Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Grindelwald is een van de klassieke wintersportbestemmingen van de Alpen en het heeft zonder twijfel een van de meest indrukwekkende skigebieden. De uitzichten op de bergen Eiger, Mönch en Jungfrau behoren tot de meest spectaculaire in de Alpen. De perfecte locatie dus voor de opnames van de laatste Snow Show in onze roadtrip door Zwitserland!

Snow Show - seizoen 3 Ook in het derde seizoen van de Snow Show nemen Kristy, René en Arjen je mee op reis naar de mooiste en leukste skigebieden van de Alpen. We laten je niet alleen het skigebied zien, maar ook andere leuke activiteiten die je kunt ondernemen.

Grindelwald

De Jungfrau Region bestaat uit drie skigebieden en wij verkennen in deze Snow Show de skigebieden Grindelwald - First en Männlichen - Kleine Scheidegg. Grindelwald trekt toeristen van over de hele wereld, die niet alleen voor het mooie skigebied komen, maar ook zeker voor de imposante bergwereld en in het bijzonder voor het Jungfraujoch. De karakteristieke treinen in het gebied brengen je daarvoor naar een hoogte van 3466 meter. Niet alleen de uitzichten zijn fraai, ook de geschiedenis van de bouw is mooi in beeld gebracht. De skigebieden van Grindelwald en de Jungfrau Region zijn zeer gevarieerd, met enkele lange afdalingen. Ook de beroemde Lauberhorn afdaling naar Wengen hebben we kunnen afvinken. Toch werd onze blik vrijwel continue naar boven getrokken, want de drie eerder genoemde reuzen torenen hoog boven het skigebied uit. Een must visit voor iedere skiër of snowboarder!

Kleine disclaimer: deze Snow Show is in het seizoen 2019-2020 geschoten voordat de (wintersport)wereld in lockdown ging. Het kan zijn dat sommige beelden niet meer helemaal matchen met hoe de situatie vanaf nu is.

Noot van de redactie

Het merendeel van de artikelen op Wintersport.nl is volledig onafhankelijk geschreven. Dat geldt ook voor dit artikel. Er is geen enkele vorm van bemoeienis geweest, wél is de liftpas of de overnachting van de redacteur gesponsord door het skigebied. » Lees meer

Rene
Filmt en edit er het hele seizoen op los, of het nu een Snow Show is, een gebiedsreview of gewoon in Nederland met de podcast.

Plaats een reactie

DrPhil6 december 2020 · 09:39

Prachtige beelden!

DieterS6 december 2020 · 10:00

Heel gaaf dit; prachtige bergen, speelse pistes, historische gebouwen en modelbaantreintjes. Ik wil hier heen!

BaLin6 december 2020 · 10:25

Heerlijke plek. Was daar in januari 2019. Echt een top bestemming!

Quick6 december 2020 · 11:23

Blijft een geweldig gebied. Jammer dat jullie het weer niet echt mee hadden.

Mr. Slow
ruben46 december 2020 · 11:41

15 jaar geleden hier 2 seizoenen skiles gegeven. Elke dag genieten van de uitzichten. Daarna nooit meer zo’n mooi kantoor gehad.

ivarros6 december 2020 · 13:43

Superleuk, met name deel 2 van de video op Kl Scheidegg en Mannlichen👌🏼

Roy836 december 2020 · 14:53

Toegevoegd aan de todolist 😊.

Wannabe Dolomietenkenner...
Kees0736 december 2020 · 15:08

Zodra we niet meer aan schoolvakanties gebonden zijn, meld ik me in de Jungfrau region. Tot die tijd doe ik het met snowshow en de jaarlijkse afdaling 2e of 3e week januari.

Witte-Tonnie6 december 2020 · 17:47

Wederom een fantastische Snow Show. Mijn bucketlist wordt wel steeds langer zo ;-)

Elly36 december 2020 · 18:47

Weer een super snow show, prachtig daar, erg mooie beelden, dank.

Dienten Die Alte schule
Luuk36 december 2020 · 20:38

Jaloers 😁
Hoe is het qua drukte daar? Het lijkt in jullie periode vrij rustig!

Gerben.t.Z6 december 2020 · 21:25

Geweldig! Gaat op mijn lijst van toekomstige bestemmingen.

elisabeth1016 december 2020 · 23:09

“Iets duurder” is wel een understatement hoor 🤣

Ik ben daar in 2016 een weekje op zomervakantie geweest en meteen op dag 1 met het treintje omhoog naar de Jungfrau…a 198 euro persoon🙈🙈. Maar ja once in a lifetime was het. Met een strakblauwe lucht en zon nog gewandeld door de slush naar het berghutje verderop. Was echt prachtig.

Daarna naar de supermarkt waar 2 kipfilets 12 euro kosten en we voor een paar dingetjes gelijk 70 euro kwijt waren. De goedkoopste pizza was 25 euro per stuk en uiterst matig.

Het was het waard maar denk niet dat ik ooit nog terugga 😉

*bericht bewerkt door elisabeth101 op 06 dec 2020 23:10

Timothy.V6 december 2020 · 23:26

Ik was eind januari van dit jaar met vrienden in de Jungfrau Region. Wij hebben een zalig weertje gehad en het was rustig op de pistes. Wat mij in dit gebied enorm beviel, waren die lange afdalingen (zoals die blauwe 22 van Kleine Scheidegg naar Grindelwald Grund) waarbij je eindigde te midden van de houten chalets.
Veel meer Zwitsers dan dit krijg je het inderdaad niet, denk ik. Akkoord, het is er duur, maar dat weet je op voorhand en dan moet je er nadien ook niet over zeuren. Ik wil er zeker opnieuw naartoe! Maar eerst staan Flims-Laax en de Aletsch arena nog op het todo-lijstje voor wanneer we uit onze corona-nachtmerrie zijn.

elisabeth1017 december 2020 · 10:00

Ik zeur ook niet, het is meer een waarschuwing voor anderen om de kosten niet te onderschatten. Zelfs voor Zwitserse begrippen is het gewoon duur.

Ik vind dat ze dat best hadden kunnen melden in het filmpje. Noemen dat het iets duurder is, is het gewoon mooi verpakken. Wees dan eerlijk en zeg dat het gewoon kneiterduur is. En dan kun je de beslissing nemen of het je dat waard is.

Bacchus7 december 2020 · 11:24

Wat een fijne video! Tekenend voor het gebied dat jullie zelfs in deze lange video geen tijd hadden om de Schilthorn-/Piz Gloria-kant te behandelen. (Is misschien ook wat uit de richting vanaf Grindelwald) Ik ben het er helemaal ermee eens dat een berg- of wintersport-liefhebber eens in het Jungfraugebied geweest moet zijn. Je wordt hier constant meer of minder subtiel geconfronteerd met de macht en onherbergzaamheid van de bergen. En daarnaast is met name Kleine Scheidegg/Männlichen een prettig gelegen en on-Zwitsers modern uitgerust skigebied. Ik moet alleen @elisabeth101 ook wel gelijk geven dat “iets” duurder nogal een understatement is: trek rustig een derde meer uit voor een vergelijkbare vakantie in Jungfau ten opzichte van een Oostenrijks topgebied. Maar je krijgt er wel een ervaring voor terug.

piraat7 december 2020 · 11:31

We waren aan het twijfelen dus sankt moritz en Grindelwald voor de eerste kerstweek.

Na het zien van deze video toch maar Grindelwald gekozen (ondanks dat er meer sneeuw ligt in sankt moritz)

Heel veel zin in!

lve7 december 2020 · 18:25

Gisteravond deze aflevering via Youtube op de TV gekeken. Leuke aflevering met schitterende beelden. Dit onderdeel blijft een van mijn favorieten van deze site. Ga er vooral mee door.

Hopelijk kunnen jullie dit jaar ook nog afleveringen maken voor volgend jaar.

Liefhebber van sneeuw, bergen en extreem weer.
GerritA7 december 2020 · 21:32

Wat een heerlijke snow show weer en wat een mooie beelden weer @rene, petje af hoor.

Het sneeuwt altijd in mijn hoofd....
MiekeBosch8 december 2020 · 11:34

MiekeBosch8 december 2020 · 11:43

Geweldig mooie film !!! Precies weergegeven zoals het gebied is.
Ik ben bevoorrecht dat ik al heel vaak van dit gebied heb mogen genieten.
Het verveeld nooit. Ook andere gebieden zoals het Arlberg gebied of Schladming, Adelboden ect. gezien maar Grindelwald blijft ons op een of andere manier altijd trekken. Maart 2021 hopen we weer te mogen komen
en de nieuwe V-Bahn te beleven. Oei de tijd is hard gegaan want ik heb ook nog de oude Manlichenbahn gebouwd zien worden en dat je naar de First ging in een 2-persoons stoeltjes lift over dwars met de ski’s tussen je in. Als het dan heel koud was kreeg je een dikke bruine jas aan. Oude tijden maar ook mooie tijden met fantastische herinneringen… prachtig kan het niet vaak genoeg zeggen.

ReneG8 december 2020 · 11:50

Mooi ski gebied / omgeving. Heel apart dat je met de trein door het gebied kunt verplaatsen;-) Ben er eind vorig jaar (tussen kerst en oud en nieuw) geweest. Was redelijk druk, veel gevorderde wintersporters op de pistes. Prijzen (eten, skipas) zijn inderdaad pittig. Acco’s zijn redelijk betaalbaar. Wel een gebied om nog een keer naar terug te gaan.

Jammer dat sneeuw kan smelten;;
Erik118 december 2020 · 12:27

Prachtig gebied, ook in de herfst. Wij waren er eind Oktober 2018. De kinderen op hempje op 2500m hoogte, ongelofelijk mooi! De foto is gemaakt tussen de Bachalpsee en First.
Met stip onze mooiste vakantie ooit.

*bericht bewerkt door Erik11 op 08 dec 2020 12:29

Gerrit918 december 2020 · 13:06

Ik vind de begrippen duur en middelduur steeds lastiger worden om te interpreteren.
Wat voor de een duur is valt voor de ander bijvoorbeeld weer mee. Een grote kostenpost op wintersport is voor ons altijd het eten en drinken op en naast de piste. Is dit wellicht een idee om hier aan te denken bij het maken van de snowshow en op de website bij gebieden? Dan weet je voor een gemiddelde eetgelegenheid wat de kosten zijn en zo kun je dus beter een inschatting maken per gebied.

Geweldige video weer overigens! Ik kijk met plezier jullie rapportages :)

*bericht bewerkt door Gerrit91 op 08 dec 2020 13:07

evr668 december 2020 · 13:15

Ik vind de begrippen duur en middelduur steeds lastiger worden om te interpreteren.
Wat voor de een duur is valt voor de ander bijvoorbeeld weer mee. Een grote kostenpost op wintersport is voor ons altijd het eten en drinken op en naast de piste. Is dit wellicht een idee om hier aan te denken bij het maken van de snowshow en op de website bij gebieden? Dan weet je voor een gemiddelde eetgelegenheid wat de kosten zijn en zo kun je dus beter een inschatting maken per gebied.

Geweldige video weer overigens! Ik kijk met plezier jullie rapportages :)

Gerrit91 op 08 dec 2020 13:06

Haha, een soort prijsindex van een paar standaard gerechten op de piste Pizza, stevige soep en een pasta of zo. Gewoon, niet te gek en van fatsoenlijke kwaliteit. En indicatie voor een halve liter bier (asking this for a friend). Kunnen we er weer een mooie excel sheet van maken net als met die pistekilometers, hoogtemeters enzovoorts hahaha

Edwin van Riel
Gerrit918 december 2020 · 13:27

Ik vind de begrippen duur en middelduur steeds lastiger worden om te interpreteren.
Wat voor de een duur is valt voor de ander bijvoorbeeld weer mee. Een grote kostenpost op wintersport is voor ons altijd het eten en drinken op en naast de piste. Is dit wellicht een idee om hier aan te denken bij het maken van de snowshow en op de website bij gebieden? Dan weet je voor een gemiddelde eetgelegenheid wat de kosten zijn en zo kun je dus beter een inschatting maken per gebied.

Geweldige video weer overigens! Ik kijk met plezier jullie rapportages :)

Gerrit91 op 08 dec 2020 13:06

Haha, een soort prijsindex van een paar standaard gerechten op de piste Pizza, stevige soep en een pasta of zo. Gewoon, niet te gek en van fatsoenlijke kwaliteit. En indicatie voor een halve liter bier (asking this for a friend). Kunnen we er weer een mooie excel sheet van maken net als met die pistekilometers, hoogtemeters enzovoorts hahaha

evr66 op 08 dec 2020 13:15

Exact waar ik op doelde! En ik denk dat daar serieus wel interesse in is. De laatste maanden ben ik stiekem een beetje naar Zwitserland aan het kijken maar iedereen noemt het duur en dat schrikt mij best wel af. Maar in Oostenrijk zitten mijn vriendin en ik eerlijk gezegd ook altijd wel in de wat duurdere gebieden. Maar omdat ik er totaal geen beeld van heb sla ik Zwitserland momenteel liever over. Wellicht als ik de prijzen op de piste zie vind ik het wel heel erg meevallen en dan helpt mij het wel zo’n overzichtje om een keuze te maken!

evr668 december 2020 · 14:04

@gerrit91 ik wil wel een voorzetje geven hier (tenzij dit beter naar een apart topic kan?)
Als ik kijk naar Quattre Vallees (kom hier al ene paar jaar regelmatig). Daar betaal je op de berg zo’n 15-17 EUR voor een lekkere pizza. Pasta in dezelfde orde, flesje bier (gewoon flesje, geen halve liter) iets van 5 EUR aan de piste. Vooral luxere hoofdgerechten (denk aan lekker stuk vlees) zijn verhoudingsgewijs flink aan de prijs. heb je het zo maar over 40 EUR voor een hoofdgerecht. Anderzijds, zit in het dal een hele goede Thai, eet je echt voor 20 EUR meer dan lekker. Jammer dat een Thai die dan Zwitsers-Duits probeert te spreken echt niet verstaanbaar is hahaha

Waar ik in bv Italie nog wel eens geneigd ben gewoon maar naar hartenlust eten en drinken te laten aanrukken, letten we in CH echt wat beter op. Uiteindelijk zijn we dan niet eens heel veel meer kwijt.

Vind wel dat voorbeeld dat Elisabeth101 geeft voor een treinkaartje naar boven van 200 EUR pp bizar, die zou ik lekker overslaan denk ik ;). Anderzijds, we hebben bv in Ischgl ook wel echt serieuze restaurant- en drankrekeningen zien passeren in de loop der jaren. Hangt er stevig vanaf wat je doet en ook met welk gezelschap zeg maar.

Edwin van Riel
ello8 december 2020 · 14:35

Het ligt er ook aan of je eigen materiaal hebt of moet huren, en of je kinderen hebt die lessen volgen. Want dat is allebei behoorlijk veel duurder in Zwitserland.

evr668 december 2020 · 14:46

Het ligt er ook aan of je eigen materiaal hebt of moet huren, en of je kinderen hebt die lessen volgen. Want dat is allebei behoorlijk veel duurder in Zwitserland.

ello op 08 dec 2020 14:35

Staat tegenover dat de kortingen op kinderskipassen groot zijn in CH (50% in QV). Huren vind ik overal veel te duur ;). Maar dat wordt flink gedetailleerd en geen info die ik zo even uit de mouw kan schudden in ieder geval. Prijzen van pizza’s, pasta’s en bier zijn meer parate kennis zeg maar ;)

Maar wie wat toe kan vroegen is altijd welkom natuurlijk ;
)

Edwin van Riel
DrPhil8 december 2020 · 15:38

Treinkaartje zit, zo begrijp ik uit het fimpje , in je skipas (?). In Zermatt idem. Daar is een los treinkaartje voor Gornergrat ook absurd duur.

Plaats een reactie