Ereplaatsen voor Van Beek, Bunschoten en Vos bij World Cup snowboardcross in Colere

MarkVermeulen op 06 april 2021· geen reacties

Atleten, coaches en teampersoneel brengen een eerbetoon aan Bibian Mentel-Spee bij de World Cup in Colere ⒸAlex Andreis
Op donderdag (1 april) en vrijdag (2 april) kwamen Renske van Beek, Lisa Bunschoten en Chris Vos in actie bij de World Cup snowboardcross in het Italiaanse Colere. De World Cup kreeg een extra lading omdat deze enkele dagen na het overlijden van Bibian Mentel-Spee, een grote inspiratiebron van de gehele wintersportfamilie en de para snowboard-community in het bijzonder, plaatsvond. Van Beek (4e en 5e), Bunschoten (2e en 3e) en Vos (twee keer 3e) sloten in Colere zo een bewogen seizoen af.

Toen de zon op woensdag, de trainingsdag van de World Cup, opkwam in Colere stonden rijders van alle nationaliteiten, hun coaches en teampersoneel in een rij langs het parcours van de snowboardcross voor een ontroerend eerbetoon aan Bibian Mentel-Spee, die twee dagen eerder was overleden.

World Cup snowboardcross in Colere welkome toevoeging aan het wedstrijdprogramma van Van Beek, Bunschoten en Vos

Eerder dit seizoen bracht de selectie lange tijd door in Pyhä en Ruka (Finland). Het Nederlandse team bracht de afgelopen maanden veel tijd door in Finland omdat de trainings- en leefomstandigheden daar momenteel perfect zijn, ook met het oog op de COVID-19-pandemie. Bunschoten en Vos sloten hun verblijf in Finland af met de World Cup in Pyhä, terwijl Van Beek haar verblijf noodgedwongen moest verlengen nadat ze op de terugreis positief testte op COVID-19. Na de quarantaine keerde ook Van Beek, in goede gezondheid, terug naar Nederland. Lange tijd zag het ernaar uit dat de Wolrd Cup in Pyhä de enige World Cup van het seizoen zou zijn voor de parasnowboarders. In Finland stonden vanwege reisbeperkingen ook nog eens weinig concurrenten van de Nederlanders aan de start.

Daarom was de toevoeging van de World Cup in Colere aan de wedstrijdkalender meer dan welkom. In tegenstelling tot de World Cup in Pyhä stonden nu onder andere ook de Fransen, Amerikanen en Canadezen aan de start waardoor deze World Cup vanzelfsprekend een betere test voor de atleten was.

Podiumplaatsen voor Bunschoten en Vos

De Française Cecile Hernandez won twee gouden medailles in de gecombineerde SB-LL1- en SB-LL2-race voor de dames.

Op het podium staan was een grote verandering ten opzichte van haar meest recente World Cup-ervaring. In Pyhä keek ze naar de races vanuit haar hotelkamer. Alle Franse atleten misten die races omdat ze in een quarantaine van veertien dagen werden gedwongen vanwege een mogelijk COVID-contactgeval bij het team. Op het podium werd ze twee keer vergezeld door Lisa Bunschoten, terwijl Renske van Beek twee keer net naast de podiumplaatsen greep.

“Bibian was een grote inspiratiebron”, liet Hernandez optekenen op de website van de IPC. “Ze heeft veel dingen mogelijk gemaakt voor onze sport. Ik deelde mijn eerste podium met haar in Sochi (Paralympische Winterspelen 2014). Ik zal dat nooit vergeten. Ze was een ongelooflijke en geweldige vrouw."

Race 1 vrouwen LL1/LL2 - donderdag 1 april

Positie Atleet
1 Cecile Hernandez
2 Lisa Bunschoten
3 Brenna Huckaby
4 Renske van Beek

Race 2 vrouwen LL1/LL2 - vrijdag 2 april

Positie Atleet
1 Cecile Hernandez
2 Brenna Huckaby
3 Lisa Bunschoten
5 Renske van Beek

Chris Vos behaalde twee derde plekken. Via Instagram liet Vos weten meer dan tevreden te zijn met zijn bronzen medailles. Op donderdag ging de winst naar Noah Elliot, terwijl op de vrijdag Tyler Turner de snelste snowboarder in de finale bleek.

Race 1 mannen LL1 - donderdag 1 april

Positie Atleet
1 Noah Elliot
2 Mike Schultz
3 Chris Vos

Race 1 mannen LL1 - vrijdag 2 april

Positie Atleet
1 Tyler Turner
2 Noah Elliot
3 Chris Vos

Samenwerking Johan Cruyff Foundation

Samen met de Johan Cruyff Foundation vergroten we het aanbod van aangepast wintersporten. De samenwerking bevat een aantal initiatieven waarmee jongeren in aanraking kunnen komen met aangepast wintersporten. Op de Para Snow Day kunnen jongeren kennismaken met de wintersport. Via wedstrijdtrainingen en trainingsweken worden de jongeren vervolgens voorbereid op nationale of internationale wedstrijden.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om (aangepast) te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt!

Wil jij meer weten over onze topsportprogramma’s en atleten?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Topsport’ voor alle informatie. Voor vragen over de topsportprogramma’s kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee via j.vanderlee@wintersport.nl.

MarkVermeulen

Plaats een reactie

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.