

Vragen?

Mochten er nog vragen zijn, staan wij natuurlijk heel graag ter beschikking. Zoals altijd zijn we goed bereikbaar via sport@wintersport.nl of met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl als het wedstrijdzaken betreft.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.