Opleiding S2X levert drie nieuwe skileraren op

MarkVermeulen op 07 oktober 2020

De cursisten vlak na ontvangst van hun diploma

Afgelopen week is de opleiding tot skileraar niveau 2 bij Ski & Snowboard Xperience in Alphen aan den Rijn afgerond. De Nederlandse Ski Vereniging feliciteert alle cursisten met het behalen van hun diploma skileraar niveau 2!

Ski & Snowboard Xperience (S2X)

Op de indoor rolbanen van S2X is voor het eerst een opleiding tot skileraar niveau 2 georganiseerd. Deze opleiding werd gegeven door de enthousiaste Lazlo Post. S2X opende haar deuren in 2005, toen nog in Boskoop. Sinds september 2019 zijn de rolbanen echter verhuisd naar Alphen aan den Rijn.

Kristy van Lieshout was zaterdag 3 oktober aanwezig om de vaardigheden van de cursisten te toetsen tijdens de Proeve van Bekwaamheid (PVB). Zij zag dat Lazlo de cursisten de juiste vaardigheden had bijgebracht en daarom kon ze na afloop alledrie de cursisten feliciteren met het behalen van hun diploma.

Deze opleiding heeft drie nieuwe skileraren niveau 2 voortgebracht. In het seizoen 2020-2021 hebben nu in totaal 28 skileraren hun diploma niveau 2 behaald via de Nederlandse Ski Vereniging!

Niveau 2-diploma

Met een niveau 2-diploma op zak zijn zij in staat om beginnende skiërs les te geven. Dit zal meestal bij een Nederlandse sneeuw-, borstel- of rolbaan zijn voor het begeleiden van introductielessen, groepsuitjes en kinderfeestjes. Er zijn ook mogelijkheden om met Nederlandse reisorganisaties mee te gaan naar het buitenland.

Ze zijn als skibegeleider echter nog geen zelfstandig skileraar en zullen altijd begeleid worden door een hoger opgeleide instructeur. Met dit behaalde diploma kunnen de cursisten doorstromen naar de vervolgopleidingen skileraar niveau 3 om les te geven aan (licht)gevorderde wintersporters en uiteindelijk skileraar niveau 4 om een echte meerwaarde voor een skischool te zijn en om aan de slag te gaan met de gevorderde lessen en het begeleiden/trainen van skileraren.

Wintersport Academy

Skiën op een rolbaan is anders dan skiën op (kunst)sneeuw. Kristy laat jou in video’s zien hoe het skiën op een rolbaan verschilt van het skiën op de kunstsneeuw. Wil je meer weten over skiën op verschillende ondergronden, over pisteregels of over verschillende technieken? Kristy vertelt het je in onze Wintersport Academy.

Wintersport in de buurt

Ben je benieuwd naar alle mogelijkheden om te wintersporten bij jou in de buurt? Neem dan eens een kijkje op Wintersport in de buurt.

Lijkt het jou ook leuk om een opleiding te volgen?

Neem dan eens een kijkje op onze pagina ‘Opleidingen & Cursussen’ voor alle mogelijkheden. Voor vragen over onze opleidingen kan je contact opnemen met Kristy van Lieshout of één van haar collega’s via opleidingen@wintersport.nl.

MarkVermeulen
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.