Om iedere winter op wintersportvakantie te kunnen gaan, heb je spullen nodig. Van ski’s en snowboard tot jassen, broeken en schoenen. Om te voorkomen dat je deze vaak opnieuw moet kopen, doe je er goed aan om deze goed te onderhouden. In deze video geef ik je, samen met Bever, vijf tips om je wintersportspullen goed te onderhouden.

Tip 1: Berg je materiaal tijdens de wintersport goed op

Belangrijk is dat je spullen goed kunnen drogen en niet met vocht in aanraking komen. Dit geldt zowel voor je ski’s of snowboard als voor de rest van je outfit:

  • Schoenen: doe de schnallen van je schoenen dicht zijn en zorg dat binnenschoen goed kan drogen.
  • Helm en goggles: leg deze op een plek waar ze niet beschadigd raken en waar je goggle kan drogen: als deze vochtig blijft, beslaat hij namelijk de volgende dag. Meer tips voor het onderhouden van je skibril vind je op de site van Bever.
  • Handschoenen: laat ze drogen, maar leg ze niet op de verwarming. Dan droogt het materiaal te snel en kan het beschadigd raken.

Tip 2: Was je skikleding goed zodra je weer thuis bent

Maak niet de fout om je kleding, als je weer thuis bent, meteen in de kast te leggen. Bij slecht onderhoud, wordt het minder waterafstotend en luchtdoorlatend. Daarnaast is je outfit ook vies geworden tijdens je wintersportvakantie. Gebruik daarvoor een speciaal wasprogramma en en -middel. Durf je dit niet aan? Breng je skikleding dan naar Bever, daar wassen ze je skikleding op de juiste manier.

Tip 3: Wax en slijp je ski’s of snowboard

Dit zorgt ervoor dat je belag niet uitdroogt en de kanten scherp blijven. Hierdoor blijf je grip houden op de piste. Daarom is het goed op je ski’s of je board om de vier à vijf dagen te (laten) waxen en slijpen. Bij Bever kun je kiezen uit een kleine of een grote slijp- en waxbeurt. Bij de kleine beurt kan dit, als het rustig in de winkel is, zelfs terwijl je wacht. Een grote beurt is nodig als je ski of board beschadigingen heeft. Dan krijg je je materialen weer als nieuw terug!

Tip 4: Laat je skischoenen weer op maat maken door bootfitting

Na verloop van tijd kan het zijn dat je teveel ruimte in je schoenen krijgt. Het is dan niet meteen nodig om nieuwe schoenen te kopen. Met wat foam kan de ruimte worden opgevuld, zodat je weer wat vaster in je skischoen zit. Ook van drukpunten kan Bever je makkelijk afhelpen.

Tip 5: Stem je skibindingen goed af

Om ervoor te zorgen dat je niet te vroeg of te laat uit je bindingen schiet bij een val of bij het maken van een bocht, moeten je (nieuwe) schoenen goed op je ski’s passen. Hierbij is je gewicht, ski-ervaring en lengte van je schoen van belang. Bever heeft geavanceerde apparatuur om dit precies te meten, die verder gaat dan de meetapparatuur bij het gemiddelde verhuurbedrijf op jouw wintersportlocatie.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Bever bever, bever bever bever…

I would rather be skiing.

Bever bever, bever bever bever…

BootstrapR op 07 feb 2023 21:45

Gesponsord…

Anders moeten wij hier allemaal betalen om hier onze ongezouten mening te mogen verkondigen.

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie