Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Corona-spreekuur wederom druk bezocht door wintersportorganisaties

MarkVermeulen op 06 november 2020


Op donderdag 5 november organiseerden we voor de vijfde keer het digitale corona-spreekuur. De wintersportorganisaties kunnen hier, samen met de Nederlandse Ski Vereniging en elkaar, ervaringen, problemen en vragen delen. Tijdens deze sessie waren Ripstar, Langlaufvereniging Gouda, Skiteam Dordrecht, Ski is the Limit, Skiteam Drenthe, Roundhill Dordrecht, SkiDiscovery en Skivereniging Achterhoek aanwezig.

Gelukkig mogen de wintersportorganisaties in Nederland, met inachtneming van de maatregelen, open blijven. Daarom zal de Nederlandse Ski Vereniging de komende tijd extra wintersport in Nederland promoten.

Nieuwe samenwerkingen?

Nu bij wintersportorganisaties een (groot) gedeelte van de normale activiteiten wegvallen, onderzoeken verschillende organisaties mogelijkheden om nieuwe initiatieven op te zetten. Zo onderzoekt Ripstar alternatieven voor hun buitenlandse reizen, nodigt SkiDiscovery scholen uit om te komen skiën en bieden Roundhill en SkiDiscovery wedstrijdteams de mogelijkheid om bij hun op de baan te komen trainen. Erg handig nu de capaciteit van SnowWorld door de maatregelen flink is beperkt . De Nederlandse Ski Vereniging is in gesprek met SnowWorld om eventueel toch wedstrijdteams op specifieke openingstijden te laten trainen.

Maximaal twee personen mogen samen sporten

De verenigingen waren tijdens het afgelopen corona-spreekuur met name benieuwd naar de maximale groepsgroottes van twee personen. NOC*NSF schrijft hier het volgende over voor:

“Maximaal twee personen mogen met elkaar sporten (binnen en buiten). De groepjes houden onderling 1,5 meter afstand, er is een duidelijke afbakening van de groepjes en zij mengen niet. Indien nodig kan een sporter om een aanwijzing vragen aan een begeleider/trainer (die overigens niet aanwezig is voor een begeleiding van meerdere groepjes tegelijk, aangezien er geen groepslessen plaatsvinden).”

Vragen?

Over twee weken zal er weer een corona-spreekuur worden georganiseerd. Datum en tijd communiceren we op een later moment. Voor vragen in de tussentijd kun je contact opnemen via sport@wintersport.nl. Voor wedstrijdzaken kun je contact opnemen met Paco Krom via p.krom@wintersport.nl.