Wintersport gaat door: Borstelbanen, rolbanen en skihallen blijven open

MarkVermeulen op 05 november 2020· geen reacties

Hoewel het kabinet op 3 november nieuwe en strengere maatregelen afkondigde, blijven de wintersportorganisaties in Nederland open. Sport draagt positief bij aan de fysieke en mentale gezondheid van ons allemaal! We zijn blij dat het, weliswaar in aangepaste vorm, mogelijk blijft. Blijf dus vooral skiën, snowboarden of langlaufen!

Borstelbanen

De borstelbanen van Nederland liggen in de buitenlucht. De afdaling kun je eigenlijk wel vergelijken met de afdaling die je in de hal vindt. De afdalingen zijn niet lang, maar voor elk type skiër is er wel wat te vinden. Er is vaak een helling voor beginners, een helling voor de licht gevorderde skiër en een moeilijke afdaling. Kristy vertelt je in de Wintersport Academy alles over het skiën op een borstelbaan.

Viviane Bronkhorst, van Skipiste Nieuwegein, gaf in een interview met RTV Utrecht aan: “We zijn ontzettend blij dat we buiten gewoon lekker mogen blijven sporten. We hebben minder aanmeldingen doordat minder Nederlanders straks op vakantie gaan, maar aan de andere kant krijgen we wel mensen die nu activiteiten in Nederland zoeken. Mensen willen blijven skien en snowboarden, conditie en techniek op peil houden of het juist leren.”

Over de maatregelen zegt ze: “De lessen voor de kinderen gaan gewoon door, zonder de aanwezigheid van ouders of publiek. Volwassen personen krijgen individuele instructies. Overal geldt de anderhalve meter afstand natuurlijk en binnen zijn mondkapjes verplicht.”"

Rolbanen

In Nederland zijn meer dan 60 rolbanen te vinden en dat betekent dat er altijd een rolbaan bij jou in de buurt is. Het skiën op een rolbaan staat voor je gevoel ver weg van het skiën in de sneeuw. Het is er niet koud, er is geen sneeuw te bekennen, maar je glijdt op een tapijt dat nat gehouden wordt zodat je blijft glijden. Daarnaast ski je vaak in één hellingshoek. Het is als het ware een oneindige piste die nooit ophoudt. Daarnaast sta je met maximaal twee of drie man op de baan en dat betekent dat je heel veel aandacht krijgt. Kristy vertelt je in de Wintersport Academy ook alles over het skiën op een rolbaan.

SkiDiscovery laat via bedrijfsmanager Femke Schrauwen weten: “Bij SkiDiscovery hebben we de ventilatiecapaciteit in de skihallen verhoogd zodat de lucht minimaal 3x per uur compleet ververst wordt. We skien in duo’s met 2x2 volwassenen per trainingsuur, op anderhalve meter afstand van elkaar. In het pand en de skihallen werken we met éénrichtingsverkeer. Onze leraren hebben tijdens de lerarentrainingen veel aandacht besteed aan het belang van de coronamaatregelen en doen er alles aan om onze cursisten op een verantwoorde manier te laten sporten.”

Skihallen

In Nederland zijn er veel indoorhallen en daardoor is er altijd wel een indoorhal bij jou in de buurt. In de hal ligt kunstsneeuw, sneeuw die heel erg lijkt op échte sneeuw. Daarbij ski of snowboard je van boven naar beneden en dat is heel erg vergelijkbaar met skiën of snowboarden in de bergen. Elke hal is anders, maar vaak vind je wel een helling voor de beginnende wintersporter en voor de wintersporter met meer ervaring. Natuurlijk vertelt Kristy ook alles over skiën op de kunstsneeuw.

SnowWorld heeft, volgens de nieuwe richtlijnen van de overheid, aanpassingen gedaan in haar capaciteit op de verschillende pistes. De SnowWorld-locaties vallen onder de noemer van ‘sportlocaties’ en deze hebben een uitzonderingspositie. Ze hoeven de deuren daarom niet te sluiten.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.