Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Trainers en coaches ondergaan bijscholing op de golfbaan

MarkVermeulen op 07 september 2020

Sportpsycholoog Ivo Spanjersberg geeft ski- en snowboardtrainers opdrachten tijdens een workshop op Golfbaan Hitland

Regelmatig organiseert de Nederlandse Ski Vereniging workshops, opleidingen en bijscholing voor trainers en coaches werkzaam binnen de Nederlandse sneeuwsport. Niet alleen onze bondstrainers en bondscoaches worden opgeleid of bijgeschoold, maar ook bijvoorbeeld de ski- en snowboardcoaches van de door de Nederlandse Ski Vereniging gecertificeerde talententeams maken gebruik van deze mogelijkheden. De wedstrijdsport is constant in ontwikkeling, denk bijvoorbeeld aan nieuwe trainingsmethoden, veranderende regelgeving of technische vooruitgang. Dit maakt bijscholing van trainers en coaches erg belangrijk.

Workshop over motivatie
Afgelopen week hebben verschillende trainers en coaches van diverse ski- en snowboardteams een workshop met betrekking tot motivatie bijgewoond. Een maand geleden waren dezelfde trainers en coaches al aanwezig op een praktijkavond op Golfbaan Hitland in Nieuwerkerk aan den IJssel. Middels verschillende opdrachten werd uitgezocht op welke manier iemand met de juiste motivatie en spanning aan een wedstrijdsituatie begint. De aanwezige trainers en coaches kwamen toen tot nieuwe en verrassende inzichten. Tijdens de theorieavond op woensdag 2 september heeft sportpsycholoog Ivo Spanjersberg de achterliggende theorie over de praktijksituatie op de golfbaan geprojecteerd om de werking van de betreffende systemen in de hersenen te duiden. Sportpsycholoog Ivo Spanjersberg is onder meer werkzaam als high performance expert prestatiegedrag bij NOC-NSF en heeft veel ervaring met talentontwikkeling en topsport in verschillende sporten.

Skitrainer Thomas Bemelaar ervaart in de praktijk wat een aanwijzing betekent voor de motivatie

Opleidingen tot trainer-coach
De Nederlandse Ski Vereniging organiseert niet alleen lerarenopleidingen voor de sneeuwsporten, maar biedt dus ook scholing voor trainers en coaches. Om de top te halen in wedstrijdskiën en snowboarden verlangen sneeuwsporters van jongs af aan – op skitechnisch / snowboardtechnisch, mentaal en fysiek gebied – een gedegen begeleiding. De basis hiervoor moet worden gelegd door goed gekwalificeerde trainers en coaches. De Nederlandse Ski Vereniging biedt opleidingen tot trainer-coach (niveau 3 en 4). Zo dragen wij in samenwerking met het NOC-NSF bij aan goed opgeleid kader voor een gezonde en veilige sportomgeving voor atleten in de verschillende teams, clubs, talentherkennings-, talentontwikkelings- en topsportprogramma’s in Nederland.

Verschillende snowboardtrainers voeren praktijkopdrachten uit tijdens de opleiding in Oostenrijk

Zelf een online topsport bijscholing proberen?
Wil je zelf ook eens gratis een topsportopleiding proberen? Iedereen kan een dergelijke opleiding uitproberen. Doe de anti-dopingopleiding voor sporters, ouders en trainers van de dopingautoriteit en leer wat de regels zijn om topsport veilig te houden en haal gratis jouw anti-doping certificaat!

Wil jij meer weten over onze scholingsmogelijkheden?
Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen’ voor alle informatie! Voor vragen kun je contact opnemen met Jeroen van der Lee.